Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 8-ма тема

• 158 284
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
me4ta22 , няма нищо сложно , измерих грамажа на тестото с везната и разделих на броя на топките. Така станаха еднакви и после при втасването се надуха равномерно. И аз се вихря с тестата от скоро , то си личи и по въпросите ми  smile3506

P.S. Страхотен козунак.... я дай рецептата да пробвам аз колко са вкусни Simple Smile , а аз ще дам линк за лесното им оформяне ако искаш Wink

# 631
  • в моя свят
Сега направих козунак от тук:http://ellyganova.blogspot.com/search/label/Тестени%20изделия Имам копнати няколко рецепти за козунаци и сега пробвам,за да улуча "моята рецепта"  Grinning Първия,който правих беше по рецепта на Джема,но нещо не намирам линка сега.Ще се радвам на инфо за лесно оформяне.

# 632
Заповядай , така плетката става равномерна , плете се лесно и козунака е на конци  smile3503

# 633
  • забравих си мисълта...
И за да съм вярна на себе си , аз пак се включвам с питанка към опитните кулинарки  newsm53  Четох  , че за да втаса питката по-бързо може да се сложи на топло място , но колкото повече втасва на стайна температура , толкова по-хубава става.Обикновенно за да пестя време слагам тавата с тестото върху радиатора на слаба степен и така ми отнема не повече от час . Оплаквания от резултата няма , но понякога долния слой на питкака остава леко стиклен , т.е. не е толкова въздушен като горе , а тестото е втасало добре.Вероятно днес ще опитам да оставя тестото да втасва на стайна температура , та да видя има ли съществена разлика  Thinking Вие къде оставяте тестото да втаса.

Kapri_z,  аз само веднаж опитах на парното и се отказах, така се получава защото тестото не се затопля равномерно от всички страни. А само отдолу и ако е директно върху парното не  е добре. През лятото аз покривах питката с алуминиево фолио и после с едно вълнено одеялце и втасваше супер. Сега през зимата поставям съда с тестото в печката на 25°С да втаса, като го покривам с алуминиево фолио много добре и подгъвам краищата за да не влиза въздух и да не изсъхва тестото. Ако ще втасва втори път след като оформя питката я оставям за около 20 минути отново в печката на 30°С, да втаса, но не напълно и след това увеличавам на 200°С. Докато фурната се затопли питката си втасва колкото е необходимо. Това обаче се постига с известен опит, да улучиш момента, в който да включиш фурната на 200°С. Ако изчакаш тестото да си втаса, тогава печката трябва да е предварително затоплена иначе тестото ще превтаса.
Все пак ще ти кажа, че всичко е много индивидуално и се постига с опит. Защото при всеки температурата през лятото или зимата е различна, а и често ако аз пека на 200°С, други пекат на 180°С със същия успех. Така че с времето ще разбереш, кое за теб е най-доброто.За друго не се сещам в момента, ако се сетя ще редактирам отговора си или ще ти пиша нов. Зависи как ще е по-добре.

Нолита, разкошна царевична питка, записах си рецептата. Благодаря ти   bouquet.

Kapri_z,  твоята питка също е чудесна   bouquet. Отделните части ги претегляш нали, за да ти станат така еднакви?

Ах докато отговоря и т вече си го написала Simple Smile

# 634
  • Разград
Капри,Мечта,браво на вас.  bouquet
Не мога да разгледам линк-а на Капри,на този сай все ми забива компютъра.Отваря страницата и до тук.

# 635
max-mama ,  предполагам защото сайта е доста тежък , снимка до снимка е . Слагам част от снимките тук , но ако успееш да отвориш сайта има какво да се разгледа.Пробвай да го оставиш да зареди на спокойствие , без да пипаш друго , за да не товариш машинката.

Заповядай

После ще ги кача и тук , ако има и други , които имат проблем с отварянето.

# 636
me4ta22 козунака е фантастичен. Мале как ми се прияде, а ако го види дъщеря ми край, ще трябва да правя. Heart Eyes

kapri_z много хубава е станала питката и апетитна.  bouquet

Аз днес реших да спретна една баница и си избрах Дърпаната баница на Pina. Откога се глася на такъв тип баници и най-сетне й дойде времето. Невероятна е, отива в Любими рецепти. Пина благодаря за сполучливата рецепта. Hug

И парченце

# 637
  • забравих си мисълта...
Stasi76, баницата ти е станала разкошна и е много изкушаваща.

# 638
  • Разград
Капри,благодаря.  bouquet
Стаси,страхотна баница,браво. Peace  bouquet И аз отдавна се каня да пробвам такава баничка,скоро ще й дойде времето.

# 639

stasi76 , за тази баница ли подучух , че прилича на уличните банички? newsm78 Ако е така , моля те , дай ми линк към рецептата , че половинката ми изяде ушите за такива   smile3516

# 640
Баницата наистина е много вкусна. kapri_z малко са различни тестата, ето тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=260129.15 можеш да видиш Уличните банички, а тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=260129.45 съм копирала баницата на Пина. Wink

# 641
me4ta22, страхотни козунаци. Сигурна съм, че са и много вкусни!   bouquet
stasi76, без думи съм за баницата ти. Браво! Невероятна е!   bouquet
kapri_z, толкова мило ми става като чета постответе ти. Браво! Искаш да се учиш и го правиш. Само така!

Момичета, днес видях това и съм очарована. Няма такива конци... Тутманикът на kasier много ме впечатли и утре ще го мятам и аз. Дано създателката не ми се разсърди, че така го показвам вместо нея, но просто исках да споделя, защото ми се струва, че заслужава подобаващо внимание в тази тема.

# 642
Сега и баница и козунак ми се дояде!  Blush Бива ли така, по нощите да меся и пека!  Crazy Mr. Green

# 643
  • в моя свят
Благодаря ви момичета   bouquet

stasi76 баницата е чудна и много апетитна.
На мен утре свекървата ще ми идва на гости и иска да и направя козунак така,че отново ще меся  Grinning тъкмо ще пробвам и 3-та рецепта за козунак,която имам записана.

Първоначално мислех утре да пробвам сръбската погача на Labrex,че съм и хвърлила око,но сега и тази улична баница няма да имам мира докато не опитам да приготвя.Козунака обаче отнема много време и не знам дали ще успея да врътна и нещо друго.Въобще покрай тези теста понякога почти всеки ден меся и не си показвам носа на вън,а приятелките ме мислят за луда вече Laughing

# 644
Стаси,страхотна баница  bouquet
Мечта bouquet Като видях козунака и ми се прияде Grinning
Сигурно и аз ще замеся тези дни козунак.Да тренирам за Великден Grinning
Каприз,чудна питка  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт