СЕПТЕМВРИ' 09 ТЕМА 7

• 18 905
  • 713
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте!
Днес при нас е голям студ, излязох да простра на терасата и ръцете ми се вкочаниха.
Няма да излизаме, то от една седмица сме все в къщи, ама поне на тераста излизахме.
Днес имам много къщна работа и по-  помалко ще ви наглеждам.
За главичката - Йоана я държи добре изправена, и издържа доста време.
За вит. Д - на нас ни казаха по 2 капки, на последната консултация ми каза да увелича на 3, и то само защото за 2 мес. беше порастнала с 8 см. Ама аз пак давам по 1-2 и то понякога забравям, в листовката пише по толкова. Имам една позната и нейното бебе е зимно, а въобще не му е давал вит. Д, и то е било само на кърма.
Моята беба днес е доста поспалива, което ме радва. Simple Smile

# 511
Привет момичета Simple Smile

чак сега сядам на дупето да драсна някой ред.. Използвахме възможността да излезем на разходка по обед Simple Smile Бях единствената майка с количка навън..  Crazy После се появиха още 1-2 майки, но с доста по- големи деца.
В този ред на мисли искам да си изразя мнението и да кажа, че ако няма мъгла, не вали, не духа силен вятър и температурата не е по- ниска от -5 градуса, смятам да извеждам детето на разходка Simple Smile

И тъй като много майки сигурно се главоблъскат как да се облича детето през зимата, пращам една интересна статия Simple Smile

" как да облечете бебето през зимата    

Организмът на бебето има особености, които изискват по-специални грижи за облеклото му през зимния сезон. Кожата на новороденото е по-тънка, по-нежна. Системата му за терморегулация все още не е усъвършенствана и отделянето на топлина е по-активно. За да сте спокойни при избора на дрехи, може да се ръководите от правилото да обличате детето си с една дрешка повече, отколкото вие самите носите. Ето и още няколко препоръки, за да избегнете прегряване или охлаждане на новороденото:
За разходка

Бебето се нуждае и от шапка, ръкавици и палтенце. Ако имате възможност, купете две връхни дрешки с различна дебелина – за по-студените и за по-меките зимни дни. Така ще сте подготвени за всяка прогноза. Дрехите трябва да бъдат топли, но не тежки, свободни, но не прекалено, да съответстват на размера на детето и да са от естествени материи. Избирайте дрехи с удобни закопчалки, за да ви е лесно да обличате и събличате детето. Бельото трябва да е от естествени материали – памук, вълна.Поддържайте малките крачета топли с помощта на чорапки или терлички. Откажете се навреме от най-бебешките обувки (т.нар. буйки) – наистина са сладки, но спират растежа на крачетата. Вредно е прекаленото предпазване на главата и шията на бебето. На шията се намират голямо количество кръвоносни съдове, притокът на кръв при затопляне обаче е за сметка на краката, ръцете и вътрешните органи. Така, прегрявайки една част от тялото, охлаждате останалите, което е крайно вредно. Дори при много студено време не закривайте с шал устата. Когато детето има нормално дишане през носа, навън ще диша без проблем. Ако диша през устата, шалът много скоро ще се овлажни и охлади и въздухът при вдишване ще бъде влажен и студен. Това може да доведе до простуда. Преди излизане на разходка в студено време почистете носа на детето.За главата най-удобни са меките, не особено дебели шапки. Ако шапката се връзва под брадичката, е добре да се уверите, че не е стегната прекалено и никое от краищата не е прекалено дълго, за да задави детето. Когато се сблъсквате с различни температурни условия – от студа на улицата преминавате към жегата в хранителния магазин например, – непременно проверявайте как това се отразява на детето ви. Когато влезете на топло, сваляйте шапката и ръкавиците на малчугана и разкопчавайте палтенцето му, за да избегнете нежелано изпотяване.
По време на сън

Докато бебето спи, е добре да поддържате умерена температура – не се престаравайте с топлината. За да осигурите максимален комфорт на бебето си, е добре да знаете:Ако навън е много студено, детето трябва да спи с фланелка или цяло боди.Никога не оставяйте детето да спи с шапка. Ако главата му е покрита, съществува риск от прегряване, което е един от причинителите на т.нар. синдром на внезапната смърт при бебетата, известен още като “смърт в кошарката”.Идеалната температура за детската стая е 18°С и тя трябва да се поддържа постоянна. За да сте достатъчно прецизни в това отношение, използвайте стаен термометър.Ако се налага креватчето на детето ви да е близо до радиатор, обърнете го така, че да е към крачетата му. По този начин предпазвате детето от прекомерно затопляне и от вероятността да се изгори при някое движение.Броят на завивките на спящото бебе зависи от температурата в стаята. Олекотените юрганчета се броят за две завивки. Може да проверите дали бебето се чувства добре, като поставите дланта си на гърдите или на вратлето му и прецените дали са прекалено топли. Ако кожата му е влажна или гореща, значи не сте постигнали оптималната температура. Използвайте памучни чаршафи или спални чували за по-големите бебета. Избягвайте дунапренени украси и възглавници поне през първата година на детето, за да го предпазите от инциденти като задушаване. "

По отношение на обувките- много харесвам високите токчета, а и каквато съм нисичка е добре да нося високи обувки, ноооооо не мога.. не ми е удобно.... така, че си ходя с ниски обувки. А каквато съм спъната в краката предпочитам и да не рискувам Simple Smile Имам скъсани връзки на глезена от хиляди изкълчвания... Но зависи от човека- аз имам позната, която пък не може да ходи на ниски токчета... Та така- всеки да ходи както му е удобно...

# 512
Gorska Kitka да знаеш ЗЛАТНА СИ.Един човек да се сети да го направи та да ни образова!

# 513
wish изказването в съобщението е преди всичко под формата на майтап. Но го направих за да се види кой дечица за деня имат месечинка , без да се налага да ги търсиш по дата. На кой както му е удобно, а и някак си да се чувстват по специални мамите и бебковците . newsm78 Ако някои не иска да го изтопосвам да каже...само не ме замеряйте с камъни.. hahaha

# 514
  • Габрово
Здравейте!
Някой беше казал, че детето му има предпочитания само към едната гърда и по този повод да се оплача, че и Рая има амфинитет към дясната, а от лявата едва я прилъгвам по 2-3 мин. да сукне и вече забелязвам как там млякото значително намаля. Дано успея да кърмя успешно още поне 2 мес. макар и само от едната гърда предимно Praynig

За излизането и аз не изкарвам Рая когато е много студено и само проветрявам хубаво стаите. Токчета спрях да нося, но понеже съм нисичка си купих едни боти с висока платформа, които са много удобни и стабилни.

За месечинките да ви кажа на мен ми е банално това честитене всеки ден.
Честитя само когато има рожденни, именни дни и други големи празници, затова не ми забелязвайте Wink

# 515
Ех с тез'  камъни и ти ...  Joy

Не бе. Просто не разбрах защо е списъка долу, като малко по нагоре си ги пише децата. Пък и долу си написала само някои, а не всички ...

Карай... Няма значение! Simple Smile

Аз понеже съм против (може би вече разбрахте) разни "чаршафи" с виртуални почерпки, които нито ме черпят, нито нищо ... Възприемам ги, като "вижте ме научих се да слагам картинки във форума" Simple Smile Сега някой да не се обиди, но нито честитя месечинки, нито държа да ми честитят. Леко ми е досадно.

# 516
мама Рени, като намеря нещо полезно по някаква актуална тема, гледам да споделя с останалите Simple Smile

# 517
  • sofia
И ние си получихме подаръка от Деница!Благодарим и на мама Ванянед,че и е помогнала в избора!Влакчето ни е много интересно,а джинсите са мекички и топли!По мярка са ни!Мерси!!!

# 518
Горска китка, информацията е много полезна, но за 18градуса в стаята на детето не съм съгласна. Това си е направо студено!!! ние си седим мужду 21-22 градуса. cold

# 519
Здравейте! Чак сега ви намерих. Имам син Александър ,роден на 09.09.09.
Гледам че сте на тема главичка-ние я държим добре,всеки ден го поставям по коремче.
За излизанията - вчера излизахме,бяхме на ваксина /Пентаксим първи прием/ и му се отрази добре.Гледам да не се изнежи и затова гледам да го извеждам.Иначе вкъщи е много топло, сега четох че е хубаво да поддържаме 18 градуса,а при нас едвам успявам да намаля на 21.
Радвам се че ви открих,сега ще ви следя  Simple Smile.

# 520
Аз постоянно се ровя в нета но пусто като не знам как да ги слагам тук.Аз Рая я обличам с дебело боди и тънка жилетка защото в стаята където стои е 23 градуса мисля че е добре.Аз ум навлечена защото благодарение на баба ми като малка ме е навличала да не истина и сега ходя с целия гардероб на мен.
Два нови отговора-СМЯТАЙ

# 521
Ивилда много хубава дата аз съм родена на 9 септември исках и малката да се роди тогава но уви тя реши на 23 септември.Добре дошла и ще видиш и ти като мен колко са сладки и луди мамчетата тук!

# 522
  • София; Дружбето
Са и мен ще изядете, ама тия месечинки не ви ли писнаха newsm78 6 месеца как да е ама всяка месечинка да се честити ми идва нанагорно

# 523
Да , разбира се  Wish затова казах "който не желае да каже " Макар че аз не го разбирам като показване че мога да качвам снимки. Има други места кадето може чоек да се прояви какво може в нета. Мисля че тряба да уважаваме "празника" на всяко детенце. Поне на мен ми е кеф, че някой се сеща да ми пожелае да ми е жива и здрава.

# 524
  • sofia
Тц,не ми писна да честитя/като се сетя/,а също ми е кеф,когато моя беб си има месечинка,да се сети някой да ни пожелае хубави неща!!!Важното е да има поводи за радост!!!

Общи условия

Активация на акаунт