Гъбички!!!Писна ми...почвам да се лекувам сама 7

• 318 881
  • 770
  •   1
Отговори
# 135
След продължително лечение с АБ и аз не мога да се оттърва от гадините. В момента съм на Клотримазол - свещички и крем и Фунголон - еднократно. Но честно казано нямам големи надежди, защото същите неща ги пих и ноември - временно изчезнаха и ето ги пак.
Искам да попитам някой пробвал ли е лечение с Цитросепт и какви са отзивите. Декември се лекувах с Цитросепт, но само за няколко дни - до изчезване на симптомите. Може би трябваше да продължа още, но не съм сигурна дали продължителната употреба няма да навреди на флората на влагалището.
Доколкото съм чела гъбичките се появят при понижен имунитет и е добре да се приема нещо за засилване на имунитета. Но аз имам витилиго и д-р ми е казвал, че имуностимулаторите водят да увеличаването му. Така че, ако лекувам едното ще навредя на другото. Просто ужас!

# 136
  • Бургас
за съжаление, лекарствата, ако изобщо имат ефект,в повечето случаи той е временен...трябва да се открие причината за появата им-като се почне от понижен имунитет и се мине през сума ти други неща...едва тогава могат да се вземат адекватни мерки,на никой лекар обаче не му се занимава с това...

# 137
  • София
     За  съжаление е точно така ! Много по - лесно им е да  ни изпишат  едно или две лекарства и до тук - колкото да им се махнеш от главата и това е ...... Mr. Green

# 138
Да, така е! Нали са ни взели направлението /или парите/ и дотам.

# 139
за съжаление, лекарствата, ако изобщо имат ефект,в повечето случаи той е временен...трябва да се открие причината за появата им-като се почне от понижен имунитет и се мине през сума ти други неща...едва тогава могат да се вземат адекватни мерки,на никой лекар обаче не му се занимава с това...
Освен занижен имунитет какви са другите възможни причини?
Пет гинеколога смених,но всички "лекуваха" Sick гъбичките без да казват откъде са се появили.

# 140
  • Бургас
причините са безброй-като се почне и типа бельо,прах за пране,вида дамски првръзки и ред такива банални неща...и минеш през всякакви други чисто здравословни причини.разбира се,може и да се заразиш от някой или от някъде...
аз не съм лекар,но жалкото е че никой лекар не обяснява нищо...аз ходя на частно,плащам си и пак нулево внимание...отрових се с какви ли не лекарства и ефектът е много незадоволителен...вече не остана уж свестен гинеколког при който да не съм ходила...дадох сума ти пари и за прегледи,и за изследвания и за лекарства и нищо... Tired

# 141
  • София
жалкото е че никой лекар не обяснява нищо...аз ходя на частно,плащам си и пак нулево внимание...отрових се с какви ли не лекарства и ефектът е много незадоволителен...вече не остана уж свестен гинеколког при който да не съм ходила...дадох сума ти пари и за прегледи,и за изследвания и за лекарства и нищо... Tired

И при мен  е  абсолютно същото положение!!!  До  скоро мислех ,че съм единствената която не може да намери изход от  ситуацията , но благодарение на вас момичета разбрах  че не съм  единствена за съжаление ......... Hug Hug Hug

# 142
Здравейте момичета.
Лятото някъде бях писала в темата, след едно лечение с антибиотик си докарах гъбички. Лекувах се и уж всичко е ок.
Но от около месец се появи едно по-обилно течение, което е с кофти миризма. Реших, че може би защото беше преди цикъл и се е получило това. Но и след цикъла си остана същото нещо.
Ще отида на гинеколог, но преди това се сетих за един препарат, който се използва за промивки, дезинфекция и т.н.
Преди няколко години ми беше изписала пак при едно такова течение.
Лошото е, че името ми изскочи от главата, сякаш започваше с Т (на латински). Едно шише прозначно, оранжева капачка, а течността е синьо зелена. Разреждаше се с вода.
Ако някой може да ме подсети за името ще е чудесно. )

# 143
  • София
    Да не  би  да е Триклобактер ?  

Ето това ли е ?    http://www.framar.bg/%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%BB%D0%BE%D0%B1%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B5%D1%80-200-%D0%BC%D0%BB.-pid30000121.html

Последна редакция: пн, 25 яну 2010, 12:14 от Gesika

# 144

Tantum rosa мисля ,че е добре за промивки , ама по-добре се консултирай и с лекар...

# 145
  • Бургас
въпрос към тези от вас,които са ползвали полижинакс-обикновено за колко дни ви ги изписват при кандида?

# 146
  • София
   На мен са ми ги назначавали много пъти за бактерии - винаги  ми изписват по  две опаковки - това са  12 глобули .

# 147
   Да не  би  да е Триклобактер ?  

Ето това ли е ?    http://www.framar.bg/%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%BB%D0%BE%D0%B1%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B5%D1%80-200-%D0%BC%D0%BB.-pid30000121.html

Да, това е, но аз по-късно снощи се сетих как се казва най-накрая. ) Мерси. )

# 148
  • София
Привет на всички.При мен всичко е вече хронично,лекувам се като вас и почти сама.Правя и промивки с сода/но не често/ и външно с калиев перманганат/ бледо розов/.Друго което ще ви питам,вие ползвате ли презерватив при секс?Според лекарите в нашата кисела среда се развъждат и хранят, а се пренасят от мъжете,тяхното PH ги държи латентни.Ние не го правим без презерватив,освен това докато ги пиеше заедно с мен хапчетата мъжът ми посети уролог,който го посъветва същото от гледна точка на хигиената и мъжкото здраве/в андропаузата е опасно ако гъбички отидат в простатата,която е като сюнгер,но веднъж заселили се там няма отърване/Та от време навреме имам пак течове,но не са с този тежък характер/обикновенно когато съм мръзнала,или стояла на течение.Та моята лекарка това ме посъветва като основна борба с гадта.

# 149
Ако прочетеш старите теми в началото на тази тема, че разбереш, че презерватива не предпазва от гъбички. Ето какво  копирах от тях:
"Candida albicans" (понякога наричанa монилия) представлява гъбички, които обикновено се появяват по кожата и лигавиците като влагалище, уста, или ректум. Те също могат да се придвижват чрез кръвта и да засягат гърлото, червата, сърцето и сърдечните клапи. ."
Това изречение е най-важно според мен. И аз се излекувах точно чрез кръвта директно.

Общи условия

Активация на акаунт