Гъбички!!!Писна ми...почвам да се лекувам сама 7

• 321 397
  • 770
  •   2
Отговори
# 555
тъй .. пускам ви изследванията, които са ми правили да видите за какво става дума .. все пак със сигурност повече разбирате какво значат от мен... а като питах не ми се обясни  #Crazy

Цитонамазка: Група по Папаниколау:2ра ...Адекватност на цитонамазката: А-задоволителна;Б-задоволителна,но ограничена от микроорганизми .
Категории: А-Клетки в норма;Б-Клетъчни промени свързани с бактерии и други.

Последния път, когато са ми гледани яйчниците и записвано колко са големи и съответно колко по-голям и по-възпален е десния .. десен яйчник:32/26 ; ляв яйчник:30/16

За левкоцитите и утайката.. снимах ги понеже не мога да ги напиша тук изследванията,но не знам как се качва снимка .. има и някакви графики .. ,но уж бяха нормални ..

Но относно цитонамазката.. наистина нямам представа какво означават нещата, които са написани, така че ако някой ми обясни ще съм му много благодарна ...

# 556
  • София
  Най  -  общо  казано цитонамазката показва  ,че   имаш  наличие  на  бактерии .  А  това други дали  е гъбички  или  нещо  др. не  е   ясно!

# 557
  • Варна
Ако не е правено микробиологично изследване на вагинален секрет е добре да помолиш да ти пуснат и такова. Там ще се види какво има и евентуално изготвят антибиотикограма.
Успех!

# 558
здравейте ако някой има проблем с вагинални гъбички албиканс моля да ми даде съвет с какво да ги лекувам,направих си посявка преди няколко дена и това е резултатът,въпреки че преди да си направя посявката няколко дена преди това изпих едно хапче микомакс, защото предположих 4е може би са гъбички.Проблемът се задълбочи след приема на хапчето направих алергия, а и след това направих посявката така че нищто не ми помогна и сега незнам какво да пия за да се оправя.Обадих се на личния доктор посъветва ме да взема дифлукан ,но се оказа че и той е със същите съставки като микомакс.Моля за съвет.

# 559
Много ме заинтригувахте с тоя Протексин баланс.
Ще потърся по аптеките. Все се надявам в Ремедиум да има...  Rolling Eyes

Да вметна, че съм пила само лактобацили (Лактофлор май беше), но не усетих никаква разлика. А тея все пак са 7.... надявам се да помогнат.  Embarassed

# 560
И моят гинеколог не обича да говори и обяснява. В другите теми толкова специалисти се включиха, а тук нито един гинеколог не събра смелост да напише нещо...
Пак се замислих за проблемите на bmb ( сменила си е ника). Значи при нея за какво медикаментозно лечение става дума, след като не се знае кой вид бактерия трябва да мори и кой вид гъбички, ако има такива??? Ако изследването на кръвта не е показало висока утайка, както тя пише, значи със сигурност не е за антибиотик. За кратко време е приемала Ескапел, антибиотик "Аксеф", Ципрофлоксацин, Тинидазол, Гино-дактарин, Бисептол, Микомакс. Аз ако изпия това, ще си докарам дисбактериоза, бактериална вагиноза, кандидоза и проблеми с черният дроб и бъбреците.
Аз доколкото знам, антибиотик се пие само при остри бактериални инфекции, протичащи обикновено с температура. Дали трябва да се пие антибиотик се разбира след взимане на кръв от пръста. При хронични бактериални инфекции и при слаби такива без остра фаза антибиотика е неприложим. След прием на антибиотик се пият пробиотици, а не таблетка Микомакс. На листовката на някой антибиотици пише, че един от страничните ефекти е възпаляване на влагалищната лигавица. Вагинални глобули се слагат само при непоносими сърбежи от които не можете нито да заспите, нито да си намерите място.
Безвредни противозачатъчни таблетки няма. Някой лекари изписват противозачатъчни при кисти на яйчниците, а това според мен е грешка. Смята се , че причина за кистите са хормоналните смущения. За тях си има също билки и хранителни добавки.
За спирулината и сок (гел) от алое вера пише, че подтискат растежа на бактерии и гъбички.
Аз отскоро пия добавки и не знам още имат ли ефект или нямат.

# 561
Инера, първата гинеколожка, която ме прегледа и при която възнамерявах да отида (но се оказа, че я замества една леко ненормалничка) си беше много добра. Или поне аз много я харесах. Антибиотика (Ципрофлоксацин) ми го изписа уж за яйчника да го намали, а Гино-Дактарина за бяло течение за всеки случай. Сърбежа се появи преди да изпия лекарствата на втората докторка, така и не знам от какво. Както се появи .. 5 дена и спря.  Дали беше от хапчета .. ама се появи дълго след като бях пила Ципрофлоксацин.  Втората докторка нито измери яйчника .. дори не го поледна на вагинален ехограф, а на коремен.. нито нищо .. А след физиотерапията изобщо не го е гледала.. нали уж тя трябваше да подейства. Сега пия Цистофемин,Бял равнец и Лакторея ( с лактобацили и мори патогенни гъбички и бакретии) на Тошков и си мисля, че има подобрение. Ям една кофичка кисело мляко Бор-Чвор от два дена заради лактобацилите, за да подобря флората.Докарах си и запек и подуване на корема от тея нерви, а и студентския забързан ритъм не се отразява много добре с тия фаст фууд и т.н.т. И с тоя подут корем приличам баш на бременна ... отново се параноясвам .. (а няма как да е станало , с презервативите всичко е било наред) ....Трябваше да ми дойде днес .. усещам някакви признаци като преди цикъл .. дано .. - стискайте палци.
Но Инера, фактът е , че лекарите в България гледат просто да ти вземат парите..масово .. не те преглеждат .. издават диагнози на око и не ги интересува.. дали, защото са некадърни или просто не им се занимава.. остава загадка .. Затова вие тук във форумите сте се превърнали в доктори по неволя и се лекувате сами.  Rolling Eyes   Добавките и билките действат бавно и зависи от много неща дали ще имат ефект. Но е по - добре тях отколкото антибиотиците и "противогъбичните" препарати. Това за след антибиотици се пие пробиотик никой лекар не ми го е казал, а като се има предвид, че дори трябва да го изпише... нямам думи просто. Проблемите ми , а и не само моите .. идват до голяма степен от некадърно лечение, на което ние се доверяваме, защото се предполага, че лекаря затова е там.

p.s. Иначе да кажа.. взех направление за декември и вече щат не щат , няма въобще да ги питам - микробиология и да се види за какво иде реч.

# 562
bmb, защо не напишеш името на докторите да знаем да се пазим от тях ?

# 563
Би било неетично .. , но да речем .. не се лекувайте в 22-ра поликлиника ..

# 564
Няма неетично ... а че те си правят експерименти с нас ? Етично ли е ? Да не ти пука

# 565
Еми мен поне са ме научили на нещо за разлика от тях ... да поемам отговорност за думите и постъпките си .. докато те явно въпреки Хипократова клетва и т.н.т. .. урока за отговорността върху действията са го пропуснали лекичко ...

# 566
Точно така, горе главата ... всичко ще се оправи    bouquet

# 567
  • София
Еми мен поне са ме научили на нещо за разлика от тях ... да поемам отговорност за думите и постъпките си .. докато те явно въпреки Хипократова клетва и т.н.т. .. урока за отговорността върху действията са го пропуснали лекичко ...

newsm10 newsm10  Много  точно си  го  казала  !  Peace

# 568
Мерси, candy  ..  Hug  Надявам се всички да сме окей след като така и така нещата остават на нашите ръце .. Simple Smile

# 569
  • Бургас
bmb, недей така! Не оставай нещата в собствените си ръце. Все пак ти си едва на 18год., а и казваш, че до сега не си имала проблеми. Ами дано лекарката, на която имаш доверие, да се е върнала вече на работа и вземе нещата в ръце. Лекувай се на време, за да не съжаляваш по-късно, а самолечението много често може да влоши нещата, отколкото да ги подобри. И какво в крайна сметка беше заключението на лекарката от резултатите ти от цитонамазката?
На мен след антибиотика също не са ми изписвали нищо, нито съм си самоизписвала аз. Не знам, правилно ли е, или не, но факт е, че нямам гъбички. И аз често съм доста скептично настроена, към лечението, което ми прилага моя доктор, но за сега не се е издънил.
Намери си лекар, който да ти обърне внимание и съм сигурна, че ще разрешите проблема, Hug.

Последна редакция: нд, 21 ное 2010, 07:05 от kojo

Общи условия

Активация на акаунт