Гъбички!!!Писна ми...почвам да се лекувам сама 7

• 321 393
  • 770
  •   1
Отговори
# 570
kojo , ето ги резултатите от цитонамазката:
Цитонамазка: Група по Папаниколау:2ра ...Адекватност на цитонамазката: А-задоволителна;Б-задоволителна,но ограничена от микроорганизми .
Категории: А-Клетки в норма;Б-Клетъчни промени свързани с бактерии и други.

Това пише на листчето. Лекарката нищо не обясни, нямаше никакво заключение освен - "Всичко ти е наред, изследванията са в норма, нямаш нужда от микробиология, можеш да си ходиш."

Аз досега никакви лекарства не съм си самоизписвала само дето сега пия билки .. те едва ли могат да навредят и за всеки случай не се чувствам по-зле от тях. Аз си имам един основен и много важен проблем и той си ми е в главата от началния стрес - постоянно мисля, че съм бременна и някак си е станало. Но то не е. И все пак си намирам начини да оборвам неоспоримите доказателства за неналичието на бебе. Просто съм параноична.
Докато за течението .. то си стои, но не е повече от преди,има си и болките в яйчниците, но така или иначе ще видим декември (и аз се надявам готината докторка да си е там, защото видя ли зад бюрото оная другата директно се обръщам и си тръгвам- няма да си хабя извоюваното с толкова труд направление за простотии) ... Simple Smile  Laughing

Последна редакция: нд, 21 ное 2010, 12:39 от bmb

# 571
bmb, вместо да се чудиш всеки месец дали си бременна или не, по-добре се консултирай с лекарката си за някаква контрацепция - хормонални таблетки или използвай презерватив. Аз на твоята възраст използвах и двете  Wink Даже хормоналните таблетки ще са от помощ за проблема с яйчниците ти. Тези неща не бива да се оставят на случайността Naughty

# 572
Не знам, red_devil  . Хапчета не смея да пия не знам защо .. мисля си, че ще си прецакам организма така .. използваме си презерватив и изобщо не оставям нищо на случайността - да не съм луда.., но все си ги внушавам някакви ...

Последна редакция: пн, 22 ное 2010, 09:34 от bmb

# 573
Ами съвременните хапчета са доста подобрени. Аз съм ги пила с години и точно с лечебен ефект, заради нередовен цикъл. След консултация с лекар, разбира се. Никакви странични ефекти не съм имала, като ги спрях си забременях нормално без проблеми. Даже мисля, че за проблемите с яйчниците ти само ще ти помогнат.  Peace

# 574
На мен хормоналните таблетки ми бяха изписани преди близо 5 години заради поликистоза на яйчниците. Оттогава с различни прекъсвания (от месец-два до половин година) продължавам да ги пия. Проблеми с яйчниците не съм имала повече, не съм напълняла, даже ми повлияха добре и омазняване на кожата, косата, акне и т.н. За мен поне плюсовете са повече от минусите. Само че някак не ми се вярваше, че предпазват от бременност и доста време и презервативи ползвахме  Laughing Сега вече 2 години се убеждавам, че предпазват  Wink

# 575
Здравейте, от скоро и аз имам проблем с гадните гъби. Предполагам, че съм ги хванала точно от посещението при гениколог, тъй като малко след това се появи течението (нямам парене и сърбеж). Та като се появи-бегом на лекар. Изписа ми Гиназол крем и 2 таблетки Кандизол, но ефект никакъв. От един месец пък пия от това http://www.iherb.com/Now-Foods-Candida-Clear-90-Vcaps/462?at=0 и има подобрение, поне течението се промени и доста намаля. Само сега не смея да го спра, за да не се влоша пак, тъй като все пак е хранителна добавка с билкови съставки, действа по-бавно и да не би да трябва да се пие по-дълго време за постигане на краен резултат.
Някой ако се включи с отзиви за пробиотиците, ще съм благодарна.

# 576
tea23, аз на NOW FOODS  пия Пау Д'арко. То по принцип действа не само на гъбички, но и на бактерии. Миналата година пих таблетките цяла зима, а сега съм си взела чайче, защото четох, че е много по-ефикасно под тази форма. Те Кандида клиър го внасят май от пролетта някъде и все не са накавнам да го пробвам. Иначе като хранителна добавка също съм много доволна от Биозин. И се каня да пробвам ето това: http://www.bigtreehealth.com/product-information-warburgia.php

# 577
А какви са ти отзивите само от Пау Д'арко?  Верно, че в Кандида клиър съставът му е по-малко, но предполагам, че и останалите съставки също имат принос.

# 578
Ами аз съм доволна, защото при мен проблема е с бактерии и понижен имунитет. Гъбички не съм имала и за това не мога да кажа дали действа. Но от всички фитопродукти, които съм проучвала само Пау Д'арко е действие срещу гъбички и бактерии едновременно. Активното вещество - лапахол - е много силен противогъбичен агент.
Ще си позволя да пейстна малко инфо тук, а ако някой иска целия файл да ми пише на лични - ще го пратя. Аз и в старите теми много пъти пусках информация за това растение. Направо съм луда по него  Flutter
"      Противогъбично действие.
     Много често Пау Д'Арко се отбелязва като много добро средство за лечение на кандидоза и инфекции предизвикани от дрожди. Най-активните компоненти на растението се явяват лапахола, Н-факторите и ксилодон. Към средата на 70-те години списъкът на Н-факторите, които подтискат развитието на Candido albicans, достига няколко десетки.
     Увеличаването на инфекциите, дължащи се на дрожди, към съвременния етап е свързано с увеличаване използването на антибиотици, кортикостероиди, цитотоксични и имуносупресивни препарати, и за това приемането на Н-фактори, намиращи се в Пау Д'Арко имат основополагаща мадицинска значимост. Направено е интересно наблюдение, при което гъбична инфекция по ноктите е била излекувана напълно за две седмици, като засегнатия палец е бил потапян в чай от Пау Д'Арко.
     Противовъзпалително действие
     Противовъзпалително и заздравяващо действие на екстрактите от Пау Д'Арко е било установено при работи, в които екстракти отделени от пупрурното Пау Д'Арко са се използвали при лечение на пациенти с цервицити и цервиковагинити, свързани с инфекции (Candida albicans, Trichomonas vaginalis), химически и механични дразнения.
     Екстракт от Пау Д'Арко бил въвеждан вагинално с помощта на напоени в екстракта памучни тампони, които били сменяни всеки 24 часа. Лечението се оказа високоефективно. А как ли би се усилило, ако тампонния метод се комбинира с приемането на високи дози Пау Д'Арко перорално.
     Противовъзпалителното действие на Пау Д'Арко може също така да се свърже с тенденцията за намаляване на болката, възпалението и други симптоми на артрита. От наблюденията на доктор Моурей: (цитат): "Аз започнахда приемам червено Пау Д'Арко, след като прочетох, че ежедневния му прием може да бъде ефективен за намаляване болките при артрит, макар че се отнасях към това твърдение доста скептично. Преди приема на Пау Д'Арко аз не можех да издържа на твърда повърхност повече от пет минути, заради болката, която направо се впиваще в моя глезен. След като започнах редовен прием на Пау Д'Арко, аз вече можех да стоя на крака от два до три часа без всякяква болка, а моя лекуващ доктор каза, че тъканите на глезенната става са започнали да се възстановяват."
     Противовирусно действие
Пау Д'Арко проявява силна активност против вируси.
     Диапазона на вируси, унищожавани с помощта на Пау Д'Арко се разпростира от тези, които предизвикват обикновена простуда, до тези които са причинители на СПИН заболяванията. Доказано е активно подтискане, унищожаване или спиране развитието на крайно опасни вируси, като вируса херпес I и II тип, пепиовируси, вирус на везикулярен стоматит, миелобластозни вируси, левкемични вируси, саркомовируси.
     Много други вируси също се подтискат от Н- и А- факторите на Пау Д'Арко.
     Един от Н-факторите, който се нарича бета-Пау Д’Арко и подтиска работата на вирусните ферменти, отговарящи за синтеза на ДНК и РНК. Той също така се явява инхибитор на ензима реверстранскриптаза, отговарящ за връзката РНК/ДНК.
     Слад като работата на тези ферменти е подтисната, вируса не може да осъществява възпроизводствена активност в клетката, и по този начин да се възпроизвежда и заразява други клетки.
     Такова подтискане работата на ензимите се явява отличителна характеристика на веществата, подтискащи активността на вирусите на СПИН и Епщайн-Бара. Фермента, това е ключовия момент в активността на ретровирусите. Тези вируси са известни също под името рибодиоксивируси или онковируси, предизвикващи развитие на тежки случаи на рак в експеримента.
     Бета-лапахона, отделен от Пау Д'Арко чрез проста обработка със сулфурна киселина, е показал че той притежава необичайно мощно въздействие на инхибирането на реверстранскриптазата.
     Противопаразитно действие
     Компонентите на Пау Д'Арко интензивно са били изучавани за техните способности да въздействат на два достатъчно неприятни паразита. Shistosoma manconi и cruzi trypanosoma, разпространени широко в тропическите страни. Пау Д'Арко е ефективен и при двете. След оралния прием на лапахола се отделя на повърхността на кожата чрез мастните жлези, действа като бариера по пътя за проникване на микроорганизмите на вътре, деактивирайки ги веднага след тяхното попадане върху кожата. И в същото време той създава същата бариера на слизестата обвивка на стомашно-чревния тракт, предотвратявайки проникването на паразити. Механизма на действие не е изучен напълно и докрай, но има данни за нарушаване на клетъчното дишане, стимулация на клетъчното дишане, стимулация на липидното преокисляване и инхибиране на биосинтеза ДНК/РНК при паразитите."

А това е един сайт, чийто линк също много пъти съм поствала, но пише за всички билки, които имат отношение към лечението на кандида.
http://www.thecandidadiet.com/candida-elimination.htm

# 579
Има ли ефект от Nailner? Ако някой е ползвал?

# 580
Момичета, днес ми излязоха резултатите: Микробиология -  нормална вагинална флора. Цитонамазка - Пап 1 гр. - неутрофили; суперфициални клетки. При прегледа установи, че имам раничка и че била голяма( за първи път ми казват такова нещо).
Продължавам да пия пробиотиците, спирулината и сока от Алое вера.
 Гледах миналата седмица предаваното "На кафе" с Гала и там споменаха, че било задължително пиенето на пробиотици по време на бременността, както и да се дават пробиотици в началото на всички бебета, родени секцио. Ако това го знаех преди двете ми бременности, може би никога нямаше да имам гъбички. А ги влачих 4 години, вагиналните глобули само успокояваха временно сърбежите, а може би след това Микосиста ми е утрепал гъбките ( преди 3 години). А сега пък добавките да пречат да се появят отново, знам ли...
Чудя се дали хормоните не са виновни за тази раничка? Освен това още ми излизат пъпки по челото, а съм на 35 години. В голяма чуденка съм дали да си поръчам билките "Хормоностим", за които пише, че спомагат за поддържане на хормоналния баланс.  newsm78
И Пау Д' Арко може би ще пробвам.

# 581
  • София
  Заеми   се  сериозно   с  лечението  на раничката  -  тя  с  билки  и  хранителни добавки няма да изчезне  .  Едва  ли е  хормонална  и  няма общо  с пъпките  по челото  .    Влез  в  темата  за  цитонамазките    - там има подробна  информация  за  така нар. "ранички " .  Лечение  не ти  ли  предложиха  никакво за нея ?

# 582
Ооо,  Gesika, всичко съм прочела, просто не исках да изпадам в подробности, защото тук темата е друга. Гинекологът каза, че имал колпоскоп, но нямало нужда да ме преглежда с него. Пък може и да няма колпоскоп, но леко да ме е преметнал. Иска с ток да я гори, та и за това се чудя... Ще отида в понеделник при друг лекар, но ще трябва на колене да му се помоля, за да ме прегледа с колпоскоп. А за пари не ми споменават, така, че едва ли в това е проблема...А лазер за изгарянето на раничките в нашият град не знам дали има. Ще проверя това и ще си запиша евентуално час в Токуда.
Билките и добавките ги пия заради гъбичките и бялото течение , което имах. За раничката разбрах тази седмица.
А една от причините за раничките, е точно хормоналният дисбаланс. И това го пише в другите теми в този форум. Така, че има връзка с тях. А и някой пишат, че раничките са им изчезнали сами без изгаряне и без проведено лечение, което ми е малко странно.

Последна редакция: пт, 03 дек 2010, 21:07 от Инера

# 583
  • София
  Задължително  направи  колпоскопия  ,но  с   мазане  с  оцетна  киселина  !

Горещо  ти  препоръчвам  Д-р Ганчева  -  онко  - гинеколог  ,  изключителен  специалист .  Днес  следобяд бях на преглед при нея !  Peace

В  никакъв  случай  не  се решавай на горене на "сляпо "- задължително колпоскоп и  ако  има  атипични  участъци и  биопсия  !  Успех !  Peace

# 584
Oх, така ми се иска да го направя в нашият град и да не пътувам до София. А защо тази цитонамазка излезе ПАП 1 ???  Не е взета от където трябва, нали?

Общи условия

Активация на акаунт