Гъбички!!!Писна ми...почвам да се лекувам сама 7

• 321 388
  • 770
  •   1
Отговори
# 585
  • София
  Най   вероятно  е така  !  По  всякаква  логика  не  може да  имаш  голяма раничка  ,пък  цитото да  ти е  съвсем  ОК  (демек  РАР  І ) .  По  принцип , би трябвало да е   взета  точно  от  самата  раничка , ама  като  знам  че  има  гинеколози  , които дори  взимат без   изобщо да  гледат ..........

# 586
Аз да задам поредния си въпрос от серията малоумни, ама вече не издържам....Може ли да имам засилено "течение" и то да не се дължи на бактерии?От повече от месец пак съм в това състояние и миналата седмица отидох на лекар. Резултата от МБ - няма растеж на бактерии, кандида /-/. А иначе имам доста засилен флуор, който изтича най-често вечер....дори на моменти ми се струва жълтеникав...Писна ми вече да си правя изследвания. То бяха хламидия, микоплазма, уреаплазма, трихомони...каквото има за всичко се тествах и все отрицателни. Лекарката едва ли не ме нахока онзи ден и каза да взема да спра вече с тия неща. Хич не ме успокоява като си видя отрицателните резултати, защото това не ми решава проблема. Тя твърди, че да имаш течение не е ненормално и че всяка жена е различна. Аз пък не мисля, че е нормално да го имам. Ходила съм при различни лекари и то доста добри - гинеколог и онколог и дерамтовенеролог. И все нищо ми няма...Последния път гинеколога ми каза, че можело да е алергия от латекса, защото не правя секс без презерватив...Някой знае ли как се проявява тази алергия и как да разбера имам ли, нямам ли...Хич не ми се търчи по лекари преди празниците, но пък и не мога да си стоя така и да видя дали ще стана по-зле. Иначе нямам нито сърбежи, нито парене, нито миризма...нищо...само това отвратително течение, което направо ме депресира ужасно  Cry

# 587
  • София
red_devil ,  да  не  би  да е на  хормонална  основа  това течение  ?  Изследвала ли си  хормони  - естроген,  прогестерон ?  Това  течение  непрекъснато  ли е,  или е  по  засилено  около  овулацията ?

# 588
  • Варна
red_devil ползваш ли ежедневни превръзки или ароматизирани нормални, ароматизирана т.хартия?

# 589
Момичета, здравейте.  Simple Smile Да се включа и аз към вашата темичка. Получих полезна информация от Инера за моя проблем, но ми се иска да следя и при вас какви резултати постигате. Накратко имам течение, което се променя по гъстота и интензивно в различните дни от цикъла- има от прозрачен до белезникав цвят. На практика само преди цикъл имам няколко почти изцяло сухи дни. Проблемът го имам още преди да забременея с дъщеря ми. Може би съм забравила, но сякаш след раждането се позадълбочиха нещата. Последните ми изследвания са от месец май и малко преди него- Два влагалищни секрета без да открият нищо, само множество левкоцити. Цитонамазката ми е ПАП 2 с изразен възпалителен процес, след което влагалищния секрет също чист. Направих си и ДНК тест с урина (четох, че няма проблем дори за жена) за хламидии и трихомони- и двата отрицателни. Направих си изследване за Човешки Папилома Вирус- също отрицателен. След толкова изследвания реших да си дам малко почивка, а и постоянно ми повтаряха нищо ти няма .. Sad  Сега обаче започнахме опити за второ дете и този проблем ме гложди. Ще опитам с билки, но ми се иска и да разбера дали не може да открия причинителя. Бихте ли ми препоръчали лекар или пък изследване, което съм пропуснала. Благодаря ви предварително!   bouquet

# 590
Хормони не съм си изследвала. Но цикъла ми е абсолютно точен и редовен. Нито имам предменструален синдром, нито болки или нещо друго по време на цикъл. Верно, че преди цикъл е най-зле положението, ама чак бяло течение и то обилно...едва ли е хормонално. Гориха ми раничка преди две години и от тогава горе-долу съм така. Обаче се консултирах с няколко онколози през това време - всичко е наред. Вече я няма раничката. Цитонамазката ми е първа група...бактерии нямам. Не знам вече на какъв лекар да отида и как да обяснявам. Мислят ме за ненормална...То и аз от страх вече съм психясала и какво ли не си мисля, ама като никой не ми дава логично обяснение какво да правя. За мен не е нормално да имам такова течение и толкова....Д-р Славчев каза, че било гъбички в началото. Изпих тонове лекарства против гъбички, все едно пия витамини. Не се повлия. Така или иначе от всички микробиологични изследвания гъбички никога не ми откриха. От всички глобули и лекарства получих дизбактериоза и колибактерии в последствие. И антибиотик пих. И от тогава пак никакви бактерии, а течение все си имам.

# 591
  • Stuck in a moment
red_devil, при стрес на мен ми се усилва. Убедена съм, че психиката играе роля колкото и нелогично да звучи.

# 592
Че съм под постоянен стрес - така е...то и косата ми опада по тази причина...ама кой не е стресиран в днешно време. Само, че при стрес се понижава имунитета, а това води до размножаване на бактериите. Логично е по принцип, ама като не ми се изолират...още повече откачам...всеки, който поне веднъж в живота си е имал бактериялна инфекция няма как да не се стресира после и от най-малкия симптом  Sad

# 593
  • София
Че съм под постоянен стрес - така е...то и косата ми опада по тази причина...ама кой не е стресиран в днешно време. Само, че при стрес се понижава имунитета, а това води до размножаване на бактериите. Логично е по принцип, ама като не ми се изолират...още повече откачам...всеки, който поне веднъж в живота си е имал бактериялна инфекция няма как да не се стресира после и от най-малкия симптом  Sad

Peace Peace  Така  е  ,за  съжаление  !  Cry

Аз  пък  нямам  никакво течение  , но  винаги ми изолират някакви  бактерии -  сега последно са  единични  -  не се  нуждаели  от  лечение  ?  newsm78

И  периодично си имам  някакъв  дискомфорт  във  влагалището  .

# 594
Да, спомням си го твоя случай от други постове в тази тема  Sad Абе и двата варианта са неприятни....То като нямам бактерии та много важно като все съм си с течение и лекарите ме мислят за ненормална като са ми чисти изследванията. Поне да знам какво да лекувам ми то.... Confused Те като са ти единични не е страшно - всеки има, поне така са ми казвали лекарите. Лошото е, че а ти спадна имунитета, а се намножиха...Защо не пробваш с няколко поредни терапии с глобулки Флоражин. Аз с тях си възстанових напълно лактобацилите, които ми бяха изчезнали тотално от леченията против гъбички. Много съм доволна и от течността за промивки също на Флоражин  Peace

# 595
Зравейте Simple Smile.Преди няколко месеца ми направиха криокоагулация (дисплазия чрез замразяване) след това се появиха,както и трябва кървене,миризма,болки ниско в корема,които след осем седмици изчезнаха,което е нормално,но ми остана едно намирисване на "сурова риба".Ходих да ми вземат намаска и резултатите бяха добре,но миризмата си остана.Препоръчахами промивки с лактацид.Ползвах лактацид след него таблетки които се разтварят и в момента ползвам вагинален джел специално за такива оплаквания.Промяна няма намирисва и това е най-вече при секс.Каква може да е причината нямам сърбежи,болки,течения,изледванията са добре нямам бактерий?Какво може да е това чудо???Случвало ли се е нещо подобно на някой от вас???
Благодаря за вниманието Simple Smile

# 596
Нямам представа на какво се дължи тази миризма. Ще те посъветвам да се консултираш с още един или двама лекари, защото повечето пускат едно рутинно изследване, казват, че всичко е ОК и с това се приключва. Успех ти желая!  Peace

# 597
  • София
  Наличието  на  миризма  на  сурова  риба  е  ясен  симптом за  бактериална вагиноза .

http://www.andrology-bg.org/bacterialno-vazpalenie-navlagalisteto/

# 598
  Наличието  на  миризма  на  сурова  риба  е  ясен  симптом за  бактериална вагиноза .

http://www.andrology-bg.org/bacterialno-vazpalenie-navlagalisteto/

Абсолютно!При това анаеробна инфекция. А този род бактерии не се изолират при обикновена МБ, а се наблюдават директно под микрокоп при вземане на секрета. Поне така ми обясни лекарката ми, защото веднъж при МБ ми бяха написали, анаеробна инфекция, а аз такива симптоми нямах. Тя каза, че анаеробите не се виждат при посявка.

# 599
Днес ми излязоха кръвните изследвания за хламидия.  IgA 1/16 при референтни граници: Отрицателен титър < 1/8,Положителен титър > 1/8  и IgG  9 AE при референти граници <9.0 отицателен;(9-12 гранична); >12.0 пол. Някой има ли прадстава какво означава това?
Преди това си правих МБ, но нямам нито бактерии нито гъби. Проблема е бяло течение, което не знам от какво е. В понеделник съм при гинеколожката да ги разтълкува, но вече се притесних от това което изчетох за хламидиите.

Общи условия

Активация на акаунт