ЯНУАРЧЕТО си спинка вечер у дома, майка му си пийва по кръчмите вина!

• 24 334
  • 758
  •   1
Отговори
# 660
  • Русе
Дени живна малко. Сега си гледа кротко филмче /нещо, което се случва за втори път в живота й/ и хрупа морков /това пожела/. Не я натискам да яде, само заради АБ-ка. Важното е, че се съгласи да го изпие.
Благодаря ви, още веднъж   bouquet
Цвет, радвам се да ви видя  Hug

# 661
  • София
В листовката упоменатото количество е по-малко от необходимата лечебна доза.  Peace Така те карат да дадеш 3 пъти по N броя капки, за да си постигнеш целта, вместо един път малко по-голяма от N...Изпитала съм го с Панадола няколкократно. Мисля, че и МЛП на Ивонска го беше казал това. Тактика на фармацефтичните фирми. Wink Само Хексалгина има едно кофти свойство - има хора, които са фатално алергични към аналгина...ако не сте давали на децата си, по-добре е да пробвате с най-малката доза, докато го разберете... ooooh!

Абсолютно точно казано! Само допълвам - дозата на Панадола е милилитър на килограм на прием. Според МЛП. Обяснението - като при спусъка на пистолета: ако не натиснеш достатъчно силно, няма да произведеш ефект. Защо обаче на опаковката е даден съвсем друг начин на дозиране, не знам.

# 662
Аз съм давала на Алекс по 7 капки Хексалгин. Наполовина на теглото му - той е около 13 (надявам се да е станал 14 кг  Praynig). Така ми е казвала педиатърката. Два пъти ми се е налагало - свалял я е. Явно всеки лекар казва различно...

# 663
  Ним,Клеми,аз говорех само за Хексалгина. Peace

# 664
Добро утро мами Hug
Рали как е Дени днес?
Цвета как са и твоите малчовци?На мен преди време в една болница ми обясниха,че бронхита и бронхиолита са почти едно и също нещо,но при бебетата не могло да бъде бронхит,а бронхиолит. Thinking
Честит имен ден на всички именници днес  bouquet

# 665
Рали, как сте днес?

Цвета, как са Габчу и Миша?

# 666
  Рали,всички чакаме новини от вас!Как е Деничка?
  Цвета,как се справяте вкъщи?
  САше,Мони,Цветоми@,как ви е минал празника?Щастливи ли са рождениците?

Моят Алекс,който уж нямаше проблеми с тръгването на градина,взе да се опъва страхотно почти всяка сутрин!Не иска да се облича вкъщи,после не иска да влиза в градината,после да се преоблича там,после се съпротивлява яко да влезе в групата.....
   А като се прибира от градината реве по около 2 часа без никакава видима причина.
   Станал е страхотно обидчив.Оказва невероятна съпротива и за най-малкото нещо.
  -Алекс,хайде да ядем супа!(и слагам купата на масата)
  -Не искаааааааааааам!Не искааааааааааааам!
  -Добре тогава.Няма проблем!
  -Не искаааааааааааам супата!Аааааааааа!Не искаааааааааааааам!(и така в продължение на час,два,три..... #Silly #Puppy dog)

Това дали е някакъв период?Вашите деца как са?
   Аз просто недоумявам,как може да се съпротивлява почти за всичко!И да го прави с такава неистова сила,все-едно го насилвам регулярно и за всяко нещо,а то не е така.
   Взех да подозирам градината...... Thinking Да не би там да се осъществява някакъв вид психическо насилие,как мислите? Thinking

# 667
Ели до скоро беше така....сега взех да виждам светлина в тунела. Направо се ококорвам, когато чуя "добре, мамо", вместо обичайното- "няма, не, не искам". Пише, че периодът между 3 и 4 годишна възраст е истински благодат в сравнение с кошмарните "2 години".
Селма, освен да ти пожелая търпение...май няма какво друго. За градината- мисля, че и децата, подобно на нас, след цял ден спазване на правила, искат да "изпуснат парата" като си покажат рогата у дома.  Wink

# 668
За градината- мисля, че и децата, подобно на нас, след цял ден спазване на правила, искат да "изпуснат парата" като си покажат рогата у дома.  Wink
     Мдамммм....Може и това да е.... Thinking
     Само дето за седмица и половина стоене вкъщи нещата си бяха същи:съпротива и обиди за всякаква дреболия,да не говорим за по-сериозни неща.....
     Взех да се притеснявам,дали психиката му не се е пречупила в някаква грешна посока...... Confused

# 669
Селма, и Ая е така, но все по-рядко се случва за мое щастие Simple Smile Но тези и моменти ужасно много ме изморяваха и съсипваха нервите  Crossing Arms

# 670
  • София, Лагера
Здрасти мацки!
Селма, ако това те успокоява, и Пресиян има подобни пристъпи. Откак бяхме на Трявна и той свикна да вилнее с децата до 10 вечерта и да става в 10 сутрин, не ще да става за градина. Три сутрини е направо драма. Събуждам го в 8, той демонстративно се обръща и казва, че иска да си доспи, но аз да изляза от стаята му!  Rolling Eyes  Crazy В понеделник не искаше да закусва и го оставих гладен. (във вторник му дойде акъла и яде Mr. Green)
Извън това на всичко казва "не", но поне не се опъва. Аз му се смея, не настоявам и той съответно не се навива. Малко ми е трудно да не настоявам за някои неща, като например да си обуе обувките на излизане, но... търпение му е майката!  Peace

# 671
Селма и ние имаме проблем с налагането на неговото мнение за всичко, изобщо като те чета какво си писала все едно си ни описала и нас,само дето ние с детската сме малко по-добре ходи без проблем вече.

# 672
   Ау!Значи при много деца на тази възраст е горе-долу същото..... Confused
   Алекс и преди имаше такива прояви,но сега имам чувството ,че САМО такива ги има....Освен това ,като прибавя и темперамента му:всичко се прави със заплашително голяма сила,драма,децибели..... Crazy Crazy Crazy

Дали държанието му не идва от предусещането,че след известно време,живот и здраве, в къщата ни се кани да се появи още едно бебе..... Thinking  Blush

# 673
  • София
Селма, това последното как да го разбираме? Че вече веднъж ни пари...и нали знаеш за лъжливото овчарче... Mr. Green

# 674
Дали държанието му не идва от предусещането,че след известно време,живот и здраве, в къщата ни се кани да се появи още едно бебе..... Thinking  Blush

Аааааааааааааааааа Селма, веднъж вече ме подведе Mr. Green

Ноеми, Ая е така със ставането ooooh! ooooh! ooooh! Накрая я взимам полузаспала и докато реве я обличам Crazy

Общи условия

Активация на акаунт