Отказвали ли са ви преглед дежурни лекари събота и неделя?

• 7 908
  • 18
  •   1
Отговори
# 15
  • Стара Загора
Когато човек е с малко дете много често се случва то да се разболее и то винаги се случва в събота и неделя. В нашият град има часна бърза помощ . Там проблеми никога не сме имали.

# 16
Личния лекар е длъжен да е на разположение 24/7. Ако не - сключва договор и за това са тези дежурства. Никакво право нямат да отказват за каквото и да се отнася.

Темата не е за личния лекар и неговите задължения,а за тези на дежурните лекари през почивните дни.Разликата е огромна,нищо,че не всеки я прави:)
Доколкото знам,дежурните лекари,какти и бърза помощ са длъжни да реагират само на спешни състояния,тоест в конкретния случай-не са били длъжни да прегледат мъжа на авторката.

# 17
Личния лекар трябва да е на линия - например да дойде в къщи. Задължени са. Ако не им се занимава сключва договор за дежурства и те поемат неговата работа. Дежурните не са спешни кабинети нито бърза помощ, а са за стандартни прегледи.
Никога не са ми отказвали на мен и не са ме връщали.

# 18
Днес съпругът ми посети личния лекар, тъй като няма подобрение в състоянието му. Попита го и за случая с дежурната лекарка. Личният е бил много изненадан. Казал му е, че дежурният лекар трябва да го прегледа- за това му се плаща. По принцип са се разбрали всеки един от лекарите на ротационен принцип да поема такива дежурства и в задължението им влизат всички прегледи. Посъветвал е мъжа ми, ако желае да се оплаче в здравната каса  Peace

Общи условия

Активация на акаунт