Отказвали ли са ви преглед дежурни лекари събота и неделя?

• 7 901
  • 18
  •   1
Отговори
Здравейте, момичета!  Hug До момента няколко пъти аз и съпруга ми се ползвали услугите на дежурни лекари в Студентска поликлиника( не съм наясно как стоят нещата в останалите) събота и неделя. Съпругът ми има сериозни болки в гърлото и кашлица и искаше да се консултира с лекар, за да вземем мерки и да не разболеем детето. Тази сутрин обаче дежурната лекарка му заявява, че няма да го прегледа, тъй като не е спешен случай и не и влиза в задълженията. Сещате се как ни попариха тези думи. В момента се замислям, че лекарската професия трябва да е призвание... Моля, споделете, имаме ли основание за негодуване или жената е била права. Съществува и възможността досега да сме попадали на лекари, за които не е било проблем да ни прегледат, въпреки, че не им влиза в работата. Как мислите- права ли е лекарката?! И ако не- къде можем да подадем оплакване? Благодаря ви за мненията предварително!   bouquet

# 1
  • Видин
Налагало ми се е няколко пъти да ходя до Бърза помощ и никога не са ми отказвали помощ.Само след раждането отказаха да ми ударят окситоцин там (по лекарско предписание) и се качих в АГО  Peace
Това е при нас...

# 2
  • София
Здравейте, момичета!  Hug До момента няколко пъти аз и съпруга ми се ползвали услугите на дежурни лекари в Студентска поликлиника( не съм наясно как стоят нещата в останалите) събота и неделя. Съпругът ми има сериозни болки в гърлото и кашлица и искаше да се консултира с лекар, за да вземем мерки и да не разболеем детето. Тази сутрин обаче дежурната лекарка му заявява, че няма да го прегледа, тъй като не е спешен случай и не и влиза в задълженията. Сещате се как ни попариха тези думи. В момента се замислям, че лекарската професия трябва да е призвание... Моля, споделете, имаме ли основание за негодуване или жената е била права. Съществува и възможността досега да сме попадали на лекари, за които не е било проблем да ни прегледат, въпреки, че не им влиза в работата. Как мислите- права ли е лекарката?! И ако не- къде можем да подадем оплакване? Благодаря ви за мненията предварително!   bouquet

Личната лекарка на мъжа ти е задължена, ако тя не преглежда през уикенда, да е посочила кои лекари и къде преглеждат пациентите й през уикенда и вечер. Така че се обадете й на нея и я попитайте къде да отидете.

# 3
  • София
За съжаление имат право да ви откажат. Наистина болки в гърлото и кашлица не са спешни състояния по принцип - в смисъл не е инфаркт, инсулт, счупен крайник, висока температура, неспиращо повръщане, припадъци и т.н.
В някои спешни не правят проблем и преглеждат и случаи като вашите, но имат право да откажат по принцип.
Преди две седмици мъжа ми имаше проблем с дишането, върнаха ни от спешното в Окръжна болница. Отидохме в Токуда, там пък спешното им не работело със ЗК и си платихме 94 лв. за прегледа и изследванията.
За детето обаче никога не са ни връщали.

# 4
само за спешни случаи приемат ,за кашлица ще почакате в понеделник   Peace
на мен в неделя вечерта за бебето ми отказаха , а знаят ,че батко му пие антибиотик,  те му го предписаха, а малкия ,реве, кашля ,не спи.....

# 5
Благодаря ви за отговорите Simple Smile

# 6
  • някъде другаде
Преди 2 год. оперирха майка ми от Гуша , изписаха я , а на вторият ден вечерта /петък/ и паднала превръзката от врата. Отиват в Бърза помощ с баща ми и дежурният им отговорил:"Да я превържат дето са я оперирали".

# 7
Преди три седмици мъжа ми имаше температура 39.7. На втория ден отиде до Спешен център, защото беше събота и личната не отговаряше на мобилния. Върнаха го, обяснявайки, че не бил за там, а такива като него ходели направо в аптеката. И това в разгара на грипна епидемия... За Токуда не искам да говоря, защото ни върнаха, а бяхме отишли с детето, което нямаше още 3 г тогава и повръщаше и имаше температура. Оправдаха се че нямало подходящ лекар на разположение, но ако си платим щял да дойде.

# 8
Личния лекар е длъжен да е на разположение 24/7. Ако не - сключва договор и за това са тези дежурства. Никакво право нямат да отказват за каквото и да се отнася.

# 9
На  нас  ни   се  е   случвало  да   отидем  до  спешното  заради  малкия/затруднено  дишане  и  цианоза-лека./и  там  ни казваха,че  нищо  не  могат  да  направят освен  да  подадът  кислород/при  него  в  случая  беше  невъзможно/  и  да  отиваме  в  Бургас.Така   както  не  сме  стабилизирани   и  той  беше  на  1г.и2м.Голяма  караница  беше  тогава.Но  въпреки  това  дори  и  урбазон  не  му  направиха.Обаждахме  се  на  друг  лекар/който  не  ни  беше  лекуващ  тогава/  и  той  в  24-01ч./някъде  там/  дойде  от  тях  и  му  постави  урбазон,прегледа  го  и  чак  когато  се  оправи  малко  детето  тръгнахме   за  Бургас.Да  не  говоря  какво  можеше  да  се  случи.

# 10
При нас след 19ч. има дежурни лекари в поликлиниката , към които може да се обърнем за помощ...Ако отидем в спешното ни препращат при тях първо , а ако те преценят , че случая е спешен ни дават допълнително направление за сп ешното . Винаги имаме дежурен лекар към , който можем да се обърнем не само в събота и неделя , а и всеки делничен ден след 19ч.  Peace

# 11
При нас след 19ч. има дежурни лекари в поликлиниката , към които може да се обърнем за помощ...Ако отидем в спешното ни препращат при тях първо , а ако те преценят , че случая е спешен ни дават допълнително направление за сп ешното . Винаги имаме дежурен лекар към , който можем да се обърнем не само в събота и неделя , а и всеки делничен ден след 19ч.  Peace
И при нас е така .Друг е въпроса с какво отношение и какво разбиране те посрещат Rolling Eyes

# 12
Ами и не до сега на тия дежурни лекари сме се оповавали, но явно всеки от тях има различно отношение към работата си... Whistling

# 13
  • Sofia
Не ми се е случвало подобно нещо. Нямам представа дали дежурният лекар може да върне пациент, но според мен е добре да се обадите на личният лекар и да го уведомите за проблема. А до утре може да се даде и консултация по телефона според мен.

# 14
  • София
За малката ходиме в ПОЛИМЕД никога не са ни връщали дори и да е само с хрема без температура.

Общи условия

Активация на акаунт