ДЕКЕМВРИЙЧЕТА добрички гушкат братчета или сестрички!

• 71 203
  • 745
  •   1
Отговори
# 255
на мястото където работя има български хранително стоки,телефонни кабинки и преводи на пари предимно по уестърн

В emergency  за българи  Joy
Супер. А как стои въпроса с дребните като са болни?

# 256
по принцип има всякакви хора от най различни народности ,да чукна на дърво за сега са здрави и не ми се е налагало да отсъствам ,дано да са здравички  Praynig

# 257
Дано, стискам палци без повече болести  Praynig

За котката все забравям да кажа - тичахме по лекари, водихме я на скенер и нещата не са добре - има огромен (за нейните размери) тумор между белите дробове, който 1. събира течност около себе си, и 2. притиска дробчетата й. Направихме един курс инжекции за отводняване и дишането й е значително по-добре, но от тук нататък милото животинче ще е ежедневно на хапчета - обезводняващи и кортикостероиди (това пък е за тумора). Няма шанс за операция, никой не знае колко и как ще се развият нещата, но поне не я боли и видимо не се мъчи, игрива е. Много е отслабнала, от кортикостероидите има страхотен апетит, но докога - не знам. Докторът каза, че това, което е добре за животното е дорбе и за тумора му  Cry Ще си гледаме котето, ще си го лекеваме и аз съм оптимист, че може да поживее бая време по този начин  Praynig
За сметка на това другата котка е станала 100 кила, само се възползва от ситуацията и кльопа непрекъснато ooooh!

# 258
  • Варна
Часът ми за доктор е утре вечер  - стана половин месец се притеснявам  Confused Странното е, че уж ми дойде (макар и със закъснение), а от тогава чувства натиск в корема, гърдите ме болят, супер чувствителни са и са порастнали, и не мога да си "глътна" коремчето  Wink Сигурно е на психическа основа, ама все пак утре ще се успокоя като мина през лекар.
Пачи - съжалявам за котето. До сега не писах, въпреки че ти четох постовете, защото старата ми писана почина преди 3 години от рак - тоест накаря се наложи да я приспим Sad Имаше първо само 1 тумор - оперираха я, после се оказа че се има разсейки, съответно 2ра операциям накрая доктора каза че е твърде стара за да я мъчим (16 г). Баща ми взе решението сам и ми каза чак след няколко дни. Кучето ми беше починало месец преди това. И сега като пиша сълзите ми текнаха .... още ми е страшно тежко. Не знам защо написах всичко това.......просто не се отказвай, аз нямах много думата - нито за водене при други лекари, нито за лекарства.

# 259
  • София
Здравейте  Hug.
Вики, страхотна си на снимката. Наистина е за списание Peace.
МТВ, бързо възстановяване. Ще чакам с нетърпение снимки на Жорката Grinning.
Кари, много е хубаво, че си успяла да започнеш работа. Сигурно е и по - добре, отколкото да си по цял ден вкъщи.
Пачи, много е гадно, че не можете да оперирате писаната. Дано с лекарствата да се чувства добре и да не я боли Praynig.
Мише, стискам ти палци за днес. Дано всичко да е наред Praynig.

# 260
Честит син на МТВ!
Мила,нека Жорко и Тити ви радват адски много,нека ви слушат и се гордеете с тях!Бързо възстановяване и само положителни емоции ти желая!!!

Вики
,тумбата ти е страхотна,чак ми се прииска и на мен!Ама наистина само на корем си порастнала...браво на теб! preggo Hug

При нас картината е снежна...мноого снежна!Ето как се забавлява Ивко на снега:
http://vesinka.multiply.com/photos/album/90  Nature Snowman Smile

Последна редакция: чт, 21 яну 2010, 16:40 от VЕSI ORM

# 261
Благодаря ви най-искрено за 4еститките и милите пожелания! Hug Heart Eyes

За злополу4ното си раждане да разкажа...някои искаха инфо-моето е от сигурно най-негативните; определено оба4е не съм го искала и хиляди пъти съжалих, 4е не отидох където и да било другаде, а не тук  Tired
Приеха ме на 18-и ве4ерта, и понеже нямаше самостоятелна стая ме настаниха в...реанимация! (ще видя колко я калкулират в събота).
Секциото ми е планирано за 19-и с избор на екип.
Сутринта-изненада:избрания анестезиолог го няма.
Идва д-р Димитров, който иска да ми сложи пълна упойка. Аз искам спинална, и му обяснявам защо-защото с пълна съм направила при предното секцио, половин 4асов ларингов спазъм от интубацията. Разбира се, не е задължително и сега да го направя, но вероятността е голяма..
Той реши да ми прави спинална  ooooh!..последва влизане в неотоплена операционна-треперех буквално като циган4е...това оба4е се оказа най-белия кахър  Tired
Запо4на опипване на прешлените за поставяне на спиналната-адски болезнено!  Close, После бодене с разли4ен р-р игли-поне 4-5 пъти, и то не бе без болка..
И уж с поставена анестезия, запо4на секциото...до момента в който запо4нах да крещя от болка, просто защото упойката не бе дозирана като хората и и минаваше действието!
Операторите и те се шашнаха какво става и защо викам..но анестезиолога  Rolling Eyes каза, 4е докато не извадят бебето не може да ми сложи никаква др. упойка!!! (ако сложи пълна, съвместима с предходната, спинална-влизала в кръвообр. на беб и той не може да диша).
И така, съвсем и абсолютно на живо ми извадиха бебето от корема.
Нямате идея каква е болката Tired..дано и не разбирате де.
После ми сложи пълна за зашиването..
После последваха и другите, ве4е по-малки но в изобилие простотии..
Пак бях в реанимация..следобеда още в 16 4аса (немам 4   Mr. Green #Cussing out) ме накараха да стана, а със спинална и епидурална анестезия пациента трябва да лежи първите 24 (4аса)  #2gunfire
Ве4ерта поисках да ме преместят сама в стая-разгеле стана!
За обезболяващо трябваше да се моля  Close, при това ми бе назна4ено..сложиха ми некакъв р-р на трамал-файда-нъцки.
На др ден исках да ми махнат абоката, щото така или ина4е нито ми вливаха нещо, а ве4е ръката ме болеше и се бе подула-не можело-да съм 4акала визитация, после не помня какво трябваше да 4акам..накрая мина една акушерка, която помолих да го махне; пита ме защо?..обясних 4инно..отговора:
-и аз от в4ера съм с абокат и не ме боли  Crazy
-еми радвам се за вас, ама мене ме боли-отговарям аз (ве4е ми бе писнало от болка някак си  Crazy)
Махна го, а на излизане измънка :"може да не сте толкова капризни" Shocked
4акам я да мине и да и обясня как за това което плащам ще бъда капризна колкото си искам и ако не и изнася-да си се връща на държавната службица  #2gunfire..още пове4е, 4е по никой на4ин не смятам 4е съм проявила какъвто и да било каприз!
Днес ново 30-изцеждам коластрата която е в пове4е, и ги питам, може ли да я сложа за 3 4аса в техен хладилник, докато дойде съпруга ми на свиждане....не може!
-А може ли на терасата или на перваза на прозореца?
-Не!
(говоря за стерилно плик4е за кърма с 40-50мл вътре...не за дамаджана!)
Ок-имат изисквания сигурно от ХЕИ и знам ли още от де..ама нали по дяволите това е процес пряко свързан с раждането?!? newsm78
Днес "бабинден"-празнуват хората, ..никой не идва да смени памперса на беб..ок, сменям го аз . Оба4е ситуацията беше мноооого оакана-демек за миене  Mr. Green
Ама за куцуз в тоз момент иде сестрата да мери моето кръвно, и понеже трябваше да из4ака запо4натата от мен процедура се фръцна и след 10мин дойде със сестрата която трябва да сменя памперсите ooooh! Тя съответно запо4на нападателно "ама защо не ме извикахте да сменим памперса"-отговарям "защото днес никой не идва от вас на 3 4аса, както предния ден, и понеже не ми пре4и да го направя-го сменям аз"...-"не може! ЗАБРАНЕНО Е!"   Shocked
Не ми представиха списък със позволените и забранени неща при приемането....всъщност то май "позволени" нема  Rolling Eyes..
Да видим утре какви нови забрани ще има..

# 262
  • Варна, морето и сините вълни!
Oх, МТV, колко добре те разбирам....Съжалявам че още един човек преивява това, а още по - жалкото е че няма да си последната....
Като раждах Борко, упойката - спинална ме пусна като го извадиха  Crazy И после ми викаха,ма не може да те боли имаш упойка....Та за съжаление знам за каква болка ми говориш...Имаш чувство че ще откачиш, иде ти да станеш и да избягаш, но си врзана като животно за масата....
За отношенията на персонала думи нямам...все ние майкие сме виновни че сме капризни, я за абоката, я за катетър я за нещо друго....
Освен да ти кажа, някак да издържиш докато се прибереш у вас....После как като Мимискада се решим на трето дете  newsm78

Кураж миличка, малко остна и ще се прибереш у дома...  bouquet  bouquet

# 263
  • Варна
Малииииии душа, какъв е тоя ужас  Shocked В коя болница е това ??????? Ти направо ме разби - тия лекари и сестри направо да ги разстреляш  #2gunfire #2gunfire #2gunfire Съжалявам, че трябва да търпиш това, наистина е  жалко че така се отнасят с жена и то родилка, все едно сме някакви животни  Sad Гушкам те силно  Hug Hug Hug

При мен нещата са ОК, доктора каза, че съм здрава като муле  Mr. Green Явно обаче стреса ми е в повече и ми изписа някакви работи с жълт кантарион за успокояване на нервата и витамин Е (спомагал за правилната работа на яйчниците). Мисля от към средата на годината на почвам агитката за бебе, барем съпружеското тяло кандиса за следващата година  Mr. Green

# 264
Божичко, МТВ, прирева ми се! За съжаление и аз съм от късметлийките дето са ги човъркали на живо. Е, не става въпрос за бебе, а за друга коремна операция и не със спинална, а с едновремешните местни упойки.... и понеже си бях почти дете все още ме изкараха, че стена (да имах сили само стена, защото това беше поредната операция, която ми се правеше заради лекарска грешка и заради натрупването на пърни упойки ми я правиха с местна), защото съм пъзла! Така че напълно разбирам за какво говориш! И е ужасно! А и последващото отношение, което описваш....  ooooh!.... а лекарската професия била призвание  ooooh!! Миличка, кога ще те изписват? Дано поне ти и бебо нямате други проблеми и ви пуснат по-рано да се махате от там. А и винаги можеш да напуснеш срещу подпис, нали знаеш, но е добре да имаш вариант къде да ви приемат с бебето, че май ви е рано за вкъщи още (не знам, не съм раждала секцио, де)....

# 265
  • Варна, морето и сините вълни!
че май ви е рано за вкъщи още (не знам, не съм раждала секцио, де)....

Ми да ти кажа, нищо не правят за теб в болницата. Просто те дъжрат, защото така пише няъде в някоя дебела книга. Първия път нямаха легла и ме изгониха на 3тия ден, о щастие! С Катя се молех да ме пуснат пак на 3тия дн, но не ме споходи тва щастие! Но не знаех че срещу подпис мога да си ида де Peace

# 266
че май ви е рано за вкъщи още (не знам, не съм раждала секцио, де)....

Ми да ти кажа, нищо не правят за теб в болницата. Просто те дъжрат, защото така пише няъде в някоя дебела книга. Първия път нямаха легла и ме изгониха на 3тия ден, о щастие! С Катя се молех да ме пуснат пак на 3тия дн, но не ме споходи тва щастие! Но не знаех че срещу подпис мога да си ида де Peace

Да, именно-нищо не ми правят-единствено мерене на кръвното и Т 3 пъти на ден...е, и критиките де..
Просто и да си тръгна по-рано, едва ли ще се отрази на сметката..не 4е и заради това стоя..а бе тотално патова ситуация. В събота ни изписват (на беб некакви ваксини имат май да слагат).

# 267
МТВ, думи нямам...
Пожелавам ти възможно най-бързо прибиране в къщи и дано да забравиш някога този ужас  Praynig

Хипократова клетва, призвание? Дрън-дрън  Sick

# 268
МТВ...е НЕ, четох невярваща...в потрес съм ...честно не знам какво да ти кажа. Как е възможно все още да се държат така с родилките и толкова некомпетентност да има в болниците в БГ. ooooh!
Много съжалявам че раждането ти е било толкова ужасно,никой не заслужава подобен ужас.
Дано бързо ти мине престоя там и  да се махате, Боже тази д-ва никога няма да се оправи. ooooh! ooooh! ooooh!

((((Прегръщам те))))

# 269
  • Бг-мама
Мтв , съжалявам мила , друго не мога да кажа.Дано забравиш скоро!
Вики , наистина си прекрасна бременна!
Пачи , мъчно ми  е за писаната , дано още дълго да ви радва!

Общи условия

Активация на акаунт