Подадохте ли молби за винетки?

• 121 176
  • 730
  •   1
Отговори
# 585
  • варна
Емили А., в социалната служба трябва да подадеш молба за винетката. Ако ти отказват да ти дадат документи и не ти приемат ръчно написана молба, аз те съветвам да отидеш при началникът им - всяка районна служба има такъв и да се оплачеш на него.

# 586
  Синът ми се роди с едностранна цепка на устната, венеца и небцето. Януари минахме ТЕЛК и ни дадоха 80 процента, за 2 години. В друга тема ми казаха, че имаме право на винетка, така ли е?
  А с малкия талон на колата дали може, че големи ни е изгубен?

# 587
des_1984 Да имате право на винетка. А относно големия талон в социални грижи го искат, може би трябва да извадите дубликат от КАТ. Другите документи са ЕР на ТЕЛК - копие, акт за раждане - копие и лична карта за справка. Срокът за подаване е от 01.12. до 31.01.

# 588
zdravetz_ , мерси.
  Аз днес звънях на социалните и те ми казаха същото. Искат акт за раждане- оригинал и копие, личната карта, малкия и големия талон, гражданската отговорност и ТЕЛК. Казаха ми в началото на Декември да звънна и да питам дали вече се подават документите. А и колата трябвало да бъде на името на родителите.

# 589
  • Враца
А и колата трябвало да бъде на името на родителите.
Защо пък на родителите  newsm78 на нас не ни дадоха и се наложи да я прехвърлим нотриално..сега пак ще пробваме.

# 590
  Не знам. Поне на мене така ми  казаха(става въпрос за Бургас, ако има някакво значение де).

# 591
Марги, от тази година колата вече може да е на името на родителя отглеждащ дете с увреждане  Peace. Аз лятото си взех винетката за тази година. Днес отивам да си подавам документите за новата винетка - за 2012 г.

# 592
  • Враца
Ей....все гледат да ни прекарат....дадох доста парички  ,нямам думи..

# 593
  • София и там където не се пуши
Ей....все гледат да ни прекарат....дадох доста парички  ,нямам думи..
Марги, точно за да не ви прекарват, тук се обединиха мами и Росониери писа писма, за да не е колата на името на детето, а семейна.

# 594
  • Враца
Да.....разбрах

# 595
Ние имаме кола,която не можем да прехвърлим на името на нас или на детето по някакви причини.Имаме договор за покупка.
Можем ли да си вземем винетка в този случай?Имаме 50 % с ч.п.  bouquet

# 596
`Деси` от това което чета тук, не можеш. Само на името на родителите или детето (ако има такива).
На съпругът ми колата понеже не е на негово име, а на името на ЕТ, което носи неговото име, също не може. Не на ТЕЛК  се полага винетка, а на лека кола със собственик с ТЕЛК.

Ако договора ви за покупка е нотариално заверен, имате законен срок, мисля, че до месец трябва да   прехвърлите собствеността.

# 597
   имам дъщеря на 5г с 80% телк и реших да подам документи за ВИНЕТКА искам да попитам някой знае ли да има ограничение в кубиците на колата.защото днес  отказаха да приемат ми приемат документите защото колата ни е 2497куб. нищо че е почти на 20 год.

# 598
Да има ограничение - до 2000 куб. трябва да е колата  Peace
Колата трябва да е или на името на майката, или на името на бащата  Wink

# 599
   имам дъщеря на 5г с 80% телк и реших да подам документи за ВИНЕТКА искам да попитам някой знае ли да има ограничение в кубиците на колата.защото днес  отказаха да приемат ми приемат документите защото колата ни е 2497куб. нищо че е почти на 20 год.

Пепи е отговорила, да днес накарах съпругът ми като ходи да пита и са му казали до 2000 кубика преди било до 1800 или 1600 ли каза. В момента 2000

Общи условия

Активация на акаунт