Подадохте ли молби за винетки?

• 121 237
  • 730
  •   1
Отговори
# 615
Освен това няма да ти заверят решението по-рано от 14 дни

# 616
Здравейте,аз днес взех решението от ТЕЛК,но трябвало да се завери след 14 дни,това е на 3 февруари....ще изпусна ли срока за подаване на молба за винетка?Да ходя ли да се моля да ми го заверят по рано Sad.това е в Бургас.
Няма как да изпуснеш срока защото няма определен такъв.   PeaceВ момента масово се подават молби защото самият винетен стикер е със срок до 31,01, а от 01,02 за настоящата година трябва нов, но молба можеш да подадеш по всяко време и щом отговаряш на условията, ще ти бъде издаден такъв.

аз питах една дружка от социалните и ми каза, че без заверено ЕР неможело да подам молба за винетка. Rolling Eyes ние имаме от мин.година пак от соц.отпусната и до края на месеца е валидна... а аз на 30.01. ще ходя да заверявам ЕР.

# 617
  • София
... а аз на 30.01. ще ходя да заверявам ЕР.
Значи в най-добрият случай ще Ви дадат винетка на 20,02(имат 20дни срок след подаване на молбата и това при положение, че след заверката направо подадеш документи в същият ден)  Peace

# 618
Това за срока къде го пише, защото както казах- ние ще чакаме повече от месец- чак към 25 февруари казаха че ще е там, при положение че е подадено на 10-11 януари

# 619
# 620
  • в полите на Балкана
... а аз на 30.01. ще ходя да заверявам ЕР.
Значи в най-добрият случай ще Ви дадат винетка на 20,02(имат 20дни срок след подаване на молбата и това при положение, че след заверката направо подадеш документи в същият ден)  Peace

Къде го пише този срок? Регламентирано ли е със закон това? Ние сме подали в средата на декември и още не сме взели винетка.  Казаха в понеделник. Ще видим.

# 621
Според мен няма определен срок със закон в какъв период от време след подаване на молбата се получава винетния стикер,защото като чета по напред в темата във всяка община е различно.
При нас като да не повярва човек нещата се случиха твърде бързо на 20.12.2011г. подадох молбата и ми казаха да отида след 5-6 януари,аз отидох на 10 за по сигурно и си получих винетката,а когато подавах молбата хората,които си бяха подали молбите до 15.12 вече си получаваха винетките.

Освен това няма да ти заверят решението по-рано от 14 дни
При нас  това с 14 дневния срок не се спазва,ЕР и двата пъти са ми го давали готово заверено веднага след като сме минали ТЕЛК и ми казват след 14 дни да отида в соц.служба,аз обаче отивам още на следващия ден и досега не са ме връщали,приемали са ми документите без проблем.

Последна редакция: сб, 21 яну 2012, 18:45 от веси78

# 622
  • София
Когато отговарях го писах цитирайки служителка от СП, но ако някой има проблем ето и основанието в  "Наредба за условията и реда за освобождаване на лица с 50 и над 50 на сто намалена работоспособност от винетни такси при ползване на републиканските пътища"

(3) Заявката по ал. 1 се изпраща два пъти месечно - на 15-о и 30-о число.
   Чл. 4. Областните пътни управления на Национална агенция „Пътна инфраструктура” предоставят на дирекциите "Социално подпомагане" заявения брой едногодишни винетки в срок до 5 работни дни след получаване на заявката, за което се съставят приемателно-предавателни протоколи в два екземпляра, в които се описват предоставените винетки по номера.
Което съответно сумарно прави 20дни.  Peace

# 623
  • в полите на Балкана
Най-сетне, днес  взех заветната винетка. newsm44

# 624
Когато отговарях го писах цитирайки служителка от СП, но ако някой има проблем ето и основанието в  "Наредба за условията и реда за освобождаване на лица с 50 и над 50 на сто намалена работоспособност от винетни такси при ползване на републиканските пътища"

(3) Заявката по ал. 1 се изпраща два пъти месечно - на 15-о и 30-о число.
   Чл. 4. Областните пътни управления на Национална агенция „Пътна инфраструктура” предоставят на дирекциите "Социално подпомагане" заявения брой едногодишни винетки в срок до 5 работни дни след получаване на заявката, за което се съставят приемателно-предавателни протоколи в два екземпляра, в които се описват предоставените винетки по номера.
Което съответно сумарно прави 20дни.  Peace
Много ти благодаря, тогава тия дни ще се разходя до нашите социални да им покажа цитата от наредбата  Twisted Evil

# 625
Най-сетне, днес  взех заветната винетка. newsm44
И аз така,днес я взех Hug.

# 626
Ще повдигна доста стара тема, но днес отново се сблъсках с недомислица.

От скоро имам автомобил, с който возя детето по задачки, но той се води на партньора ми, с който нямаме брак, но от години живеем заедно, детето е припознато, фигурира в акта и за раждане като баща и т.н. Да, но понеже не сме женени винетка не и се полага.

Посъветвайте ме как да процедирам, то е , ясно, че като изплатим лизинга, ще прехвърлим колата на мое име и тогава ще видя какво ще измислят, но все пак не мога да оставя така нещата.

Ако реша да кандидатствам за Асистент, доходите ще му бъдат взети веднагически, въпреки, че не ми е съпруг, но видиш ли сега....найн!

Чувствам се ужасно дискриминирана, не сме закъсали за 60 лв, но защо да не бъдем и ние подпомогнати Confused.

# 627
комикс, от този цитат на закона мисля че може да получите винетка, ако правилно съм разбрала че партньорът ти е и родител на детето
Нашата кола е на името на свекърва ми, но само мъжът ми я управлява, имаме ли право на винетка?

Цитатът е на Френд:

В закона пише:
"Чл.10В ал. (2) (Нова - ДВ, бр. 39 от 2011 г.) При условията на ал. 1 от заплащане на винетна такса се освобождават лицата или семействата, отглеждащи деца с трайни увреждания до 18-годишна възраст и до завършване на средното образование, но не по-късно от 20-годишна възраст."

По-нататък в допълнителните разпоредби т.30 гласи:

"30. (нова - ДВ, бр. 39 от 2011 г.) "Лица или семейства, отглеждащи деца с трайни увреждания до 18-годишна възраст и до завършване на средното образование, но не по-късно от 20-годишна възраст" са:
а) родител/родители (осиновител/осиновители);
б) семейство на родини и близки или приемно семейство, в което децата са настанени по реда на чл. 26 от Закона за закрила на детето
в) настойник или попечител, в случаите, когато и двамата родители са неизвестни, починали или лишени от родителски права."

Ако попадате в някоя от точки а, б или в никой няма право да ви откаже!!!

# 628
комикс, от този цитат на закона мисля че може да получите винетка, ако правилно съм разбрала че партньорът ти е и родител на детето
Нашата кола е на името на свекърва ми, но само мъжът ми я управлява, имаме ли право на винетка?

Цитатът е на Френд:

В закона пише:
"Чл.10В ал. (2) (Нова - ДВ, бр. 39 от 2011 г.) При условията на ал. 1 от заплащане на винетна такса се освобождават лицата или семействата, отглеждащи деца с трайни увреждания до 18-годишна възраст и до завършване на средното образование, но не по-късно от 20-годишна възраст."

По-нататък в допълнителните разпоредби т.30 гласи:

"30. (нова - ДВ, бр. 39 от 2011 г.) "Лица или семейства, отглеждащи деца с трайни увреждания до 18-годишна възраст и до завършване на средното образование, но не по-късно от 20-годишна възраст" са:
а) родител/родители (осиновител/осиновители);
б) семейство на родини и близки или приемно семейство, в което децата са настанени по реда на чл. 26 от Закона за закрила на детето
в) настойник или попечител, в случаите, когато и двамата родители са неизвестни, починали или лишени от родителски права."

Ако попадате в някоя от точки а, б или в никой няма право да ви откаже!!!

Да, роден баща и е. Благодаря за информацията, но едва ли ще го навия да ходим пак в Социалното.

# 629
                Комикс,защо трябва да водиш и него в социалното?Аз взех личната карта на зетя /колата се води на негово име/ всички други документи и ги подадох БЕЗ присъствието на нито един от родителите.Получих винетката с ЛК на зетя след 5 дни.

Общи условия

Активация на акаунт