Подадохте ли молби за винетки?

• 121 240
  • 730
  •   1
Отговори
# 630
                Комикс,защо трябва да водиш и него в социалното?Аз взех личната карта на зетя /колата се води на негово име/ всички други документи и ги подадох БЕЗ присъствието на нито един от родителите.Получих винетката с ЛК на зетя след 5 дни.

Защото неговите данни са на декларацията, не искат ли лично присъствие?!? Самопрецакали сме се...

# 631
 Rolling Eyes Писах в по-горна тема и момичетата ме насочиха и ориентираха за някои неща, но ако може и тук пак да питам.

Имам кола на мое име (майка), но до сега не беше в движение, от утре ще я "пусна", дъщеря ми има ТЕЛК със 71% инвалидност и и се полага винетка. Намерих какви документи са необходими...не разбрах само защо искат и за Граждански брак, но ще го добавя и него.
Въпросът ми е сега, ако подам заявление за винетка и не е готово до седмица-десет дни, когато със сигурност вече ще се наложи колата да излезе извън града, не че и сега не трябва, но все пак...та до като излезе винетката от социалните аз мога ли да си купя някаква седмицна или месечна, ако ще се влачи процедурата цял месец  Crazy Да не стане после някакво дублиране и да ми откажат винетка?

# 632
Няма да ти откажат, спокойно, и ние карахме със седмични докато стане годишната  Peace

# 633
  • София и там където не се пуши
Нещо бяха казали на мъжът ми да покаже едикакво си ако му се наложи да излиза докато стане винетката, но на нас не ни е се е налагало. Но иначе може да си купите седмична или месечна, не пречи.

# 634
 Hug Благодаря за отговорите.
Подадох документите. Всичко беше точно.
 Sunglasses Добре го има форумът и отзивчиви хора, които помагат иначе като нищо щях да се връщам за нещо.
Винетка ще имам чак другия месец, яд ме е, ако знаех, че е такава работата (а пък то `що ли си мисля, че всичко е 6 и ще стане за нула време), та щях по-рано да подам документи, ама то като му дойде на главата на човек, тогава мисли.
При нас молбите за винетки, служебното искане от стр на социалните имам предвид се правило в края на месеца, така че... чакането е с различен период, зависи кога е подадена молбата.

ooooh! Обаче ми направи впечатление, че нещо с-мата не е наред.
... имаше ред за попълване, в който трябваше да пиша Периода на валидност.
То логично е да е до края на годината, т.е. да ми се издаде винетка за 5 месеца, такава няма, казаха ми, че се издава нормална едногодишна, т.е. пиша само годината.
Лошо няма, но това не означава ли, че някъде се плаща сумата за едногодишна, а реално мах 6-месечна ще се "продаде"... #Crazy бе мисля си глупости само и дали някой не цоца нещо по веригата, но едва ли откривам топлата вода.

# 635
Системата с винетките е такава, не са виновни социалните- просто годишната важи за календарна година независимо кога си я купуваш, и на 1 януари, и на 30 декември все й е една цената.
Социалните ти дават годишна независимо кога си я поискала.

# 636
Момичета, може ли някой да ми отговори какъв трябва да е процента на инвалидност на детето, за да му се полага безплатна винетка. Моето дете е с 60% без чужда помощ, колата е на името на съпруга ми, но в социалните ни казаха, че не му се полага. Аз много не им вярвам, затова се допитвам до вас. благодаря предварително.

# 637
http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2135609789 Мисля че е 50%, ето наредбата
Вие изобщо не сте подали, така ли?
Подай, пък нека ви напишат отказ

# 638
Да, казаха ни, че не може. Ще подам. Много благодаря за отговора! Сега ще прочета наредбата.

# 639
  • София и там където не се пуши
Да, казаха ни, че не може. Ще подам. Много благодаря за отговора! Сега ще прочета наредбата.

Да, непременно подай и те пишат за какво отказват, ако отказват. На нас преди две години отказаха, защото колата беше на името на ЕТ-то. Сега като я прехвърли мъжът ми и нещата се оправиха. А вие имате ли брак например. На моя приятелка в ТЕЛК-а на детето пише кой се грижи за детето и и дадоха защото колата е на нейно име.

# 640
Благодаря, момичета, ще се възползвам.

# 641
vuv, като са чули %-тите може проста да са ви дали машинален отг, без да се замислят от социалните, защото обикновено повечето привилегии са за хора с ТЕЛК над 71%, та добре си се  сетила да питаш тук и са ти отговорили момичетата, подавай пък каквото стане!  Peace

♥ LOST ♥ , не ги обвинявам социалните, просто някак системата ми се видИ неогледана  Rolling Eyes

# 642
И моето дете е с 60% но си взехме винетката без проблем.Добре ,че са тези форуми ,че да си научим и потърсим правата....

# 643
До колко беше мощноста на колата за да ти се полага винетка?

# 644
До 2000 к.с.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт