Математически турнири - 3

• 75 254
  • 733
  •   1
Отговори
# 15
  • гр.София
Честита ни нова тема!
И аз само да се запиша-вчера Пеши има сгрешена елементарна задача(май му стана традиция Laughing),но грам не му се сърдя!Той се ядосва много,но ще го преживее някак си Laughing
Това беше за тази година!Догодина -повече!
Доколкото си спомням следващото състезание е ЗМС-Русе 30.01-31.01 за ученици 5-8 клас.За малките не съм се интересувала!А първият кръг на Олимпиадата май е през февруари!
Браво на дечицата ни през тази година и повече успехи през предстоящата!
Късмети на всички! Hug
PS.dideva благодаря за темата!

# 16
И аз се записвам, за да съм "в час" с турнирите Peace

онлайн, от по-популярните следват Олимпиадата на 28 февруари и "Кенгуру"-то на 20 март Peace

# 17
  • София
За София за Коледното още няма резултати. И ние чакаме с нетърпение.  Simple Smile
Благодаря за темата, ще я следя.

# 18
За Варна казаха ли кога ще има резултати от Коледното състезание?
Синът ми не беше много добре и го пропусна заради лошото време.
Решава у дома задачите (е, никога у дома не е като "там") и чака да види резултатите, обичайно е между 1 и 5-то място и да свери сега..Wink

# 19
dideva, много ти отива да пускаш новите теми! Peace
Благодаря.  bouquet
На Макси пожелавам още по-големи успехи следващата календарна година!

# 20
  • Sofia
Здравейте, момичета!
Пристигам неканена при вас, но отдавна ви чета и ви се радвам - колко фенове на математиката!!!
Моето момиче, вече поотраснало, също се яви /за първи път/ на Коледното. Не съм във възторг от организацията и в този контекст да ви задам един `технически` въпрос...
   Квесторката в стаята им е казала, че на задачите, на които отговорът е `друг отговор` задължително трябва да запишат самия отговор /числото/, иначе задачата няма да се зачете. Според мен това е доста нелогично, защото задачата не е с отворен отговор. Въпросите ми са:
- права ли е квесторката и ако не, след като е писано по бланката с отговори, няма ли да я дисквалифицират /всички деца от тази стая?/
- Ако ли не, в случай че отговорът действително е `друг отговор`, но числото, което е записала е сгрешено - задачата й за вярна или за грешна ще се зачете?

# 21
Запис  Laughing!

# 22
Дали може да се добави в първия пост датите на състезанията (по-масовите) и линкове с примерни задачи от минали години?
много добра идея  Peace 
,dideva дали може да стане така оформено началото ?

# 23
  • у дома
Здравейте, момичета!
Пристигам неканена при вас, но отдавна ви чета и ви се радвам - колко фенове на математиката!!!
Моето момиче, вече поотраснало, също се яви /за първи път/ на Коледното. Не съм във възторг от организацията и в този контекст да ви задам един `технически` въпрос...
   Квесторката в стаята им е казала, че на задачите, на които отговорът е `друг отговор` задължително трябва да запишат самия отговор /числото/, иначе задачата няма да се зачете. Според мен това е доста нелогично, защото задачата не е с отворен отговор. Въпросите ми са:
- права ли е квесторката и ако не, след като е писано по бланката с отговори, няма ли да я дисквалифицират /всички деца от тази стая?/
- Ако ли не, в случай че отговорът действително е `друг отговор`, но числото, което е записала е сгрешено - задачата й за вярна или за грешна ще се зачете?

За тази година не съм в час с регламента,но предишните години беше точно както го е обяснила квесторката,когато отговора е друг отговор трябва да се запише самия отговор,иначе задачата не се признава....

# 24
И тази година е така. Пише го в регламента на състезанието на бланката със задачите.

Благодаря за новата тема!

# 25
Здравейте, момичета!

Квесторката е права. Друг отговор е верен, само ако посоченото число е вярно.

# 26
Здравейте, момичета!

Времето за решаване е 120 минути.
Регламент: Всяка задача от 1 до 9 има само един верен отговор. “Друг отговор ” се приема за решение
само при отбелязан верен резултат. Задачите от 1 до 3 се оценяват с по 3 точки, задачите от 4 до 6 се
оценяват с по 5 точки, задачите от 7 до 9 се оценяват с по 7 точки. Задача 10 се решава подробно и се
оценява с 15 точки.
Организаторите Ви пожелават успех?

# 27
  • София
Dideva, поздравления за темата.
Успех на всички дечица.
Ние чакаме резултатите от пробния изпит в СМГ.

# 28
Пожелания за успех на всички и от мен и специални благодарности на Dideva за темата!

# 29
  • Sofia
Благодаря, момичета.
На всички - успех!

Общи условия

Активация на акаунт