Математически турнири - 3

• 75 253
  • 733
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте, има ли тук мами на петокласници? Кой е според вас верният отговор на зад. 7. Според моя син, а и според нас отговорът е г - 36 куб. см. Той е мислил и не е написал машинално отговор а-36 куб. м., който е приет за верен. Но за това пък е ощетен с 5 точки и поне 2 места назад в класирането. А е голяма е вероятността и резултатът му да е достатъчен и за първо място. Попитахме дали нещо не може да се промени, но отговорът беше че е невъзможно. Но с тази груба грешка, допусната от организаторите те олекват пред деца и родители. Как да му обясня, че е по- важно, че е решил задачата и не са му дали точките, от това да е сгрешил и да получи точки и той да ми повярва.
Естествено, че отговорът няма как да е 36 куб. метра при положение, че ръбовете имат дължини 6 см, 4 см и 6/4 см. Отговорът е 36 кв. см.
За кой град става въпрос, защото виждам, че русенци са дали като верен отговор точно г - 36 куб. см? Сега видях, че във Варна дават отговор А като верен, в Плевен също ( там обаче има разпис на задачата, в който е получен отговор 36 куб. см. Joy)
Арт мама, спИцЯлно за теб!
http://www.box.net/shared/htdv0tqhjt

Последна редакция: нд, 25 апр 2010, 11:33 от Анонимен

# 691
  • София
Дидева,
благодарности за задачите и от нас  bouquet
Моят син не отиде на Великденското състезание, защото днес е на пробен изпит в СМГ и в два последователни дни щеше да му дойде в повече.

# 692
Ето го класирането за Плевен, ако някой се интересува:

http://www.box.net/shared/idsc30inr6

Моят син е в "златната среда" с 50 точки  Wink Не знам какво го е объркало, на мен задачките за неговата възрастова група ми се видяха не много трудни Peace

# 693
Организаторите - СМБ секция "Изток" са публикували задачите и решенията тук http://iztok-smb.hit.bg/VMS2008.pdf (името на файла е грешно, но задачите са от вчерашното състезание)

# 694
Организаторите - СМБ секция "Изток" са публикували задачите и решенията тук http://iztok-smb.hit.bg/VMS2008.pdf (името на файла е грешно, но задачите са от вчерашното състезание)

А на мен защо ми отваря задачите от 2009?  newsm78

# 695
Дидева, сега ли пробва?

Вчера стояха задачите от 2009, но днес вече са новите.

# 696
Току-що. Може ли да е нещо от браузъра? Confused Сега пък ми даде, че файлът не е намерен.
Да, оказа се от браузъра. С Интернет експлорър нещата си дойдоха на мястото.

Последна редакция: нд, 25 апр 2010, 11:52 от Анонимен

# 697
  • София
От снощи се чудя и сверявам отговори и задачи за 5 клас - дъщеря ми се яви вчера в 125 СОУ, София,
но поне пет от задачите, които е решавала, са различни от публикуваните?! newsm78
Утре се надявам да разберем дали и другите участници от нейния клас са получили тези по-различни задачи #Crazy

# 698
За София резултати ще има до 30 април според сайта на 119 СОУ (те са от организиторите): http://www.119sou.com/index.php?file=989

Моят първокласник излезе на 30-та минути и съответно резултатът е недочетени условия и неверни решения. Очакваме доста нисък резултат.  Weary И другият ми син като по-малък бързаше да излезе пръв, но първолакът този път победи  - 30 минути и вън. Laughing Иначе задачите за първи клас не ми се сториха трудни. Вкъщи ги реши с лекота, с изключение на една, която му отне повече време, за да разбере условието. Е, точно затова е дадено повече време на самотото състезание, само да има кой да го използва. Laughing Но, ще се научи.

Големият мисля, че се е справил добре. Той е от математическа гимназия и те са с различни задачи, на които нямаме отговорите, та ще видим като излязат резултатите.

Carmela Biscuit, предполагам, че и твоето дете е от математическа гимназия. Една част от техните задачи са различни от общите - с по-голяма трудност са. Затова не откриваш отговорите.

Пожелавам на всички, след няколко дни да ни залеете с добри новини за страхотното представяне на децата ви.

# 699
Здравейте! Днес в СМГ се проведе пробен изпит за 4 клас. Интересно ми е кой е отговорът според вас на задача № 5.

# 700
Здравейте!Някой може ли да ми каже,къде мога да видя задачите за 4 клас от пробния изпит в СМГ днес?

# 701
Аз също недоумявам.Има 4 фигури с лица и обиколки съответно S1=14кв.см.P1=30см.    S2=18кв.см. Р2=32см.    S3=14кв.см. P3=20см.          S4=16кв.см.   P4=32см.  Коя фигура е с най-малко лице и най-голяма обиколка?                                                                             

# 702
Аз също недоумявам.Има 4 фигури с лица и обиколки съответно S1=14кв.см.P1=30см.    S2=18кв.см. Р2=32см.    S3=14кв.см. P3=20см.          S4=16кв.см.   P4=32см.  Коя фигура е с най-малко лице и най-голяма обиколка?                                                                             
Най-малкото лице е 14 cm2Има две фигури с такова лице, но на едната обиколката е по-голяма - 30 сm
Следователно първата фигура е търсената - S1=14 cm2 и P1=30 cm

# 703
Благодаря cool witsh!Tрябва да поздравя сина си за съобразителността поне по отношение на теста HugПри текстовите задачи не се е справил,така както очаквах.

# 704
защо P4=32см, аз го изкарвам P4=2.6+2.4=12+8=20см

Общи условия

Активация на акаунт