Математически турнири - 3

• 75 247
  • 733
  •   1
Отговори
# 705
Аз също недоумявам.Има 4 фигури с лица и обиколки съответно S1=14кв.см.P1=30см.    S2=18кв.см. Р2=32см.    S3=14кв.см. P3=20см.          S4=16кв.см.   P4=32см.  Коя фигура е с най-малко лице и най-голяма обиколка?                                                                             
Най-малкото лице е 14 cm2Има две фигури с такова лице, но на едната обиколката е по-голяма - 30 сm
Следователно първата фигура е търсената - S1=14 cm2 и P1=30 cm
А защо не тръгнем по обратният начин - най-голяма обиколка е 32см.?

# 706
Здравейте!Някой може ли да ми каже,къде мога да видя задачите за 4 клас от пробния изпит в СМГ днес?
Утре мога да ти ги сканирам и изпратя, но дай e-mail.

# 707
Фигура 4 има и вътрешна обиколка 4.2+2.2

# 708
Фигура 4 има и вътрешна обиколка 4.2+2.2
Аз също недоумявам.Има 4 фигури с лица и обиколки съответно S1=14кв.см.P1=30см.    S2=18кв.см. Р2=32см.    S3=14кв.см. P3=20см.          S4=16кв.см.   P4=32см.  Коя фигура е с най-малко лице и най-голяма обиколка?                                                                             
Най-малкото лице е 14 cm2Има две фигури с такова лице, но на едната обиколката е по-голяма - 30 сm
Следователно първата фигура е търсената - S1=14 cm2 и P1=30 cm
А защо не тръгнем по обратният начин - най-голяма обиколка е 32см.?
тогава отговора може и да фиг.4

# 709
Не можем да тръгнем по обратния път, защото се търси фигурата с най-малко лице и най-голяма обиколка, а не с най-голяма обиколка и най-малко лице.

# 710
Не можем да тръгнем по обратния път, защото се търси фигурата с най-малко лице и най-голяма обиколка, а не с най-голяма обиколка и най-малко лице.
Едно дете в 4 клас си мисля, че може!
Поне мойто е направило така! ooooh!

# 711
В условието на задачата има ли включен чертеж?

# 712
Да. Четири фигури.

# 713
Момичета, може ли да ми препоръчате школа или някакви извънкласни мероприятия по математика в София? Имаше теми преди, но ми се стори, че ставаше дума за по-големи деца, а мен ме интересува за хлапе втори клас. И кога става записването за следващата учебна година? Някой ходил ли е на курсовете от НПМГ? Пратих им един мейл, да видим какво ще отговорят. Дали има избор на преподаватели?

Последна редакция: пн, 26 апр 2010, 09:46 от migito

# 714
  • Sofia
в 107 има курсове по математика  за второкласници.Thinking

# 715
Аз съм много доволна от курса по математика за втори клас в НПМГ. Забравих как се казва учителката, но беше единствена и преподава във 107 училище.

# 716
Обръщам се към Дидева и всички други мами, които поназнайват от математика / или децата им / Simple Smile
Става въпрос за задача 11 от състезанието.

11.  Да се намери броят на целите стойности на параметъра a , за които уравненията ax2 + 2a + 3 = 0 и
x2 - x + 2 = (1- x)2 са равносилни.

В отговорите е даден верен отговор "б" - т. е има  1 такава стойност на параметъра "а" . Може ли някой, който
смята че отговора е верен, да ми каже коя е тази стойност на параметъра.

Аз лично като я решавам, не откривам такава стойност, но разбира се, отдавна съм приключила с параметричните
уравнения и може би бъркам. 

Ще помоля и Ирина Б., ако може да включи отговора на Петър

# 717
Ако не съм допуснала грешка би трябвало да е -1.( двойките след х и след скобите са втора степен, нали?).

# 718
Да, тъкмо мислех да го допълня - двойките след Х са степени.

Но като се замести този отговор -   -1  в първото уравнение се получава

- х 2 - 2 + 3  = 0

х 2  = 1

Това уравнение има 2 корена -  1  и минус 1 .
А другото има само един корен - минус 1

Защо да се счита че са равносилни при това положение ? 

# 719
Аз съм много доволна от курса по математика за втори клас в НПМГ. Забравих как се казва учителката, но беше единствена и преподава във 107 училище.

Госпожа Маринова води на 2ри и 3ти клас тази година и мога да кажа само хубави неща за нея. Записването е през септември. Започват след 15ти.

Общи условия

Активация на акаунт