Къде да се оплача от интернет доставчик?

• 5 222
  • 51
  •   1
Отговори
Здравейте мами. Преди време интернет доставчик реши без разрешение и съгласие на живущите във входа ни - 18 апартамента да монтира свое устройство на общото таванско помещение. То щеше да черпи ток за сметка на асансьорния електромер. На няколко пъти заявихве категоричното си несъгласие на служителите от фирмата,но тъй като таванското помещение не се заключва фирмата беше монтирала уреда си. Мъжът ми случайно се качи по друг повод и беше видял включените кабели към таблото за асансьора. Изключихме кабелите им, служителите от фирмата дойдоха да ги включат и ги предупредихме,че ако не махнат всичко до 1-2 дни ще извикаме служители на ЧЕЗ и МВР,защото това си е кражба на ток. След 10 дни устройството беше отстранено. Докато обаче си мислели че то ще стои на покрива ни служителите от компавията решили да отремонтират прозорчето на тавана като го отстранят и заменят с ново. Стигнало се обаче само до отстраняването му. След като им се наложи да махнат апаратурата си естествено и през ум не им минава да го върнат обратно.
Въпросът ми е освен към МВР към кого мога да се обърна за произвола на фирмата. Живея на последен етаж и сега при всеки дъжд пред вратата ми има локва , а на тавана мокро петно. Сами разбирате,че МВР няма да вземе отношение,но искам да знам няма ли някоя комисия или агенция,която да мога да сезирам...
Ясно е,че стойността на щетата не е голяма,но защо трябва да вадим от джоба си и да поставяме нов прозорец при положение,че знаем кой го е отстранил. В крайна сметка утре друг доставчик може да реши пък да си вземе нещо друго - пак ли трябва сами да си възстановяваме щетите?

# 1
А имате ли домоуправител?

# 2
Принципно тя се е ангажирала само да събира пари за асансьор и не гледа на себе си като на такъв....
Аз жалбата вече съм я написала само дето се чудя къде да  я нося.

# 3
  • София-в сърцата на моите деца
Имате ли Договор с Интернет доставчика???Там трябва да пише какво може и какво не може!! Кажи кой е и го изтипосай тука! Peace

# 4
Какъв договор да имат с доставчика,като той се е настанил без съгласието на живущите. Само не разбрах защо не сте сигнализирали докато още са били там,как така някой ще се настани без съгласието на входа,нещо не разбрах явно.

# 5
Ами ей тъй - имали абонати във входа и решили да си сложат устройството - пък ако не разберем - още по-добре. Ние обаче случайно разбрахме още преди това и затова и проверихме. Договор естествено нямаме, още повече, че лично ние сме към друг доставчик.

# 6
смени го. Не си късай нервите

# 7
може ли да попитам с какво е пречила "апаратурата"?

# 8
  • Варна
Ами черпи ток. А явно интернет доставчикът не го е плащал.

# 9
смени го. Не си късай нервите

hahahaЕй това се казва да имаш мнение, без да знаеш за какво  Joy
Майката на Криско, съжалявам, че не мога да ти дам съвет. Комисията за защита на потребителите дали не може да помогне?

# 10
Мисля,че не може,защото ние на практика не сме потребители на предлаганата от тях услуга. Peace

# 11
Доколкото разбрах тях вече ги няма...и от това следва, че нищо не можете да направите. Трябвало е да действате като кутията е била там.

# 12
може ли да попитам с какво е пречила "апаратурата"?

С това, че е била монтирана без разрешение. Ти ще се съгласиш ли някой да ти влезе у вас и да се закачи към електромера ти?
Авторката,
не мисля, че вече можете да направите каквото и да е, просто трудно ще докажете, че това нещо изобщо е било там, а също и колко ток е похарчило и т.н.

# 13
Момичета,това с тока го прежалихме. Сега по-големия проблем ни е дупката,която отвориха и зее на тавана - т.е. липсващия заедно с дограмата прозорец. За него се чудя какво да направя. Предполагам,че на всички ви е ясно,че на тези по долните етажи не им дреме,че на мен ми тече пред вратата и на тавана и никой и пръста няма да си мръдне.
Та затова се чудех дали няма някаква асоцияция /например/ на доставчиците на интернет,които да сезирам. Иначе след празниците ще си занеса жалбата в прокуратурата и да видим дали няма да излезе нещо.

# 14
Май няма такава организация или поне аз не намирам нищо в гугъл. Но има една държавна Комисия за защита на потребителите и няколко НПО-та с такава насоченост. Можеш да пуснеш писмо до всички тях с копие до интернет доставчика - ако е от впечатлителните може и да поправи щетите. На страницата на КЗП има он-лайн формуляр - нищо не пречи поне да попиташ дали могат да помогнат с нещо.

Общи условия

Активация на акаунт