Сарухан Хюнел-Saruhan Hünel-един диамант на турското кино -тема 2

• 24 873
  • 742
  •   1
Отговори
# 300
Малиии мръднах за малко и изплезих език докато ви настигна. И да се направя на нахална и да кажа, че и аз съм от София и аз искам превод в ефир  Joy Joy Joy Praynig Praynig

ама аз не съм, душко, ние с Али сме морски птички  love001
Разбрах аз, ама няма ли да минеш оттук да забереш Зизу   Laughing Laughing Laughing

# 301
  • Кралица-майка ВлъхоУсойница
  ruporuu  ruporuu Хелоуууу...Муратки НюЙоркчанки... Hug Hug Hug
Желая Ви прекрасен и спорен ден...  bouquet  bouquet  bouquet

Ейййй....след снощния маратон не съм спала да Ви поздравя... Blush

# 302
  • Варна
Добро утро и от мен!
И да ви се оплача- така ме стресна Зизу- като надула тоя мегафон и като изкрещя- па яз подскочих у кревата и сега че одим малко замаена. smile3518

Зизу,  love001 за това че ме събуди,  че ше земем да се успим за работа-и добре, че имаш мегафон да крещиш, че то аз часовници не чувам  bouquet

# 303
Добро утро и от мен!
И да ви се оплача- така ме стресна Зизу- като надула тоя мегафон и като изкрещя- па яз подскочих у кревата и сега че одим малко замаена. smile3518

Зизу,  love001 за това че ме събуди,  че ше земем да се успим за работа-и добре, че имаш мегафон да крещиш, че то аз часовници не чувам  bouquet
  smile3532 smile3532 smile3532 smile3532 smile3532 smile3532....Стига работа Бризкеее...я у нас станах ха принципа...."да работят маймуните да стават хора...(Гаргамел).. hahaha hahaha hahaha

# 304
Добро утро и от мен!Желая безпроблемен ден на всички.Ама снощи наистина е било маратон-то не са били дервиши,то не е било почит на син към баща и на жена към съпруг.Но не разбирам ценностната им система-да поставиш всичко над щастието на сина си-защото да го накараш да се ожени,за да спаси честа на семейството,без да обича жената,за мен е точно това.И говорим за съвременно общество.

# 305
  • Варна
Добро утро и от мен!Желая безпроблемен ден на всички.Ама снощи наистина е било маратон-то не са били дервиши,то не е било почит на син към баща и на жена към съпруг.Но не разбирам ценностната им система-да поставиш всичко над щастието на сина си-защото да го накараш да се ожени,за да спаси честа на семейството,без да обича жената,за мен е точно това.И говорим за съвременно общество.
newsm53 не се възмущавай, скъпа, това са традиции- Традиции- с главна буква- не че одобрявам- не ме разбирайте погрешно, но именно на традициите се крепи здравото семейство. Точно традицията е запазила в цял свят например украсата на елха за Коледа и нова година- не във всеки дом се прави това днес, но именно това, че се прави е довело и до това ние, които живеем днес да го правим. Или традицията с коледната трапеза, което също си е чисто религиозна традиция-7,9,11 гостби на трапезата, при това постни- чисто религиозна традиция, но се спазва. Или пък мартеницата- една традиция, която ни отличава в цял свят. Не ми се става толкова дълбока /Зизу  Hug/ преди обяд, но ще спомена и  нещо отрицателно- робството- повече от век го няма, но и до днес има семейства, които насаждат чувства и емоции, характерни за миналия век и то вдемократична и съвременна Америка. А що се отнася до честта на семейството- т.е. конкретния проблем във филма- ами това го има даже и у нас- и тук има уговорени бракове и тук има момичета и момчета, които дори не са се виждали, но се сключват уговорени бракове, има и по-тежкото- поне според мен де- да купиш булка на сина, и още по-жестокото, ако не я одобри сина или свекъра- да я върне и да си възстанови част от сумата, дадена за нея- това какво е! В съвременното ни подредено общество ! bowuu

# 306
Бризкеее,...още не е съмнало....и ти вече си ДЪЛБОКА....Сладур си ти... hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha

# 307
Съгласна съм,но украсата на елха или гостбите на масата едва ли накърняват достойнството и чувствата на даден човек.А това с купуне и връщане на булка са традиции на много малка малцинствена група,която живее в свой свят-затова и не се интегрира в никое общество по света.А все пак говорим за държава която всячески напира за ЕС.(Това е лично мое мнение-може наистина да съм малко предубедена)

# 308
  • Варна
Съгласна съм,но украсата на елха или гостбите на масата едва ли накърняват достойнството и чувствата на даден човек.А това с купуне и връщане на булка са традиции на много малка малцинствена група,която живее в свой свят-затова и не се интегрира в никое общество по света.А все пак говорим за държава която всячески напира за ЕС.(Това е лично мое мнение-може наистина да съм малко предубедена)

сладур!  love001 не говоря за определени касти в ромската общност, а за БЪЛГАРИ, които нямат ама абсолютно нищо общо с гореспоменатата общност. Повярвай ми- непрекъснато пътувам, защото точно това ми е слабост- традициите! Само ако знаеш с какво съм се сблъсквала..... smile3521

# 309
  • Варна
между другото да вметна само, че това което се случва в сем. на Доу съвсем не е масово явление- то също е в определен малък кръг така че...

За сега ви казвам- довиждане или по скоро дописване до довечера! smile3525

# 310
Е...е...е,добре,Бризке,обори ме!Може би впечатленията ми са по-повърхностни(ти явно си на дълбоко в темата),имах кофти случка в Истанбул,пък и живея в Куклен,където сигурно знаеш населението е 50 на50-българи и турци-та от там и наблюденията ми.От начина им на живот и разказите за Т-я.

# 311
Е...е...е,добре,Бризке,обори ме!Може би впечатленията ми са по-повърхностни(ти явно си на дълбоко в темата),имах кофти случка в Истанбул,пък и живея в Куклен,където сигурно знаеш населението е 50 на50-българи и турци-та от там и наблюденията ми.От начина им на живот и разказите за Т-я.
Ахааа....значи по Стамбула мааш..без нас.... hahaha hahaha hahaha

Я раздуй случката ПЛЙЙЙЙЗЗЗЗ.... Blush

# 312
Ма ,Зизу,то беше Удавна-даже не знаех за съществуването на прелестния  love001Бехме паркирали в една странична уличка и маахме баджаци по забележителности.Връщаме се -около колата огромна тумба народ и нещо се вайкат!?Кога гледаме-човек на земята целия в кръв,а всички наоколо зяпат с празен поглед-ни да извикат полиция,ни бърза помощ,ни пък някой да му помогне.Така и не разбрахме какво се е случило(грам не вдяваме езика).Метнахме се на аутото и беж към BG.3 дена бех на транквиланти Weary

# 313

мила моя,това,което за теб и мен е накърняване на чувства и достойнство-за някои е начин на живот и съвсем нормално възприемане на нещата.Аз също не мога да приема примерно брак между 1ви братовчеди,но това е факт за някои населени места и се толерира от дадено  обществото за нещо нормално newsm12

# 314
Ама и аз това казвам-представата ми за съвремие и тези традиции и ценности са 2 несъвместими неща.За това е и неодобрението ми.Дано не съм обидила някого(нищо лично)-моля да ме извините ,ако съм забъркала някоя каша newsm17 newsm17 newsm17

Общи условия

Активация на акаунт