Сарухан Хюнел-Saruhan Hünel-един диамант на турското кино -тема 2

• 24 922
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
Да си призная на мен Холивудските актьори не ми правят впечатление, но Сару е друга работа  Crazy
А Изгубените години, понеже го бях изтървала по Нова, го гледах в нета. И ако не беше Есмер едва ли щях да го изгледам за една седмица, мъжа ми даже почна да се подиграва с мен  ooooh! вика ми "да си навивам ли часовника за сутринта или ти ще ме събудиш"  #Crazy

newsm78 newsm78 newsm78 Брей, само аз ли съм го почнала тоя филм още от рекламите, дето ги даваха в началото на септември  newsm78 newsm78 newsm78
И аз ...и аз...гледам го от самото начало по НОВА...ако Бризке ми беше прочела дълбокия пост ....щеше да разбереш че имаш дружка в тва... hahaha hahaha hahaha

прочетох го, скъпа, аз твоите постове по два пъти ги препрочитам- да не утърва нещо интересно, но ти написа- даже мислех да не гледам- демек не си следила първата серия задълбочено и затова го казвам гореизложеното- а аз полудех от рекламата, а на първа серия ревах като магаре- аз дето се смея и се подигравам на всички дето реват на филми- разбира се че ревах щото ставаше дума за деца сред каквито съм живяла повече от 15 г.- все пак като работиш с такива деца изживяваш много жестоко съдбата им. Обачееее никой не ме видяче ревах - та още тогава си харесах порасналия Есмер и малкия Али- големия вече ишмах предубеденост от Мелодията, въпреки,че нея пък не я бях гледала задълбочено bowuu

# 556
  • Варна
Али, може ли преводче: http://www.youtube.com/watch?v=pBmRiYleeQk&feature=PlayList& … playnext_from=PL- от 4.00 до 6.15  и после от 8.17 до 9.10- че даже е до края там 10.00- то почти няма реплики след 9.00 Praynig

4.00-6.15
Д-Не можеш да влезеш на лекция без учебници.Забравила си ги в колата
П-А-а благодаря ти.       Аз щях да ги взема
............................
Джем-"И да дойдеш на погребението ми,само...."Пак ли този мъж?
М-Трябва да влизам на лекция,после ще се видим.
Д-Здравей

Джем-Предполагам тази до вас бе годеницата ви?Честито!
Д-Теб не искам да те виждам около Мине,разбра ли,даже не си и го помисляй?!?
Джем-Мисля,че вие сте последния човек,който ще ми го каже
Д-Напротив!Знаеш ли, аз съм единствения на света, който може да говори за нея.Втълпи си го в малкия мозък
Джем-Точно както очаквах от вас-заплахи и....
Д-Тц,тц,тц не заплаха само затвръждаване

супееееееееер  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet макар, че това там с погребението нещо не ми стана ясно, че даже и ми пообърка представата за разговора newsm78 newsm78

# 557
аз вече съм на линия  newsm12 newsm12 мятайте темата за днес
отговарям и на въпроси Hug

Али, имам въпросителна-каква е разликата между ефенди и бей- кога се използва едното и кога другото. Забелязах че във Врабчето е Доу ефенди, а не Доу бей, както вече сме свикнали #Crazy
дано не греша,но мисля,че ефенди показва още по-голямо уважение значи има по-вече тежест към човека, но самата дума е от султанските времена тогава турският език е звучал по друг начин използвали се други думи
още в първа серия бабата учи сестрата на Мине на старите турски термини,които съвременното поколение даже не са ги чували

# 558
Али, може ли преводче: http://www.youtube.com/watch?v=pBmRiYleeQk&feature=PlayList& … playnext_from=PL- от 4.00 до 6.15  и после от 8.17 до 9.10- че даже е до края там 10.00- то почти няма реплики след 9.00 Praynig

4.00-6.15
П-А-а благодаря ти.       Аз щях да ги взема
Д-Здравей

Д-Напротив!Знаеш ли, аз съм единствения на света, който може да говори за нея.Втълпи си го в малкия мозък

супееееееееер  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet макар, че това там с погребението нещо не ми стана ясно, че даже и ми пообърка представата за разговора newsm78 newsm78
  ееее ,Бриз,поставила съм кавички белким некой вдене ,че е не`къф цитат нали гледа книгата в ръцете си newsm09
слагай очили newsm08

# 559
Добра нощ,дами.Да си кажа и аз,само Али да не се обиди.В буквален превод ефенди означава "господар",така че Али изобщо не грешиш.Използва се точно за да покаже по-голямо уважение.с по-голямо уважение.Дано Али не се обиди,че се намесих.
Лека нощ милички - снежна и студена,но нали Сарухчо ни топли сърцата.....

# 560
  • Варна
Али, може ли преводче: http://www.youtube.com/watch?v=pBmRiYleeQk&feature=PlayList& … playnext_from=PL- от 4.00 до 6.15  и после от 8.17 до 9.10- че даже е до края там 10.00- то почти няма реплики след 9.00 Praynig

4.00-6.15
П-А-а благодаря ти.       Аз щях да ги взема
Д-Здравей

ееее ,Бриз,поставила съм кавички белким некой вдене ,че е не`къф цитат нали гледа книгата в ръцете си newsm09
слагай очили newsm08

е видях ги кавичките ама пак не се светнах Joy Joy Joy тъй хубаво за ефендито- ама по телефона като говорят пак казват ефендим/вместо ало или да/ та затова си мисля че има друго значение  newsm78

# 561
  • Варна
Добра нощ,дами.Да си кажа и аз,само Али да не се обиди.В буквален превод ефенди означава "господар",така че Али изобщо не грешиш.Използва се точно за да покаже по-голямо уважение.с по-голямо уважение.Дано Али не се обиди,че се намесих.
май ми просветна лампичката, демек в тел. разговор пак си е уважително- нещо като "слушам", което не се произнася ВИ- слушам ВИ  bouquet

# 562
Али, може ли преводче: http://www.youtube.com/watch?v=pBmRiYleeQk&feature=PlayList& … playnext_from=PL- от 4.00 до 6.15  и после от 8.17 до 9.10- че даже е до края там 10.00- то почти няма реплики след 9.00 Praynig
  8.17-10.00
П-Здравей
М-Здравей
П-Виж ти, посещавали сме един и същ предмет,но не сме се забелязали,ако не е Доу...
М-Аз,сетих се,че трябва да свърша нещо
П-Ако съм те притеснила,извинявай за неудобството
М-Не,защо да ми е неудобно
П-Аз само си помислих,че можем да станем приятелки,все пак,като се оженим с Доу...
М-Благодаря,но не мисля,че можем да станем приятелки.

............
М-Извинете,учительо(господине)

# 563
  • Варна
  8.17-10.00
П-Здравей
М-Здравей
П-Виж ти, посещавали сме един и същ предмет,но не сме се забелязали,ако не е Доу...
М-Аз,сетих се,че трябва да свърша нещо
П-Ако съм те притеснила,извинявай за неудобството
М-Не,защо да ми е неудобно
П-Аз само си помислих,че можем да станем приятелки,все пак,като се оженим с Доу...
М-Благодаря,но не мисля,че можем да станем приятелки.

............
М-Извинете,учительо(господине)

# 564
НИКИ,защо трябва да се обиждам   bouquet
аз съм аматьор уж знам литературния турски,който доста се различава от диалектните форми,които се говорят в Б-я,но на моменти изпадам в  newsm12 размисъл,защото някои думи нямат буквален превод или звученето им придава съвсем друг смисъл на изречението

# 565
  • Варна
аз съм аматьор уж знам литературния турски,който доста се различава от диалектните форми,които се говорят в Б-я,но на моменти изпадам в  newsm12 размисъл,защото някои думи нямат буквален превод или звученето им придава съвсем друг смисъл на изречението

я не се подценявай- твърде добре владееш литературния турски- точно този който е официалният език в Турция, а не това което говорят у нас- това си е огромно богатство  bouquet

# 566

я не се подценявай- твърде добре владееш литературния турски- точно този който е официалният език в Турция, а не това което говорят у нас- това си е огромно богатство  bouquet
newsm20 newsm20 newsm20

# 567
Аз започнах да гледам филма от 4 епизод и Есмер просто ме прикова към екрана. Бързо наваксах първите серии и след това не съм изпускала епизод. Колкото до холивудските актьори сред тях има някои много добри, велики, но и на мен май никой не ми е въздействал по начина, по който го правят турските. Може би заслуга за това имат и образите, които те не играят, ами направо изживяват. Първо ме плени Онур от 1001 нощ, а след това и Есмер. Силни, самоуверени, много влюбени и безкрайно предани мъже. Някаква магия има в начина, по който гледат, говорят и най-вече обичат. Толкова са сигурни в любовта си и в това, че това е правилната жена, единствена, съвършена, неповторима. И сигурно точно това съчетание на твърдост и нежност, на сила и романтика ги прави толкова харизматични и магнетични.

Аууу докато си напиша писанието, май сте избягали на другата страница вече.

# 568
Вени,напълно съм съгласна с теб
Аз бях гледала първо Серче преди години и станах фен на Сару още тогава икато видях,че ще дават Изгубените по Нова реших да гледам само заради него и...се зарибих, вече съм с диагноза "ЕСМЕРОПАТИЯ"

# 569
Лека момичета, че то пак станало утре  Hug

Общи условия

Активация на акаунт