ЯНУАРСКО предстартово броене - 28

• 23 485
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
Уики, във Вита има топла вода денонощно, кана няма да ти е нужна. Колкото до стерилизацията ако бебето е изцяло на кърма няма да ти трябва стерилизатор.
Аз моята дъщеря я храних с изцедена кърма и съм стерилизирала до към 10-ти месец с този на Авент за микровеле, много е удобен. Thinking

Тази нощ сънувах, че раждам #Crazy

Утре съм на преглед, нямам търпение вече Heart Eyes

Хайде лека нощ Hug

# 106
  • София
Много ви благодаря, момичета, супер сте   bouquet
Стерилизатор не знам какъв да си купя, но си харесах помпа днес в Комо, Бертони май беше, ръчна, за 30 лв.
Аз утре ще си взема резултатите от последните кръв и урина и ще ги нося в ЖК, хем пак ще ме вържат за запис на тонове, хем да ги видят преснички  Simple Smile
Лека и спокойна нощ от нас  Hug

# 107
Благодаря ви за мненията за прахчето маминки ... дрешките са изпрани и простнати, чакат да бъдат изгладени  Crazy
Лека и от мен  Wink

# 108
Ох, цял ден да пиша, да пиша .... И ето ме минала критичният час за лягане, след който следва поредната вампирска нощ  ooooh!  Нощеска си легнах в 4 с мисълта, че имам да ставам в 8, при което едва се излюпих в 10 ....

а защото съм изкуфяла напоследък.

Айде, айде, още помним по разкази как си се размотквала със свален цип, та едни лапсуси ли тука ще ни втрещят  Laughing

wicky и с каката ползвах помпата на Авент, което си беше в ерата на динозаврите  hahaha Не съм имала стерилизатор и не възнамерявам да имам (но знае ли човек мъжО с какво може да ме изненада ....). Всичко в тенджерата с вряла вода. Специално за някои части на помпата, просто ги натопявах за 20-30 сек във врялата вода, без да ги оставям да врят. Държах ги с пинсети  Peace

Mis-Demeanor аз си бях с очилата по време на цялото секцио с Емма. Защо ти да не можеш да си с тях? Пък да ти кажа и аз съм ужасно комплексирана от очилата, но в последните години само с тях джиткам  Crazy Ходи ме разбери  hahaha Купувам си лещи, да не кажа редовно, но задължително за Коледният служебен банкет имам, защото след потрошени едни след бурни танци, не ми се дават отново грешни пари .... Сегашните ми са със слънчева приставка, максимално изтънени стъкла и ми излезнаха преди 1,5 г. около 700 лв.....

_Iri_ ти какъв анализ му дръпна в успокоение на Копнеж ... Аз пък от сега си признавам без бой, че може и да се преместя в отчетната за набор 2009 когато дойде време да се ходи в първи клас, защото ще я пускам и малката госпожица с предният набор на у-ще. Каката ходи с 2001 и сега е втори клас, та малката ли ще я оставя по-назад?  Twisted Evil
Ааааа, и Копнеж да знаеш, може пък да ти се падне едно кротко и послушно бебче, което въобще не плаче  Wink Пожелавам ти го от сърце  Hug
Мойто ще е от ревливите, защото каката беше тооооолкова тиха и кротка, че все едно нямаше бебе у дома ...

_valkiria_ аз се спасявах с кисело мляко с Емма. Ходихме и от Метро купувахме направо на касетки, и то по няколко  Crazy

dudeslavka тези пелени им викаме памперс-чаршафче. Постилат се на леглото и в нашият случай ще предпазват дюшека от кръв.  Peace При децата и възрастните с проблеми се ползват за напикаване ....

Обичанка горе главата момиче! Само позитивни мисли ти разрешавам, никакво унило състояние. Толкова се радвам, че бебчовците вървят бавно, но сигурно напред  Heart Eyes  По-добре така и резултата да остане траен! Всичко ще е наред с тях  Hug

nad67 добре дошла!

Пате, Гита стискам ви палци момичета  Hug

_Hope_ къде се губиш? Надявам се всичко да е ОК при теб и бебче...

Гледам тука за списъци си говорите за болницата .... Аз верно, че питах един път, но я сега по друг начин да задам въпроса  Mr. Green  Някой има ли представа какъв багаж трябва да стягам за Майчин дом? (в Софето де  hahaha )  мИрси прИдварително  bowuu  Joy

# 109
mannuella-така е по план предвиден да заработи в периода 2009-2013г:
"Националната програма за редките болести (генетични, вродени
малформации и ненаследствени заболявания) 2009-2013 акцентира върху следните
целеви групи:
1. Населението на страната
• Пациенти с редки болести - 6% от населението на страната
• Рискови семейства за раждане на дете с генетични проблеми (предишно
дете с генетична болест)
• Семейства с репродуктивни проблеми
• Бременни жени
• Всички новородени
2. Медицински специалисти от всички специалности и нива на здравната система,
ангажирани с изпълнението на програмата
3. Неправителствени организации (НПО) в областта на редките болести"

http://www.google.bg/url?sa=t&source=web&ct=res&cd=2 … VE5alQXXiCXWl8iaA

Ей тук накратко-горното е целия план :
http://medical.bg/medicalnews/read448.html

Въпросът е до колко ще имат готовност в лабораториите Rolling Eyes
Аз съм категорично "за" подобен скрининг Peace В мом в мн малко болници се прави  трансфонтанентална ехография, ехогр. на коремни органи и тазобедрени стави..

nad67, добре дошла   bouquet

Момичета, ако имате възможност, вземете си бархет на плат и си направет пелените Peace Тези които ги продават готови, просто плата е ужасен (поне тези които гледах в бебешките магазини..ама производителя не запомних Blush).

Днес купих на синковеца 2 к-та чаршафи-единия с колите, а другия-мадагаскар:
http://www.roxydream.com/detski.htm

Оказаха се старохотни като памук и щампа-след малко ще ги изпера, че до утре вечер трябва да са влезли в употреба Laughing

За мен си купих-бабешка нощница + бабешки бикини Crazy, сак, един рошаф и пухкав анцунг с жираф на корема Mr. Green (за вкъщи), сутиен за кърмене, разни дребни санитарни принадлежности, но има още работи за пазарене ooooh!

# 110
Добро Утро Прекрасни Момичета Simple Smile
За съжаление  не успях да се справя с качването на почерпката с кафенцето,  MTV се справя страхотно и оставям на нея днес пак да го направи.

Скоро не съм писала но ви чета всяка сутрин. От утре трябва да съм вече в майчинство, но и днес няма да ходя на работа ще ходя да ме тестват за упойки. Иначе в работата последните две седмици ми се отели вола Cry, вече искам да почивам.
Четох, че сте коментирали ражданията аз ще бъда със секцио, поради факта че съм възрастна първескиня. С баща гинеколог зададох въпроса не може ли да раждам нормално, а той твърдо каза не. Пробвах да мина пред майка ама и там не успях. Така, че ако имате доверие на вашите лекари не се съмнявайте в тях като ви кажат, че сте за секцио. Със сигурност родителите биха избрали най-доброто за детето си така че вярвам на нашите както и на наблюдаващият ме гинеколог.
Ще раждам в ТК с избор на екип и Вип стая, ще се чувствам по-спокойна Grinning Вчера бях на преглед, всичко с Малчо е добре исках секцио на 14 Януари ама гинеколожката каза, че по скоро ще бъде 18, 19.
Ако може SUNRISE да напише нещо и за тези дати ще бъда адски благодарна Hug

За покупките, вече купихме почти всичко, без ваничка. Бях си избрала тази на ОК Baby анатомичната, дето някой си я беше купил тук в неделя/ама пуст мозък не помни/, но имаме приятели с бебе на 2 месеца, които казаха че събирала страшно много вода - тоест била тежка а и това с анатомичната част не било удобно няма как да хванеш бебето в първите месеци. Ако може мамите с опит да дадат съвет. Много благодаря.
За дрехите на Малчо , реших да се спра че то гардероба му стана огромен ама като нямаме сушилня...а за прането ще почвам през януари.
Хубав и усмихнат ден на всички, че днес освен за теста ще се пробвам и малко коледни подаръци да напазарувам Hug Исках и още да пиша ама пуста амнезия Embarassed

# 111
Заповядайте, аз бегам, че ще си изтърва курса..

# 112

Добро снежно утро и от мен,
 едвам се дотътрих с малката до градината, кракът още ме боли, пък и с тези цайси, бях забравила за ефекта при влизане от студено в топло помещение  Party, но тази седмица имат коледни тържества и затова си я водя, пък и платих за уроци по английски и латинотанци, за които не знам дали ще ни компенсират по празниците....

violetblue- да, и аз първият път бях с очила май по време на секциото, но никак не са ми удобни вече...аз съм присрастена към лещите от 15тина години вече, но ето на, че успях да си навредя. Моите очила са с олекотени, защитени и не знам си с какви още екстри стъкла струваха към 500 лв, а са всъщност без рамка  Rolling Eyes Купих ги от Грандоптикс, но всеки път като отида за поправка, ми казват, че не могат да се оправят, нещо не ми се вярва....Аз по принцип си ходя и редовно гримирана, така че просто издивявам, че не мога да го правя като съм с очила, защото ми е трудно да фокусирам освен всичко останало....Това с лещите за банкета беше забавно  Joy
за Шейново, доста се двоумя вече, дали просто да не отида там, където ми е познато, а именно в Тина Киркова (2005 г. бях при д-р Колева, но сега дали е там  newsm78 тя е всъщност рускинята, дето е малко джаста-праста, но е добър специалист...казаха ми днес,че се е сменил директорът...)
За киселините- аз обожавам прясното мляко, всяка сутрин с кафето, но то май си прави киселинки....
Обичанка, дръж се- кураж, радвам се, че намираш сили да пишеш тук и надежда,че щастливият край е близо! Praynig Hug
МТV, колко струват тези детски комплекти-завивки и от колко части са? Изглеждат добре на картинка...
За матрака в Хиполенд- той бебешки ли е и колко струва? Този намаленият в Метро не успях да го открия докато бях там миналата седмица, беше тотална лудница от народ в събота по обяд, нямаше колички и имаше много шляещи се безцелно 'електрони', които едва ли не щяха да се блъснат в корема ми...намразих пазаруването в големите вериги магазини откакто съм в България, огромна разлика с чужбина простооооо....теснотия и селяния отвсякъде!
За последните документи за раждане от гинеколога- благодаря, ви че ги изброявате и наименувате, че вече се чудя и аз моят дали ме баламосва, че нямало такова чудо като обменна карта и т.н. Аз откъде да знам кое как го наричат вече, а то сигурно говорим за едно и също нещо, но за да се чувстват велики, все поправят.... Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 15 дек 2009, 10:09 от Mis-Demeanor

# 113
Добро утро
Mis Demeanor, за бебешки матрак ставаше въпрос, да. Аз явно не съм го написала снощи много ясно. На нас понеже ни трябва размер 140/70 гледах, че на Бертони примерно са около 52 лв. Но бяха сложени на камари един върху друг и понеже наоколо нямаше продавачка, не можах да разпитам подробно като състав от какво са точно. В тая връзка вие какви матраци взимате - пяна, кокос и пяна, пенолатекс??? Че още се чудя и до уикенда, когато ще водя мъжа ми да го купим трябва да реша.

И никой не се включи по въпроса ми за обиколника и шишетата към този стерилизатор - трябва ли да са на Чико непременно  Thinking

# 114
  • Пловдив
мерси за инфото

# 115
добро утро на всички!
аз да се похваля от вчера съм в 9-ти месец. сега много трябва да лежа обаче,защото много ниско го нося бебето,че да не вземе да се роди по-рано. и без рдуго е по-мънично. имам и контракции, а пия хапчета за тях.
ЗА РАЖДАНЕТО - аз лично  много се надявам да мога да родя нормално .дано да не се обърка нещо в последния момент  Praynig  и да ме одрежат,че хич не ми се иска операция
ИМАМ ВЪПРОС : когато се дава урина за изследвания, трябва ли да съм гладна и жадна или няма нужда. (извинете ме ако е тъп въпроса,но все пак съм с бременен мозък  Embarassed)

# 116
Добро утро момичета!
Как сте днес?
Ние тази сутрин рано рано излязохме на разходка с Арамисчо, взехме си закуски и закусихме стабилно както обикновенно.
Преди секунди си направих снимка на пупичката и мислех да си я сложа в нашия албум, но за съжаление нещо не ми се отваря Мултиплито. Затова сложа снимката в снимка БГ пък тук ще постна линк. А ето го и него http://kakatasvrakata.snimka.bg/other/obshti.453746. На същото място сложих и снимка на Арамисчо и на Дарко /каракачанец/ като бебе.
eola аз лично не съм купувала матрак, взехме от сестрата на приятелят ми кокосов. Що се отнася до т.нар. от теб обиколник мисля че имаш в предвид постелка за матрака и си мисля че хавлиен е добър вариант. В началото аз въобще не мисля че ще ми трябва. Все пак памперса пази от пропускане. Има време докато почнем да махаме памперсите. Само ще слагам една малка кърпичка отстрани на възглавничката, ако повърне случайно да не попие в матрачето. За стерилизатора не мога да ти кажа със сигурност, но мисля че няма да имаш проблем да слагаш и друг тип шишета, не мисля че е задължително на Чико.
Нямаш ли някоя позната която да има някакви шишета за да проваш само дали влизат?

Последна редакция: вт, 15 дек 2009, 10:27 от kakatasvrakata

# 117
Свраки, мерси, мила  bouquet Значи май ще изчакам да купувам обиколник щом може да се мине без него. А иначе това чудо наистина си се нарича точно обиколник, така си пишеше и на етикета. 
За шишетата не знам коя приятелка може да си пази шишета, но накрая ще замъкна целия стерилизатор в някоя аптека и ще пробвам на място, амаха! Laughing Просто щото исках да си купя шишета на Авент....

# 118
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Привет, мили мамчета!

И аз съм благодарна, че изборихте документите, че и аз им се чудех!  Hug

Вчера изчистихме всичко с мама и после ходихме на пазар - имаме си вече легло, матраче (Магнифлекс), чаршафки, шишета, залъгалка и куп други неща! Нямам търпение да го сглобим.  Grinning
И аз зсега няма да купувам обиколник!
Резултата обаче снощи беше - кански болки в костта и ставите! Направо ми бешееее  ooooh!. Както казва Тарталетка - направо усещам как ми се разместват костите  Mr. Green
И днес съм малко бавна де .... Но съм нахъсана да пера и гладя днес.

Над67 - добре дошла и успех! Много се радвам на трети дечица!
Какатасвраката - страхотни нещица  Flutter. И аз скитах из Джъмбо вчера, но.... нищо не избрах!

Петето, стискаме палци, миличка! Всичко ще е наред!  Hug

И аз нещо хич не усещам беба напоследък и чакам с нетърпение понеделник да ходя на преглед.  Tired.
Все се събуждам на дясната страна, а нали уж на ляво трябва да се спи.  ooooh!. Днес пък и почти по корем се събудих! Абе.... Лоша мама съм....
И никаква коластра ....... никаква!  Confused

Оплаках се - отивам да работя!

# 119
Здравейте майчета,

не мога да ви изчета всички странички, много сте активни  Wink
и аз нещо не усещам много много бебка, дали това е защото вече е голяма и няма място да мърда така активно?Дано е от това..

Относно стерилизатора, аз ще си ползвам стария - съвсем обикновен за микровълнова, на Happy baby, купен от Пикадили за 13 лв. - свърши ми чудесна работа с Бобката, Изварявах всичко до 10 месеца, а сега като го измия е като чисто нов  Peace Преди ползвах шишетата на Авент, но не съм особено доволна, не съм ги сменила само защото Боби е свикнал с техните биберони и не иска други, но сега с бебо смятам да си взема на Томи Типи (забравих как се пише на латиница), изглеждат ми прилични. Ще взема 2 за начало, така или иначе, ако не ги използвам в началото, все някога ще ми потрябват, например като започне детето да пие сокове и вода, така, че няма начин да не влязат в употреба.

За болницата, както вече писах, ще раждам в Шейново, но тотална съм забравила какво носих първия път, помня, че нощници не искаха, от там си дават, да ама като закъсаха за нощници по едно време и ми отказваха да ми я сменят всеки ден, а те леглата едни гадни - всяка сутрин ставах като изпотена от матрака, а след душа, трябваше да си обличам старата нощница, дано сега да няма такива грижи  Peace

Мис Деминор, аз лично предпочитам с избор на екип да родя, всеки сам преценява, но особено при секцио, според мен не  е без значение при кого ще попаднеш  Peace Не ми се виждат хвърлени на вятъра тези пари, въпреки, че и на мен ще ми е трудно да отделя такава сума, но мисля, че си заслужава спокойствието. Но при мен е друго, аз отивам при лекар, който ми е следил изцяло и двете бременности, познава ме добре и ми води първото раждане, надявм се и второто, а ако отиваш при лекар, за който нямаш лични впечатления нито ти нито той към теб, може би наистина е малко безсмислено. Дано все пак всички да имаме късмет  Peace

Утре отивам да си взема болничния и ще ходя до работа, дано се съгласят да ми издадат пълномощно да си подам сама в НОИ документите, защото иначе съм 100% сигурна, че ще ми ги забавят  Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт