ЯНУАРСКО предстартово броене - 28

• 23 482
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Здравейте, момичета  Hug

Първо честити празници на всички, които изпуснах, да сте много здрави !!!   bouquet
Аз нямам нещо мерак да пиша, чета ви когато мога  Simple Smile
Обичанка, всеки ден ви мисля и знам, че след някой друг ден ще сте си заедно с бебетата вкъщи  Hug
От миналата седмица съм на запис на тонове всяка седмица, бебка е о/о 2170 гр, доктора ми написа на записа "реактивно бебе " , което потвърди мнението на мъжо ми, че съм като торпедо, щом нося и реактивен товар Wink  Laughing
Никак не ми е празнично още, не че обичам снега много, ама пък коледни празници без сняг ....
Днес направихме първата покупка- комплектче от 12 части за изписване от Вис Виталис. Тия дни, пак ако ми дойде музата де,  ще извадя и от колежките дрешките, та да видя какво що имам там, какво да купувам още ( не че съм много наясно какво ми трябва  Tired ) .
Да ви питам, какво ми трябва като багаж в родилния дом, гледам Шейново ми е май избора засега ...... Нищо не знам какво ми трябва на мен, на бебето, просто съм като в небрано лозе Tired

Много ви гушкам всичките, не мога да повярвам, че вече за раждане говорим, все едно вчера беше, когато слушахме сърчицата  Heart Eyes
Айде лека ви вечер и обещавам да съм по- редовничка Embarassed

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 4 нови отговора.   Peace

# 91
Добър вечер на всички Simple Smile
Обичанка кураж  Hug да са живи и здрави бебоците и да наддават пък после има време да се гушкате, дано е по-скоро  Praynig
Ето малко празнично настроение от мен и нашата коледна елха, чакаща подаръци Simple Smile

Това е първата ни Коледа като семейство, а миналата година пак си бяхме заедно, но без елха, сега е някак си по-истинско Simple Smile Мъжа ми ме навива да направя коледна звезда от картон за най-отгоре, но аз още се ослушвам  Laughing
Днес адски много се ядосах, направо се разтреперих, но това е дълга история, "Перла" ряпа да яде...Та едно от последствията е,че в бъдещата ни детска стая открих мухъл по целия прозорец и направо ми призля. Като си представих, че това съвсем скоро ще е стаята на нашето бебче и искам всичко да е изпълнено с толкова топлина и любов, тоя мухъл направо ме съсипа  #Cussing out заболя ме стомаха, плаках и още ми е трудно да се успокоя...Не е проблема само в мухъла, просто той ми дойде като капак. И се притеснявам, че така тормозя бебка, но нищо не мога да направя..Както и да е, дано скоро ми мине...
Прах за пране взех Тео бебе течен, но още не съм го пробвала, защото после няма къде да прибера дрехите (скрина не е готов), а така ми се иска всичко да е нагласено.
Свраки страхотни са ти покупките  Peace
Стискам палци на Петето и Гита другата седмица, то верно не остана Simple Smile

# 92
удеславка-памперсните пелени-представляват 1 правоъгълно парче-подобно на дам.превръзка-по материя(от другата страна имат нещо като найлон(слагат ги  под майката в предродилна-да не цапа чаршафа-ама аз си взех и за стаята после(след раждането)-струват стотинки.Като кажеш в аптеката-те си знаят.

# 93
  • София
А, и забравих- взех си Сано Максима сенситив прах и омекотител  Peace

# 94
mannuella, така е, бебетата от 2010 вече ще има доста задължителни изследвания, но не помня дали го четох на сайта на някоя агенция или го чух по телевизията.  Peace Моята свекърва е акушерка и мога да я разпитам за подробности, ще идва на гости в края на седмицата.

Относно праха за пране, аз си карам на Сано сенситив и съм много доволна, супер икономичен е и пере много по-добре от Тео-бебето.  Peace

# 95
удеславка-памперсните пелени-представляват 1 правоъгълно парче-подобно на дам.превръзка-по материя(от другата страна имат нещо като найлон(слагат ги  под майката в предродилна-да не цапа чаршафа-ама аз си взех и за стаята после(след раждането)-струват стотинки.Като кажеш в аптеката-те си знаят.
Viola мерси за инфото....  Утре ще ида да си накупя нещата... Simple Smile

# 96
  • София
Момичета имам въпрос към тези от вас,които са си взели документите от ЖК за раждане-какво точно ви дадоха,на мен днес ми даде направление за хоспитализация и един друг лист,на който пише какво е правено през бременността,и още нещо да ви питам,някъде лекаря пише ли препоръка за родоразрешение или това се преценява от болницата,в която ще се ражда...
При положение,че съм раждала вече,сигурно въпросите ми ви се струват смешни,но предния път при мен бяха малко по-различни нещата...,та затова сега питам!

# 97
Момичета имам въпрос към тези от вас,които са си взели документите от ЖК за раждане-какво точно ви дадоха,на мен днес ми даде направление за хоспитализация и един друг лист,на който пише какво е правено през бременността,
и на мен същите, нищо друго

# 98
записче...  bouquet

# 99
  • София
Привет  Mr. Green Само на бързо да се отчета, че днес бях на преглед  Mr. Green Имам си два сантиметра разкритие Simple Smile Кистата на бебка не расте слава Богу, дори я измерихме с милиметри по - малка  Praynig Сега пък не било сигурно дали е на яйчника, имало нещо в коремчето, но понеже било от женски пол и за това предполагат, че е е на яйчника  Shocked Дано всичко мине и замине след раждането  Praynig Питах и за раничката която имам на шийката, докторката каза, че е голяма, но пък можело да си родя нормално, след като микробиологията ми е чиста  Praynig
Хайде връщям се да чета, че днес нямах време  Mr. Green

Иии само хубави новини в темата  Hug

# 100
Запис в новата тема и от мен.

.:Little Miss:., дадени са ми 2 документа:
Направление за хоспитализация - 2 екземпляра - лични данни, МКБ и др. ала-бала общи неща
Направление на бременна жена до родилно заведение / формат А4, изписан от двете страни/-  лични данни, ПРМ, термин, придружаващи заболявания, особености при протичане на бременността, кг и много др. Има и Прогноза за раждане, при мен е попълнено.

Спокойна нощ на всички!

# 101
teo86-ами то и аз май към Шейново ще се ориентирам ако раждам нормално и ще съм без избор на екип,една моя позната тази нощ е родила там без избор на екип и очудващо е останала доволна Simple Smile а относно това което трябва е,мисля за бебо само памперси и мокри кърпи,а за теб,лиглин-превръзки,хавлиени кърпи,помпа за кърма,зарядно за тел,джапанки,(халат-по желание)чаша,вилица и лъжица,фотоапарат евентуално,ластик за коса..май е това...дано не съм пропуснала нещо  newsm78

# 102
  • София
Тео,разгледай сайта на Шейново-много е добър,там всичко е подробно обяснено и има списък какво точно да носиш...

Нелито и АниТакова,благодаря за отговорите...

# 103
Мамчета, как сте
Аз днес изпълних програмата на макс - прахосмукачка, миене на под, бърсане на прах, вкл. огледала, баня...Мнооооу съм добра! Heart Eyes Отделно ходих до Хиполенд, че ми е близо и видях, че имат матрак нашия размер и уикенда ще накарам мъжа ми да отидем да го купим. Сега по повод на матрака имам въпрос $ по-точно видях, че има и обиколници - едните са бархетни, другите бяха хавлиени, също се перат и са с ластици и на доста по-ниска цена. Някой може ли да ми каже хавлиените вършат ли работа също? newsm78  Те нали се слагат върху матрака и отгоре чаршафа? Тоест макар да не са толкова гладки като бархета би трябвало да вършат същата работа newsm78
И второто ми питане е - дадоха ми един стерилизатор употребяван на Чико, пускам го на снимка. Към него не ми е ясно какви шишета да купя, трябва ли задължително да са на Чико или става и друга марка???

Много мерси ако някой ме упъти Praynig

# 104
  • София
Katinche - тя Мама Це заради това май беше казвала, че каната за варене на вода върши добра работа в болницата Wink явно и за да може да се измива хубаво помпата! Ако по принцип става така ще е добре, иначе abazaba е права и ще ми трябва стерилизатор така или иначе. Всъщност до колко месеца на бебчето е нужно да се стерилизират нещата?

Виждам, че има агидка за Шейново! Аз щях да раждам там, но така и неуспях да проуча нещата. Това, на което попаднах в последно време като коментари е че бебетата ги държат много отделени от майките. Иначе май нямаше отрицателни мнения, но мен това ми е едно оснвно изискване и не ми допадна...

Общи условия

Активация на акаунт