ЯНУАРСКО предстартово броене - 28

• 24 058
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
Момичета включвам се да попитам започнахте ли с подготовка на гърдите за кърмене.Аз от вчера се мажа с гарместан,но съм забравила по колко пъти на ден трябваше newsm78
Иначе и аз няма да раждам скоро/поне нямам такива индикации Rolling Eyes/Притесниха ме малко кръвните резултати,че съм смъкнала хемоглобина на 103,а захата съм я вдигнала на 5,7 Rolling EyesИ сега пия гадната тотема....дано да го вдигна хемоглобина в прилични граници.Обаче без сладко направо откачам.Ядх промишлени количества сладко и сега от раз ми г спряха...голяма мъка ми е ooooh!
Имам 3 връхни дрехи,които ми стават ,така че от гледна точка на дрехи нямам проблеми.М/у другото от Магазини Липненски/това не е реклама/ си взех страхотна бяла шубичка до коляното/стои страхотно/ само за 6 лв.Та поне после и да ми е голяма няма да ме е яд.Върши ми страхотна работа Peace
Обичанка Hug
Ами това е засега.Ако се сетя още нещо ще пиша пак.До скоро Peace

# 601
  • Стара Загора
Проблема с дрехите е голям. Аз съм приватизирала едно спортно яке на мъжа ми и ходя с него - поне се закопчава. Надолу менкам едни "бременни " дънки и панталон. Това е, омръзна ми да се гледам с едни и същи дрехи, но и пари не ми се дават за други. Пък и къде ли ходя - освен до яслата да прибера Ивка и то в повечето случаи с колата. Имам дънков гащеризон, но ми е адски неудобен и спрях да го обличам.
Още малко остана, после лека полека ще влизаме в старите си дрехи. Wink

Ох, напоследък едни мисли ме тормозят...сигурно е предродилна депресия  Mr. Green Нито пазарувам, нито пера това което имам - все едно няма да раждам. Чудя се как Ивка ще приеме новия човек, аз дали ще го обичам колкото нея и ей такива бременни въпроси ми се въртят в главата  Tired
Знам, че като дойде момента всичко ще се нареди, ама...

# 602
Ей ме на, след будуване между 1.30 и 4 часа, мъжа стана да ходи на работа и аз с него.
Трябва най-накрая да видя как се слагат снимки та да, черпя със сутрешно кафенце......и сега ви черпя по едно.

Dimka и ние купихме същият комплект от Mothercare - Look after me, както съм се засилила всичко с мечета то детето, само мечки ще сънува. Ще переш ли обиколника?

Katinche права си за Mothercare хубави неща ама са се уляли с цените. Някой беше питал за цените, не ги помня помня само че за одеялото дадохме 90 лева.Погледнах  на чаршафите си стои цената - 2бр - 42 лева /моите са с ластик/. Честно казано, ако не бяхме взели леглото и матрака от там на дали щях да се изсиля с тези комплекти.

Копнеж и аз като теб съм с вталени горни дрехи. Една приятелка ми даде едно яке, дето мога да закопчавам едното копче. Купих си пончо което нося върху незакопчавящите се връхни дрехи или слагам шал отпред. Но преди няколко седмици не издържах да се гледам като циганка и си купих палто от Миа. То е рязано под бюста и надолу като пелерина до под дупето, прибрах се адски щастлива. Simple Smile

Обичанка Hug и на бебенцата, все така да растат и скоро да ги гушкаш у дома.

Ж
ОООО забравих.....Таитти страхотни сладки, и Нелито /ако мозъка ми помни,/вчера се спретнах с меденките станаха страхотни и си утрепах 3 часа. Днес кои знае какво ще спретна с това стоене в къщи...

# 603
Sunrise, благодаря много за информацията  Hug

Относно дрехите - и на мен не ми се закопчават връхните...То пък едни връхни дето ги имам от преди 2 зими дето пак бях бременна, миналата зима бях по майчинство и много малко неща съм си купувала, да не кажа почти нищо, а сега отново съм бременна и като цяло съм си зле с гардероба  Rolling Eyes . Не е като да ходиш на работа и всеки ден да си с различни дрехи, както бях свикнала....за сега ходя с една готина рокля от трико, която обличам върху дънки за бременни, все едно е туника, нося я защото е по мен и и така ми се струва, че изглеждам по-малко дебела  Sunglasses да ама с един чифт дрехи не става, та имам и една туника тениска, която пък слагам върху една блузка с дълъг ръкав и пак с прословутите дънки......Пера ги, после в сушилнята или цяла вечер на парното и пак са готови. Но момичета дето ви е за първи път, да знаете че няколко месеца след раждането корема си стои доста голям и пак ще ни трябват тия дрехи....Най-неприятно е след като са минали 4-5 месеца и в самолета примерно, още те мислят за бременна и те слагат на определни места  Whistling Тогава вече да видите какво е да ти тежи коремчето, мен лично доста ме подтискаше тая мисъл, то аз бях родила и забравила що е то, а пък наоколо всички ме спрягаха за бременна доста време  Peace

Сиер, не си само ти и аз не съм прала още нищо, пък и не съм донакупил за изписвнето на бебето нещата. Друго въобще не съм взимала. А трябва вече, не остана  Peace

Мис Деминор, надявам си,ч е си по-спокойна, след като получи толкова голяма подкрепа от всички нас  Hug

# 604
Добро утро и от мен  Hug Ето нещо за настроение http://www.youtube.com/watch?v=nbjR5HVKkWc а аз се връщам да ви чета  Grinning
И няколко мои творения http://picasaweb.google.com/dimkaganeva

# 605
  • София
Добро утро, момичета !
Таттит, мерси за кафенцето  bouquet , а сладките ти са чудесни !!!
Куин, аз съм на Дузофарм от 1 месец, изписа ми доктора, щото нещо се беше притеснил за кръвопотока през пъпната връв, изпрати ме и на доплер в Шейново, и оттам се оказа, че тоя показател е пред завишение. Пия си сега Дузофарма 3 по 1 и Магнеротчето 3 по 2 , във вторник съм на ЖК, и ще си поговорим колко още да ги пия  Peace
За дрехите- имам 3 панталона, два от Терановата , и един си взех в началото от Илиянци, отгоре със едни по- широчки блузки, а яке ползвам или на мъжа (малко ми е големичко, че и той е 2 метра 100 кила , ама топли  Flutter ) , или на майка ми едно от "пенсионираните" , малко е старичко и му личи, ама поне мога да го закопчея и си има качулка ..... След някой и друг месец, ще си се пъхна пак в моите ми дрехи  Peace
Днес съм дежурна на компа, сама вкъщи Whistling
Лек ден   bouquet

# 606
  • София
Добро утро мами!

Копнеж, Katinche - на 23-ти съм на преглед при лекарката при която трябва да раждам (само тя не ме е преглеждала до сега) иначе проследяващия ми лекар ми беше казал пръв за зрялата плацента и то още преди поне 2-3 седмици. След това (преди 1-2 седмици) една друга лекарка при която бях потвърди диазгнозата. Но и двамата казаха, че тоновете са добре и бебето добре се храни. Интересното беше, че още на предишния преглед ми казаха, че има и намаляване на околоплодните води, което също казаха, че не е проблем... хъм! Аз съм си харесала датата на термина и все си мислех, че ще остискам до нея, пък ще видим...

Таттит- чудни са станали сладките!

За дрехите - моето зимно палто много приятно ме изненада. Преди като си го бях купувала и нямаха по-малък размер и си го взех с един размер по-голямо, но то не е вталено а леко разширяващо се и сега го опъвам плътно (и с него изглеждам като тюлен:)) но поне го закопчавам що годе! И да - дънките от самото начало взеха да ми се смъкват и им се скъсаха коланчетата, които бяха направени да ги опъват още в началото. Иначе като модел са хубави. Но все ги придърпвам. Подариха ми още 4 чифта дънки и всичките малко ме стягат (но имам резерва за спешни случаи:)).

SDK31 - какъв тип одеало си си взела? Аз защото нямам от олекотените, а и аз си взех едно супер сладурско (ако не ме мързи ще го снимам:)) с кученца на които им стърчат ушите и опашките Simple Smile Но си е плътно нормално одеалце и сега се чудя да му слагам ли горен чаршаф (така ще се скрие и няма да се вижда какво е хубаво:)) и въобще - как се процедира в случая с одеалата и гронтите чаршафи? Особено, като съм взела и спално чувалче за бебока и мислех, че няма да се налага да я завивам много (в стаята е доста топло).

# 607
Чак сега се излюпвам и сядам да почета малко  Simple Smile
Сиер, и аз съм със същите притеснения като теб. Незнам Яна как ще приеме бебето, много се притеснявам да не страда милата. Ние много й говорим, но тя още не разбира съвсем какво се случва  Rolling Eyes Може да прозвучи тъпо, но и аз си мисля дали ще обичаме и двете деца еднакво. Тя сега е обградена с толкова обич и внимание, че незнам как бих могла да го разделя на 2  Tired Ние до ден днешен седим и я гледаме как спи и си говорим колко е прекрасна, че дори магариите й ни се струват мили и си ги разказваме по 100 пъти  Blush Но пък се успокоявам, че като се роди бебето нещата ще си дойдат естествено по местата  Peace
Taitt, какъв неуспешен опит, меденките са прекрасни, аз какво да кажа като моите ръце са прекръстени и тогава са вързани  Mr. Green
dimka, ти всъщност с рисуване ли се занимаваш, много са хубави картините  Peace

# 608
Mомичета порачах си количка.Ето тази. http://www.mytoys.de/catalog/show/KID/de-mt.ba.br01.62/1841880
Сега остава и да пристигне навреме Peace

# 609
добро утро!
dimka,благодаря за помоща!  Hug племенничката ти наистина голяма сладурана!а тези катрини ти ли си ги рисувала?ако е така имаш моите поздравления,страхотни са. и аз от време на време се опитвам да се изявявам като художничка.

ilindi4ka,благодаря и на теб за помоща,само да ми остане малко време и ще се пробвам със снимкана.
сега ще сглобяваме кошарата,после ще я снимам и ще ви я покажа.

obi4anka,много хубаво,че бебоците наддават.наистина искренно се радвам,че са по-добре

ЗА ДРЕХИТЕ- споко и на мен почти нищо не ми става

# 610
Тане', аз до сега съм гледала само дрехи за момченца,защото нали до скоро си мислехме,че ще е момче и не съм обръщала много внимания на момичешките дрехи. а и вече сме накупили всичко.е ако се окажв момиче ще има и още покупки,но по-нататък

# 611
ilindi4ka Да,като кукличка е мъничката бонбониера  Hug .. благодаря и от сестра ми  Wink За коремището напълно споделям ... толкова трудно ми стана последния месец,незнам как ще се кара нататък  ooooh!
Тани` Не си спомням колко струваше,търси го при дрешките за новородени,продавачката каза,че са неща за изписване. Дано да е това,което търсиш  Sunglasses
wicky , minana Благодаря!
Копнеж Много се радвам,че ти харесват. Обиколника струва 93лв, чаршафките с мечетата 52лв,одеалцето 117лв. скъпички са и не ги копувах наведнъж,че щеше да има убииства  #2gunfire Нямам търпение да видя и твоите покупки  Grinning
Относно облеклото на дали има по зле от мен тук ... аз нося 3 поли от лятото и ги въртя. За връхна дреха ползвам една мн дебела жилетка от Метро на мъжа ми, намира се и яке но не го слагам,защото немога да го закопчая ... абе, трагедия от всякъде. Нииищо не ми става,нищо ... толкова качих преди да забременея,а след това да не говорим. Аз съм много варираща в км-те наще са пълнички и аз ,ако не пазя диети ще се търкалям ... а сестра ми незнам на кой се е метнала /сигурно на съседа/  Joy
Да се оплача аз и от друго ... на лице са вече и първите ми стрии по корема ... като ги видях преди няколко дена такъв рев му ударих,че мъжа ми едва ме успокои. Аз съм предразположена към поява на стрии от дете и това беше единствената ми част от тялото по която все още нямах. От първи месец на бременноста се мажа всеки ден с ПРЕХВАЛИНАТА Мустела и ето го резултата ... Вие как сте с тези неща?
.:Little Miss:. Късмет си изкарала в това отнушение хихи
Katinche Да така е. За дрешките специално не си залужава,ако не е нещо за официален повод или нещо по-така. За обикновените блузки и др ... не бих дала. Аз вчера гледам една блузка съвсем обикновена,но като материа мн ми хареса ... нищо особено,обръщам етикета 67лв ... е как няма да ги дам  Whistling
Tatitt Големи красоти си сътворила, браво!
Rally_and_Betty И аз мисля скоро да проуча и да почна да се потготвам,защото една приятелка така ме наплаши. Каза почвай от сега защото после ще плачеш и ще кърмиш.
SDK31 И аз се влюбих в мечетата. Като видях цялото комплектче на креватчето се замечтах и си казах,че ще е това. Мъжа ми небеше очарован от тоя мой порив,но като знае, че е за бебо склони много бързо  Joy А какво легло си харесах от тааам ... ммм,но сестра ми ме оборудва и спести на мъжо поне това. Обиколника ще го пера да,абсолютно всичко.
mama89 Моля,моля дано да съм полезна  Grinning Да, картините са мои личи си,че не са професионално изпипани,но не съм учила за това. Ооо и ти ли рисуваш ... покажи нещо,ако не те домързи  Praynig

# 612
Здравейте и от мен  bouquet

За връхните дрехи
- имам си едно шушляково палтенце, с качулка, до коляно което принципно ми е голямо, а сега едва закопчавам. За по-топли дни имам елече с качулка, което си нося с анцуга, имам и едно късо яке на 100 години, което винаги ми е било супер голямо - с него си разхождах кучето, а сега ми е екстра Simple Smile

За одеалцата - и аз се чудя дали да им слагам калъфите. Имам едно поларено одеалце и едно испанско. Като гледам бебоците по снимки никой не чаршафосва одеалцата Rolling Eyes

Зърната ги подготвям от 8 месец - мажа с Гармастан след баня (веднъж-два пъти на ден)

Стрии - и аз съм предразположена - от пубертета имам по цялото дупе. Направо не ми се мислеше какво ще стане през бременността, още повече, като в началото, въпреки че започнах да се мажа с какво ли не от ден 1 откакто разбрах, че съм бременна, започнаха едни сърбежи, едно лющене на кожата ooooh! НО започнах да се мажа със зехтин (държа да отбележа не преварен) + крем против стрии (взех си на Чико, на Дева - който струва само 6лв., но значително е по-хубав от Чикото) - и ето ти учудващ резултат - в момента нямам нито една нова стрия bowuu За Мустела не ми се даваха пари, но в момента и не съжалявам. Зехтинът го оставям хубаво да попие(за около 15-20 мин) и тогава се обличам и за сега не съм се вмирисала на салата Joy

Иначе при мен нещата нямат промяна - постоянни контракции, а снощи имах и болки от които се събудих стенейки насън...

Последна редакция: сб, 19 дек 2009, 12:16 от Zuzu_82

# 613
  • Стара Загора
Тя сега е обградена с толкова обич и внимание, че незнам как бих могла да го разделя на 2  Tired
Скоро споделих същото с една приятелка, мама на две дечица и тя знаеш ли какво ми каза"Не се дели, и  второто детенце заобичваш страшно много още в момента, в който го видиш".
Сигурна съм, че ще е така и при нас, но няма как да не си ги задаваме тези въпроси. Hug
 Досега изцяло сме били отдадени на единственото ни съкровище, а не осъзнаваме, че ще бъдем още "по-богати" след има-няма месец  Heart Eyes

# 614
  • София
Здравейте, януарки, тръпнещи в очакване Hug
Аз съм от януарките 2009 Simple SmileИскам да ви поздравя мамите с новите бебчета, а на всички останали да пожелая много много късмет и леко раждане Hug
Стискам ви палци, всичко да е наред и скоро да държите в ръце най-голямата радост  bouquet Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт