ЯНУАРСКО предстартово броене - 28

• 23 395
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
димка, аз лично ти препоръчвам Талцид. В аптеката ми казаха, че няма проблем да ги приемам, а в самата листовка не пише да е противопоказен при бременност.
Това са дъвчащи таблетки. На мен лично ми помагат много. Пресичат ми киселините почти веднага. Иначе не мога да спя по цели нощи.

# 676
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Привет сладки!
Цял ден скиторя. Видях си милите приятели-кумове - и те ме зарадваха безкрайно! Чакат второ бебче. Както и още едни приятели  newsm44! Е наистина - бебевалеж!
И ходих на концерт на UB40.  Whistling

Кати - страхотни сладки! Бравоооо!   bouquet

И много красиви украси видях - Вили, Еола  Peace

За памперсите - аз си взех също Памперс 3-6 кг, и един пакет 2-5 кг. за болницата. Ама ще си оставя за мен, щото той е 47 бройки. Макар, че и аз не мисля, че бебето ще се роди под 3 кг, де....

За килограмитеooooh! не ми се говори ooooh!. Аз преди да забременея свалих 35 кг. И сега си върнах почти 25. Което много ме тормози, но.... после пак ще се сваля - това е. Знаех си, че ще качвам доста, тъй като съм била на строга диета и .......... организма ми иска да си върне загубите  Rolling Eyes

Димка - Талцид - за киселините, но.... на мен содата ми помага повече, та не знам дали ще има ефект. Някой скоро спомена за прясно мляко или моркови.

И да ви се похваля - каква изненада днес! Дядо Коледа ми донесе чисто нова кола  Crazy Party. Милото я спечели от една томбола и сега ще си имам ярко червено Мицубиши Колт  Mr. Green  Heart Eyes. Направо не мога да повярвам.  Flutter Малко ми е жал, че ще трябва да се откажа от моята си кола, но тя и без това е твъърде голяма за София и харчи доста!

# 677
Аз ви чета, но нещо ми тъпо и не ми се пише Crazy

Качила съм 13 кг., но не бях свалиса 5 кг. от предната бременност и сега ми е много тежко, по принцип костната ми система е слаба и всичко ме боли Sick

Относно пелените ще ползвам Либеро. На Михаела съм пробвала всички марки, но тези най-добре и паснаха. Peace

Тани, много си звиси от детето, с Михаела вече година и пет месеца е ад. В началото бяха колики, после направи колит, сега растат зъби....то са денонощни ревове Crazy Кротичка е, но изисква огромно внимание, приспивам я с часове и е адски злояда, храни ме се по 40 мин. и вече сили нямам да се правя на маймуна Mr. Green
От тази гледна точка трябва да е ясно, че ще бъдем недоспали, дори и изнервени, но ще преливаме от любов и ще се усмихваме много по-често от всякога и знам, тези моменти някога ще ни липсват много. Всеки ден целувам малките крачета и ръчички, като за последно, защото знам, че утре няма да бъдат вече толкова мънички Heart Eyes
Това си е период в живота и всеки родител минава през него....щом съм се навила на второ толкова скоро значи не е страшно, особено пък ако има помощници Wink
Проблеми и трудни моменти внаги има, но някак не ти тежат, когато знаеш, че става дума за твоето дете Heart Eyes

Междудругото никога дори не ми е минавало през ума дали ще обичам по-равно децата или нещо подобно Thinking

Татит, честитооооо Party

# 678
Ехаааааааа, Таттит!  Grinning На това му се вика коледна изненада! А количката е супер  Peace Лека и безаварийна!

Катинче, а Михаела изглежда такава кротушка  Flutter Но определено ни вдъхваш кураж щом не те притеснява хич, че ще е толкова малка разликата между дечицата.

Гитадам, 27ми е хубава дата Simple Smile Лично на мен това ми е едно от любимите числа, редуцира се до 9, пък това е 3х3, а на мен тройката винаги ми е носела късмет. Не че разбирам нещо от тези неща, де Crazy Но някак... ми носи хубави усещания.
Стискам палци и съм сигурна, че всичко ще мине леко и бързо. Пък и така ще може да си изкарате спокойно Бъдни вечер и Коледа и после, тамън в първите моменти на Нова година ще сте +1 вкъщи.  Grinning

Последна редакция: нд, 20 дек 2009, 23:06 от Копнеж

# 679
  • София
dimka , ето какво намерих по въпроса - http://stopkiselini.com/all-for-bremennost.html , но в общи линии всичко е много индивидуално, при мен нищо не помага...  Sad
Tatitt , поздравления за подаръка от Дядо Коледа и за хубавата новина от кумовете! За памперсите за болницата - искат май затворен пакет, но не съм сигурна.
Не съм влизала 3 дни и докато прегледам какво сте написали, забравих какво щях да пиша...  Embarassed
Да се похваля и аз - половинката все пак не ме забрави за рожденния ден!
За килограмите - до момента съм +10 (но и те ми стигат  Laughing)
Утре съм на консултация и вечерта ще намина да се отчета, какво е положението.

# 680
Привет!Честито на новите мамета и успех на тези на които тепърва предстои!  Hug До сега само четях ,но реших и аз да се включа.Само като си помисля колко малко остана вече....От една страна ме е страх ,от друга искам да дойде по-бързо  CrazyБебка я чакаме с нетърпение към края на януари и каката само ме разпитва няма ли да се появи най-после сестра й  LaughingКупихме количка иначе друго не сме засега.Ще изпера тези дни каквото е останло от каката, че то никак не е малко и тогава ще видя дали има нужда от нещо.Чета ,че доста майки са си приготвили багажа за родилното.Мале забравила съм какво трябваше да взема и ме е страх да не пропусна нещо.Момичета помагайте!
Хайде Януарки смело напред
иде вече нашия ред!

# 681
renxy, добре дошла!  Hug И ти се готвиш за малко Водолейче, а?! Simple Smile
На колко години е каката?
Относно багажа, зависи къде ще раждаш. На различните места имат различни изисквания.

# 682
Каката е на 4 и половина.Много е развълнувана от появата на бебето и само за това говори.Дано после да не ревнува много, защото знам че е неизбежно.Иначе съм се насочила към Шейново-там раждах и предния път.Знам ,че за бебето искат мокри кърпички и пампреси и вече съм купила.С каката ползвахме само Пампрес .Един път като по-голяма купихме по-евтини някакви ,но не останахме доволни и реших никакви експерименти повече.Сега взех Пуфис ,защото само те имаха малка опаковка.26 ще стигнат за родилното нали?То по-малка не намерих де.Кърпички взех опаковка то 25 броя, дано да не са малко.Проблемът е, че не знам какво да взема за мен-преди беше лято като раждах и нощницата ми беше предостатъчна за да щъкам насам-натам.А съм много зиморничева и направо не знам как ще си взимам душ  -аз в нас надувам парното до дупка и се екипирам с хавлия с качулка. EmbarassedЗнам че за бебето не искаха да си носиш дрехи освен за изписването.Аз сигурно ще я омотая като арабска принцеса  Joy
Момичета страхотни къщички и сладки-Ако не е проблем споделете някоя рецепта, защото ми се иска да изненадам дъщеря ми ,а до сега не съм правила.По списанията и в интернет има много рецепти но не знам до колко са сполучливи.

# 683
Много ви благодаря момичета,златнички сте!  Hug Hug Hug
Tatitt Ето това се казва подарък за коледа,честито!
Jenny_78 Дано утре всичко да е 6  Wink

# 684
Хей Tatitt , страхотен подарък!  bouquet Леко и безаварийно шофиране newsm01  car003

renxy-добре дошла!  bouquet

Тани` факторите не са само един...от една старана бебето, което се храни на 2,5-3ч. (в началото само яде, спи и ака Mr. Green), ама имат и някои колики..при нашия за жалост продължиха до края на 4-ия мес. Като добавим и това, че не можех 20 дни да стоя права повече от 5мин Crazy..имаше момент в който бебето ревеше от мен (определено усещаше моята изнервеност) и се успокояваше само в баща си.
Рай беше от 5 до началото на 9-ия мес. Никога не съм налагала режим-той си го направи сам-та в този период заспиваше в 20ч и ставаше в 8 с усмивка на уста Heart Eyes..обачеее после започна зъбоникненето ooooh!
Казвам какво беше при нас-ни най малко немам за цел да "плаша" някоя от вас..сега се надявам сценария да не се повтори Praynig

Днес купихме елха в саксия и дребния бе на 7-то небе Party-до одеве я украсява.

В каталога на Хиполенд, мернах :BABY TRAVEL (0-13кг)
• 2 в 1 стол за кола и люлка
• предпазни колани с протектори
• сенник и покривало за крачетата
за 67лв-някой вече да купил такава?

За памперсите-пак май ще взема на "Памперс", но за началото въпреки, че бебето е 3-3кг и нещо, е по-добре да се вземат р-р 2-5кг..по-големите изпускаха Crazy

# 685
Чета ви, но ме налегнал голям мързел за писане.
Накратко по най-дискутираните теми последните дни:
Дрехи - минагодишното яке, което купих с огромно желание, но с един размер по-голямо, защото моя беше свършил. Сега го закопчавам. Стар панталон с широк колан и ниска талия - махнала съм колана и съм пришила широка трикотажна платка. Спортни ниски обувки. Втори вариант- пола, пак с пришита платка, късо палтенце и ботуши, които учудващо и за мен успявам да закопчея. Блузи - не съм фен на късите блузки, особено за зимата и затова сега почти всички ми стават. Колкото и да расте накрая корема, още две седмици все ще изкарам, поне с първия вариант.
Подготовка на зърната - имам лансинох, но дотук 3-4 пъти съм се мазала, като родя ще се мажа.
Стрии - за сега нямам. Ползвани продукти  -  зехтин + обикновен лосион за тяло на фона на късна бременност.
Хапливи забележки от близки и познати - толкова се радвам на бременността си, че успявам да ги игнорирам в 90% от случаите. А и повечето наистина искрено се радват за нас.
Киселини - появиха се от скоро, дъвча Талцид. Спя на 2 възглавници.
Памперси - Хъджис малък пакет 28 бройки, 2-5 кг. За момент се притесних, че съм объркала размера, но като прочетох линка на Валкирия, правилно.
Покупки - почти приключихме с първоначалните неща. Остава измиващ продукт за бебето и превързочни материали за мен, но утре ще ги поръчам в аптеката. Креватчето е сглобено. Утре трябва да почна с пералните. Количка ще купуваме след като родя. Имам да шия балдахинче. Имам една обещана помпа за кърма, но още не съм я взела. Все още имам съмнения относно дрешките, които съм подготвила за изписването. Не са решени в розово, както се полага, а в млечно бяло и много светло синьо. Щели да го объркат с момченце. И какво точно ще му правят та да го объркат?
Все пропускам избора на педиатър, а то никак не остана време, особено с тия 3-дневни работни седмици.
Честита придобивка на Татит. Срам, не срам, признавам, че нямам шофьорска книжка и това ми е голям комплекс. Но знам, че вече трудно бих преодоляла страха си от шофиране.

Много момичета от няколко дни се спотайват, да не би да има бебета, а да не знаем?

Лека и спокойна нощ на всички!

# 686
МОмичета,това което ще питам е малко странно,амадано някой да знае какво става.От два дни ,когато вляза в "Очакващи бебета януари-априли след това в нашата тема,тя си стои само до
40-та страница.След тази страница не се вижда нито една публикация.Какво става?Не мога да ви чета Sad

# 687
МОмичета,това което ще питам е малко странно,амадано някой да знае какво става.От два дни ,когато вляза в "Очакващи бебета януари-априли след това в нашата тема,тя си стои само до
40-та страница.След тази страница не се вижда нито една публикация.Какво става?Не мога да ви чета Sad

A, защо не ползваш бутона "Нови отговори на моите публикации"?!

Аз днес съм на преглед и тонове, така се кефя, че ще излеза малко навън, стегна ми се душата вкъщи Party Mr. Green

MTV, наистина усещат тези мъници кога сме изнервени  Crazy

Копнеж, то това е за заблуда на противника Joy не, сериозно....има майчета, които се глезят повече има други по-издръжливи, факториъе са много, скоро всички ще разберем от кои сме  Whistling

Аз пък много се радвам, че още никой не ражда, не е хубаво бебетата да се поевяват рано....лично аз искам да раждам вече, но не преди датата ми Peace

# 688
  • София
И аз искам да раждам вече, ама кой ме пита.. козле ще да е това мойто диване, така се е заинатило да си стои вътре.. Аз съм постоянно с контракции, по-голямата част от които болезнени, вчера през нощта отново 4 часа бяха регулярни и тъкмо сутринта станаха на 8-9 минути и си викам ако задържи така 1 час ще тръгваме и те пак спряха, бях много кисела после през деня... Тази нощ поне се наспах и сега пак си чакам - ще гладя дрешките, вече са изпрани; ще изчистя и мисля да наготвя нещо, че аз ако забегна съпружеското тяло да не умре от глад  Grinning М/у другото той има много интересна представа за това какво ще прави, докато аз съм в болницата и даже беше малко разочарован, че на третия ден ни изписват Simple Smile Иска да поживее малко човекът през това време (да се чете да не изтрезнява Simple Smile)

Малко глупав въпрос, ама разкритието не може да се "закрие", нали?  Wink Може да става само по-голямо?

Иначе аз утре съм на тонове и на преглед и ще се отчета после, ако не ме изненадат най-накрая  Wink Хич не ми се пише и хич не ми се говори на мен сега, ама пиша, че да не ме пратите в родилното вече  Grinning Чувствам се все едно преносвам, а си има толкова време до термин... луда работа.

Red Tree, разбирам, че не си родила на изпита, как мина?

# 689

Общи условия

Активация на акаунт