® E-bay - тема 43

• 36 028
  • 720
  •   1
Отговори
# 495
Аз бързам да си похваля коледния подарък (от мен си), ролките на Remington страхотни са, много лесни за ползване и съм доволна от първото къдрене, въпреки че много набързо ги сложих. Чисто новички са, а цената е повече от добра  newsm68

# 496
Имам въпрос. Поръчах за позната нещо, което очаквахме да получим за Коледа, но така и не дойде.  Днес тя ми заяви, че щом не дойде колета до сега  , тя вече не го желае  и да съм искам да  и върнат пари.  #Cussing out Минаха 24 дена от плащане.  От Англия трябва да дойде. Мога ли сега да пусна диспут за не получена стока или нямам право да пускам толкова рано? 

# 497
Пускай  Peace 24 дни от Англия са си доста време, съвсем скоро получих очила за 4 дена от Англия  Wink

# 498
Пускай  Peace 24 дни от Англия са си доста време, съвсем скоро получих очила за 4 дена от Англия  Wink
   bouquet Мерси, сега ще пробвам , за пръв път ще ми е.  ooooh!

# 499
Извинявам се много, че пак ви занимавам, но... си мисля следното: ако сега пиша на потребителя да ми прати отново непристигналата стока и тази стока за втори път не пристигне или има някакъв друг проблем, как ще пусна след това диспут, след като срока е 45 дена Rolling Eyes ? Защото от Китай надали ще дойде до 31-ви (тогава изтичат 45-те дена от плащането).
Знам, че може въобще да не се налага да го мисля и че всичко е хипотетично, но трябва да й отговоря сега дали съм съгласна да праща отново.

# 500
Влизам само да се похваля, че днес дойде столчето на Конкорд, много съм доволна, чакането си заслужаваше, сега остава и на Гоги да му хареса в него  Laughing, иначе доставката наистина ми излезна 2.50 евро, на фактурата пише 30 евро  Mr. Green

Весели празници на всички и успешни покупки  Hug

# 501
  • виртуално
Извинявам се много, че пак ви занимавам, но... си мисля следното: ако сега пиша на потребителя да ми прати отново непристигналата стока и тази стока за втори път не пристигне или има някакъв друг проблем, как ще пусна след това диспут, след като срока е 45 дена Rolling Eyes ? Защото от Китай надали ще дойде до 31-ви (тогава изтичат 45-те дена от плащането).
Знам, че може въобще да не се налага да го мисля и че всичко е хипотетично, но трябва да й отговоря сега дали съм съгласна да праща отново.
на 30 пусни диспут
изчакай 20 дни и ако не пристигне стоката го ескалирай
ако пристигне - ще го затвориш

# 502
Не съм ви чела, само минавам да се похваля , че всичко поръчано, ми пристигна днес. Точно преди празника, много съм доволна. Нямаше нещо, което да ми се забави. Всичко си пристигаше при мен, както и преди празниците.

# 503
  • София
Не съм ви чела, само минавам да се похваля , че всичко поръчано, ми пристигна днес. Точно преди празника, много съм доволна. Нямаше нещо, което да ми се забави. Всичко си пристигаше при мен, както и преди празниците.

Блазе ти! HugАз имам 21 неполучени неща, повечето от преди 10.12....Днес в пощата ми обясниха как всяка година става така, по новите неща затрупват по-старите в складовете и затова....Добре, че всичко е за мен! Ще започна Новата Година в очакване на 21 пратки  + рейтинг 380 в ebay за 10 месеца пазаруване!

# 504
Малеее, колко много неща чакаш още.  Crazy Стискам ти палци на 28-ми да са при теб. Hug
Аз бях много изненадана, че нямаше забавяне, понеже очаквах такова. Извадила съм късмет значи. Grinning

# 505
  • София
Имам въпрос. Поръчах за позната нещо, което очаквахме да получим за Коледа, но така и не дойде.  Днес тя ми заяви, че щом не дойде колета до сега  , тя вече не го желае  и да съм искам да  и върнат пари.  #Cussing out Минаха 24 дена от плащане.  От Англия трябва да дойде. Мога ли сега да пусна диспут за не получена стока или нямам право да пускам толкова рано?  
Oбясни на познатата ти, че щом ще поръчва чрез теб, да се съобразява малко. Срока е 45 дни. Ти пиши първо на продавача, ако не дава разумен отговор, тогава пусни диспут, а на познатата ти кажи, че няма "желая - не желая". Да си направи акаунт и да пазарува сама. Ама ха.

И при мен дойдоха нещата, поръчани до БГ. Бях поръчала апрески на Некст за малкия от частен продавач. Дойдоха, страхотни са, но едното ботушче е 6, а другия 7 номер.  ooooh! Е как стават тия неща?

# 506
sVeshti4ka с познатата вече имах неприятен разговор  Sick  . А на продавача писах и той ми отговори че съжалява, но нищо не може да направи.

А с ботушки какво ще правиш сега?  Shocked  И аз на своя взех апрески на Некс, страхотни са, само че трябваше да взема 8 номер, че с по дебело чорапче не стават.

# 507
  • София
Ботушките ще си ги носим, како да правим. Добре, че малкия е 6 номер и другия ботуш е по-голям номер, но разликата не е кой знае каква. Не знам дали е възможно жената да не е разбрала, че имат различни номера в един чифт. newsm78
Не съм писала още на продавачката, утре ще го направя. Не знам и оценката каква ще е, макар че едва ли ще сложа отрицателна. Жената ми ги прати много бързо, както я бях помолила, че ми трябват за Нова година.

# 508
на 30 пусни диспут
изчакай 20 дни и ако не пристигне стоката го ескалирай
ако пристигне - ще го затвориш

Благодаря, Рапунцел   bouquet
Значи да кажа на изпращача да ми ги изпрати пак, а междувременно да пусна диспут, така ли Rolling Eyes ? То тази уговорка за повторно изпращане не се ли прави, за да не пускам диспут? Или едното не пречи на другото...?

# 509
  • морето
Дами, да ви се похваля и аз! Днес ходих да си взема комплекта от дрехи, за който бях писъл 2 страници по-рано. Първо и най-важно е, че всичко си ми лепна, сякаш е направено за мен, а и самите дрехи са страхотни! Сега ще ви обрисувам патилата в митницата.

Както казах, вчера получих известие от митницата за задържан пакет - подозирах, че е пакета с дрехи, нищо че при проследяване статуса си стоеше на едно и също ниво. Днес отивам, а в Митницата пълно с народ!! Направо блъсканица, вероятно тъпаците предпразнично са решили да измародерстват хората, защото всеки чака Коледни пратки! Отивам на гише 23 и оная ми казва да чакам инспектор. Аз обаче бях спокоен, защото както и DjiN посъветва, носех Paypal извлечение и наредбата на Агенция Митници, според което не могат да ме обложат с мито и ДДС.
Сигурен съм, че инспектора, който ме прие е бил същия като вчера на rangeuser - млад, костюмиран и надут. Първо срязаха пакета в мое присъствие и оня ми вика - "Трябва утре да ми донесеш едно PayPal-че", точно "пейпалче" се изрази, а аз му викам, че си знам правата и му вадя извлечението.

Оня се опули и за да ме сгащи попита дали продаваче е юридическо лице и как ще го докажа. Аз му посочих името и казах, че urban_collections.dh не ми звучи като собствено име, а като име на фирма. Тогава оня ми каза да платя 4 лв. и да си взема колета.

Аз на касата реших да нахалствам и да питам защо ще ни мародерстват с 4 лв. при положение, че от стоката отпада митото - оная ми вика "Това е т.н. държавна пощенска такса". Аз не мога да го дешифрирам, всеки да го разбира както може. Без да платя обаче нямаше да ми дадат пакета. Та платих и всичко е точно, но ме дразни тая шибана държава и чиновниците й, които ни стискат за щяло и нещяло. А тая такса от 4 лв. е същинско крадене - аз пощенските разноски съм ги платил още на продавача, а и никой не ми носи колета до вратата ми.

Общи условия

Активация на акаунт