Малко помощ за лаптоп-а?

• 7 755
  • 30
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте! Проблемът е следния - лапроп-а бръмчи като трактор, но не през цялото време, а когато му скимне. Случвало ли ви се е такова нещо и ако "да" как се оправя. Може би трябва да се отвори и да се почисти. А се чудя как се замърси ( ако е това) за няколко месеца ползване (около 4 ). Марката е Sony Vaio ако това има някакво значение.

Последна редакция: пн, 14 дек 2009, 08:29 от Munkyy

# 1
Най-вероятно бръмчи като загрее процесора. Като се почисти може да стане малко по-добре, но не е сигурно. И по-добре да го направи техник.

# 2
И моя така виеше и накрая му гръмна харда...по-добре го занеси на техник...
и задължително да ти изчистят и вентилаторчето Wink

# 3
Щом е на 4м, сигурно е в гаранция все още. Направо се свържи с фирмата, от която си го купила и искай да го видят, да му сменят каквото трябва, ти по-добре сама не го отваряй, че може да не му признаят гаранцията, знам ли. Ние имахме проблем с дисплея, свързахме се директно с Дел (нашия е такъв) и те изпратиха свои техници, които за 30мин смениха целия екран, че и вентилатор нов сложиха.

# 4
  • София
Ами идеята за фирмата е хубава, но няма да стане, защото ми го донесоха от Америка. И да, в гаранция е още, ама там. Най-добре наистина да се отвори и да се види. Май тия дни ще отида в някои сервиз. Те sony мисля, че нямаха такъв за България... Sad А някой да ми препоръча къде да отида?

# 5
При нас се получи нещо подобно - лаптопа ни е купуван в Бг, а сега живеем в Нова Зеландия. Моят мъж се свърза чрез сайта на Дел с отдела им, който поддържа гаранциите, изпрати заявка по електронен път (пак от сайта) и те се контактуваха с него по мейла. Когато стана ясно, че ще трябва да се смени наистина екрана, изпратиха техник от фирма, която се намира тук, в НЗ и с която Дел работят поне за нашия град. Така че, не мисля, че не е възможно. Не знам вече дали Сони имат сервиз в БГ.

Сега погледнах в сайта на Сони (http://www.sony.com/) и успях да стигна до тук: http://support.sony-europe.com/contacts/index.aspx?l=bg
А това май е само за Vaio: http://www.vaio-link.com/computing/vaio/contacts/index.aspx?l=bg_BG

Дано да съм била от полза и да успееш да се свържеш с тях и да оправите проблема  Peace

# 6
В краен случай,можеш да се обърнеш към Мултирама
http://www.multirama.bg/page/13/serviz.html

# 7
  • София
Намерих оторизиран представител на Sony в Пловдив. Обаче, докато търсех серийния номер на лаптоп-а го обърнах и сега спря да бръмчи. Той и не бърмчи постоянно, де. Ще видя днес как ще се "държи", ако започне пак - отивам. Малко ме притеснява факта, че моя приятел ми каза, че занеса ли да го отворят по-добре да се простя с него. Не било хубаво да се пипа, и че нищо му нямало, какво като бучал и неговия бучал... Ох, обърках се тотално вече. Sad

# 8
Не го слушай твоя приятел,не че нещо,ама хората щом се занимават с "отваряне",значи има причина. Моя го разпарчетосаха,смениха му почти всичко вътре,и сега си работи идеално.
А ти не го обръщай докато работи-не е много полезно Peace

# 9
  • София
Май няма да го послушам. Ще изчакам ден два и ако продължава по същия начин или отивам в сервиза или до София при един приятел да го отвори. Мисля си, че е вентилатора, който се е задръстил с прах. Само недоумявам как толкова бързо стана, а не е бил на прашни места, но съм го слагала на леглото де, на одеалото по точно. Може да са власинки някакви.

# 10
Момичета,ако може и аз да ви попитам за моя лаптоп. Проблема е следния,има вграден микрофон и колонки,но когато говоря по скайп-а,от другата страна чуват ужасен шум,бучене. Един разговор не мога да проведа като хората. На някой случвало ли му се такова нещо и как решихте проблема. Може би и аз трябва да го занеса в сервиза,в гаранция е,купен е август месец. Но въпросът ми е дали е нормално да се чува този шум,предположих че е от микрофона,понеже хваща всички шумове,но дори при пълна тишина не спира да бучи. След това реших че е от вентилатора,защото като го държа намалява бученето,понеже успява да се върти въздуха,но вече не зная какво може да е. Ако имате някаква идея,какъв е проблема,моля ви казвайте.

# 11
  • Italia
Май няма да го послушам. Ще изчакам ден два и ако продължава по същия начин или отивам в сервиза или до София при един приятел да го отвори. Мисля си, че е вентилатора, който се е задръстил с прах. Само недоумявам как толкова бързо стана, а не е бил на прашни места, но съм го слагала на леглото де, на одеалото по точно. Може да са власинки някакви.

Влакънцата на одеялата ако знаеш как се натрупват около вентилатора.... Занеси го да го почистят, а е възможно и болтчето му да е разхлабено и заради това да бръмчи по-силно (или да трака), когато започне да охлажда. Повечето лаптопи имат две скорости на работа, като по-силната се включва само, когато позагрее процесора. Отваряне, почистване и неслагане върху одеяло ще реши проблема. Колкото до оторизиран сервиз на Сони  ooooh! - преди три години носих в един такъв в Стара Загора уред, закупен с международна Европейска гаранция и тяхното предложение беше: "Ние ще Ви го ремонтираме, ще си платите, а ще ви издадем касова бележка, която да осребрите там, от където сте закупила уреда."

# 12
Лаптопа не се слага на одеяло! Почти всички имат отдолу отвори за вентилация, които се запушват от одеялото и лесно може да прегрее. Слага се върху твърда равна повърхност - примерно някаква табличка, ако държиш да го ползваш в леглото. или нормално бюро.
Има и специални поставки с допълнителен външен вентилатор, които му помагат да не загрява.

# 13
Мисля си, че е вентилатора, който се е задръстил с прах. Само недоумявам как толкова бързо стана, а не е бил на прашни места, но съм го слагала на леглото де, на одеалото по точно. Може да са власинки някакви.

Вентилатор е, и по-трябва да се притесняваш ако спре да бучи - значи може би е спрял да се върти т.е. няма охлаждане, а от одеалото излизат едни дълги власинки, които се навиват на оста на вентилатора и го дебалансират - за това 'ручи'.

Съвет - смяна колкото може по-скоро  Peace

п.п. Бученето трябва да спира ако е в различно от хоризонталното положение т.е. подложи му нещо само отзад и пробвай така, но все пак трябва да духа отдолу където са вентилационните отвори  Peace

# 14
Имах същия проблем скоро, но освен че бръмчеше и страхотно загряваше, пареше чак.
Занесох го да го почистят, казаха да не го слагам на одеало, защото се е набил целия вентилатор с власинки.
Сега е ок.

Общи условия

Активация на акаунт