Майчинството - счетоводно - 25

• 40 769
  • 765
  •   1
Отговори
# 375
http://docs.google.com/View?id=dcj85925_165hqhsmbgz
А най-добре попитай направо тук
Аз имам познати които си изкарват бременността само в болнични.Значи все пак може.Нека говори с наблюдаващия я гинеколог.

# 376
Гинеколога може да й издава болнични до раждането,по-добре да говори с него.Относно стажа-трябва да има една година стаж,но не е задължително да е през последните месеци.Просто трябва да има общо 1 г трудов стаж Peace

П.С Дано ме разбрахте,че така го обясних....... ooooh!

# 377
Най-добре да обясни на АГ-то си в какви условия работи, предполагам че ще и дава болничен без проблеми.

# 378
Здравейте, влизам тук с една огромна молба. Благодаря на всички, които се отзоват.
В ЕТ трябва да се прекрати договора на едно лице. Как ще бъде най-добрия вариант за прекратяване на договора, при условие че лицето иска да се регистрира в бюрото по труда и да получава обезщетение за безработица. След като спре да получава обезщетението, трябва отново да започне да работи в същото ЕТ. Ако се прекрати поради намаляване на обема на работа /в момента наистина е труден за фирмата момент/, в какъв срок след това ще може да се назначи в същата фирма и задължително ли трябва да работи преди това в друга фирма? Има ли пречка при прекратяване на договора по взаимно съгласие, след изтичане 4 месеца с право на обезщетение, да се назначи на работа отново в същата фирма.

# 379
Според мен няма никаква пречка и по двата текста в КТ. Никъде не се казва, че не може в следващ момент да работи в същата фирма, така че както решите и двата варианта са възможни!

# 380
  • София
Че как така няма да може да си вземе болничен. Моя лекар на всяка консултация ме питаше искам ли болничен, а аз отказвах, чак като влязох в 7-ми месец вече не можех да издържам на работа и излязох до края. Няма смисъл да се напуска. Може да си получава болничен и да си намери някаква неангажираща работа без договор. Безсмислено е да се напуска в това положение.

# 381
ок,благодаря ще и кажа но май гиниколожката и се дърпа за болничен ,казала и че трябва да лежи 7 дни в болницата и тогава да и даде но само за месец,и после пак същата процедура нещо такова,а тя и няма нищо как да влезе и да стои 7 дни.

# 382
Докато бях бременна можеше и само 3 дни да се стои в болница и след това пак се даваше един месец.Незнам дали не е променено това,но не вярвам.Аз само веднъж взех болнични,в края на седмия месец.Само 3 дни бях в болницата и то само за консултациите.През другото време си бях вкъщи.
Май  не и се пишат болнични на тази гинеколожка Thinking

# 383
  • Пловдив
Болничен може да се дава до края /по 30 дни от ЛКК/ без да се лежи в болница.Но някои АГ не дават.Намерете такъв,който дава.

# 384
  • Майничка
По-скоро някои гинеколози нямат тези връзки, че да представят пациент пред ЛКК, без да има реално основание за това. Затова, ако имат по-добри контакти в болниците, прекарват пациентите си през тях.

# 385
krai, благодаря ти.
Може ли някой да ми отговри на още един въпрос - Какво трябва да се направи ако се прекрати поради намаляне на обема на работа, мисля че фирмата дължи обезщетение. Понеже става въпрос за близък човек - съпруга ми, може ли той да подпише декларация, че се отказва от обезщетението. Какво друго нещо трябва да знам при този вариант на прекратяване на договора?

# 386
колко струва услугата да те осигурят 12 месеца назад за майчинство

# 387
  • София-Младост
колко струва услугата да те осигурят 12 месеца назад за майчинство
Като начало 1000лв, ако не бъркам, глоба за недкалирарн трудов договор. След това в зависимост от месечното възнаграждение.

# 388
  • В полите на Пирин планина
krai, благодаря ти.
Може ли някой да ми отговри на още един въпрос - Какво трябва да се направи ако се прекрати поради намаляне на обема на работа, мисля че фирмата дължи обезщетение. Понеже става въпрос за близък човек - съпруга ми, може ли той да подпише декларация, че се отказва от обезщетението. Какво друго нещо трябва да знам при този вариант на прекратяване на договора?

Договорът се прекратява на база предизвестие, което е поне 30 дни. Защо да се отказва от обезщетението, като то му се полага по закон?

# 389
За много години!!!
Пожелавам на всички много здраве и късмет!

Искам да ви попитам, някой знае ли каква е процедурата по въпроса с прехвърлянето  на майчинството? Бих искала да го прехвърля на майка ми,а аз да започна работа. Някой знае ли каква е процедурата и какво се изисква?
Благодаря ви.

Общи условия

Активация на акаунт