Майчинството - счетоводно - 25

• 40 612
  • 765
  •   1
Отговори
# 690
  • софия
Здравейте!
Имам следния въпрос:на 1 декември се върнах на работа.Тогава синът ми беше на 10 месеца и половина.На 29.01.10г.ми изтича обезщетението от 90%.За тези два месеца-декември и януари НОИ ще ми изплати ли 50% от 240лв. или чак след като навърши детето 1 годинка?

# 691
  • В полите на Пирин планина
Здравейте!
Имам следния въпрос:на 1 декември се върнах на работа.Тогава синът ми беше на 10 месеца и половина.На 29.01.10г.ми изтича обезщетението от 90%.За тези два месеца-декември и януари НОИ ще ми изплати ли 50% от 240лв. или чак след като навърши детето 1 годинка?

След 29.01.2010 ще получаваш 1/2 от обезщетението за гледане на дете, преди това не ти се полага.

# 692
Никой ли не знае, каква молба се пуска към бившия работодател, за изплащане на неизползвана отпуска?  Sad
В Гугъл ми излизат съдебни решения...

# 693
  • Майничка
Никой ли не знае, каква молба се пуска към бившия работодател, за изплащане на неизползвана отпуска?  Sad
В Гугъл ми излизат съдебни решения...

Няма стандартна бланка. Аз бих пуснала нотариална покана.

# 694
gargamela, благодаря !

# 695
Здравейте. Аз се включвам с едно питане. По майчинство съм, но фирмата ми се закрива. Какво трябва да направя за да си получавам майчинството. Детето ми е на 1г и 3м. Получавала съм майчинство до навършване на 1г.
Благодаря ви предварително.

Започни работа на друго място, и след това излез в отпуск по майчинство.

А възможно ли е да си получа майчинството ако се съкратя само без да почвам на друго място работа?

# 696
  • Варна
Здравейте. Аз се включвам с едно питане. По майчинство съм, но фирмата ми се закрива. Какво трябва да направя за да си получавам майчинството. Детето ми е на 1г и 3м. Получавала съм майчинство до навършване на 1г.
Благодаря ви предварително.

Започни работа на друго място, и след това излез в отпуск по майчинство.

А възможно ли е да си получа майчинството ако се съкратя само без да почвам на друго място работа?

Не, получаваш майчинство само ако си на трудов договор.

# 697
  • Пловдив

ако си безработна ще имаш право на социално майчинство /100 лв на месец за една година и се отнася само за първата година от раждането/ и то само ако отговаряш на изискванията за доход /350 бруто на човек/.

Последна редакция: вт, 12 яну 2010, 15:24 от Elfita

# 698
  • Варна

ако си безработна ще имаш право на социално майчинство /100 лв на месец за една година/ и то само ако отговаряш на изискванията за доход /350 бруто на човек/

Това не важи ли само за първата година? newsm78

# 699
  • Пловдив
Това не важи ли само за първата година? newsm78

да,да,само за първата година.Ще го допълня в отговора горе  Peace

# 700
 newsm78 никой ли не може да ми помогне момичета

# 701
Имам питане,болничният ми от 16.11 до 16.12 е постъпил в НОИ на 27.12 ,още се обработва,имам ли основание да се притеснявам или да си го чакам.Знам за 15-те дни,но...

# 702
  • Майничка
...Знам за 15-те дни,но...

Работни, при това.
Нямате основание за притеснение.

# 703
...Знам за 15-те дни,но...

Работни, при това.
Нямате основание за притеснение.
мерси Hug

# 704
айде аз пак ,да питам Blush

за здравните осигуровки,каква е тази декларация която трябва да се попълва в НАП?аз се самоосигурявам,не работя,не съм записана на борсата,няма и да се записвам Grinning

Общи условия

Активация на акаунт