Примерна схема за захранване 20

• 29 816
  • 745
  •   1
Отговори
# 240
  • София
момичета,

аз пак с моите ръжени ядки. Искам да споделя, някой ме питаше дали ми се е получила. Сега измислих нещо да видим дали ще проработи, смелих ядките с машинка за кафе. И без това не я ползваме, така си стоеше чисто нова. Стана по-финно дори от брашното, направо прах. Сега го накиснах във вода и довечера ще го сваря, да видим какво ще стане. Ще споделя опит Peace

lili_sf ,

раничко ви е за трето твърдо хранене през деня. Ние още нямаме такова. Карай я бавно и не слушай никого. Аз захраних на 5,5м, а на наши приятели детето (родиха се с 1 седм разлика) ядеше дроб #Crazy (без майтап!). Омръзнало ми беше да слушам съвети (даже имам подобна тема, пусната тук). Захранвай си детето както то ти показва и ти го чувстваш, за да е здраво, а не после от бързане да стане някоя беля (недай си Боже алергии и т.н.).
Аз онзи ден за първи път опитах сутринта да дам 1-2 лъжици твърда храна (засега се храним на обед и следобед с пюре и/или каша), но човекът си иска мляко и това е Peace
Когато стане готов ще прояде Peace

Успех!

# 241
Виктор чак в 9 м прояви признаци,че е готов за трето еднене, преди това си искаше повече мляко, сега обратно вече Wink
Мисе, то така се прави със всички зърна, мелят се и се правят каши-братовчедка ми само така правеше и каша от елда, само дето елдата трябв ада я печеш във фурната

# 242
Момичета, за триците от Косето:

Триците са доста тежки за храносмилането – след 1 год.

Конкретно овесените трици имат поне 3 пъти повече фибри от ядките, при това голяма част са неразтворими. Дете под 1 год. няма нужда от концентрирани фибри – ядките така или иначе съдържат и трици. Ценните минерали и витамини като желязото например се съдържат и в обвивката на зърното (т.е. в триците), и в сърцевината – самите овесени ядки имат достатъчна хранителна ценност за дете под 1 год.

Иначе има много рецепти за деца под 1 год., в които към брашното за каша или зърнените храни се добавят 1-2 щипки трици. Но в случая те по-скоро имат регулиращ ефект, отколкото някаква значителна хранителна стойност предвид количеството. Под 1 год. по-добрият начин за регулиране на стомахчето е с плодове и зеленчуци, както и с повече течности.

Трето ядене и аз май към 9-месечна възраст предложих, и то заради това, че трябваше да му давам Малтофер, а той може да предизвика болки в стомахчето и е хубаво на пълно стомахче да се дава (поне педи така ми каза).

Гунди, защо трябва да се пече елдата? Аз я варя.

# 243
нее, аз говоря за да я правиш на брашно за каша, понеже е мека да се смели директно, аз също я варя и пасирам, но и от Косе Бопсе знам,че може да се изсуши във фурната и да се смели

# 244
  • София
дам,

за 3-то хранене ще почакаме  Peace Затова казах на lili_sf да се води по детето си   Peace

предният път ги киснах, варих ги и ги пасирах 20 мин, но не се пасираха на гладка каша Sad Сега ще видим малкият как ще реагира на ръжта  newsm78

# 245
  • not found
Колко време вари ръжените ядки ?

# 246
нее, аз говоря за да я правиш на брашно за каша, понеже е мека да се смели директно, аз също я варя и пасирам, но и от Косе Бопсе знам,че може да се изсуши във фурната и да се смели

Аха, ясно  Peace

# 247
чудя се между малкото усмихнато Калоянчо и на Еспа детенцето кое ще открие новата година с рожден ден, не мога да изчисля кое от двете е по-първо родено Wink newsm53 ииииама вие май сте на 1 рожденници??

# 248
  • София
Колко време вари ръжените ядки ?

аз лично поне 25-30мин, на опаковката пише 15-20мин, но ми се струват твърди newsm78

# 249
  • not found
Аз днес му направих ръж , сложих снощи да се накисне към 18 часа и днес около 15 сварих , варих около 15 мин , е мисля , че се получи , а и на Тони му хареса , поне не го отказа  newsm78
О да, след като сварих ръжените ядки ги оставих във врялата вода още около 30 мин. може това да е разковничето  newsm78

# 250
аз ги накисвам 10-12 часа, после ги варя много малко около 10-15 мин. и веднага ги расирам като им добавям от водичката, стават добре, но все пак ръжените са най-твърди от всичките, които съм правила

# 251
  • София
момичета, днес в 10.30ч. накиснах ядките (смлени на прах). В 23ч. ги сварих. Нямат нужда от пасиране, то си става каша. За всеки случай преди да ги смеся с другата каша може да ги "врътна" с пасатора утре newsm78

# 252
чудя се между малкото усмихнато Калоянчо и на Еспа детенцето кое ще открие новата година с рожден ден, не мога да изчисля кое от двете е по-първо родено Wink newsm53 ииииама вие май сте на 1 рожденници??

Ааа, мойто по-дърто  Laughing С два дни е батко на Сами  Wink И вкъщи кипи пред-рожден-денова треска  Heart Eyes Пък аз имам рожден ден 6 дни след мойто, ама вчера се сетих чак Crazy, а друга година приготвям, глася и подготвям...  Whistling

И за да не е съвсем спам, да кажа и аз за ръжените ядки, че ги варя докато изври водата и като видя, че са си поели достатъчно де. Пасирам ги и така ги давам. Не става гладко, но моето е дърто, както вече казах, и уж дъвче. Я в тази връзка да питам - как да го науча да дъвче? Той уж прави някакви подобни на дъвчене движения, но каквото да му дам с парченца, той почти веднага си го гълта - ей така, несдъвкано. Поне такова е моето подозрение де, не мога да съм съвсем сигурна  newsm78. Накрая не излизат парченца все пак, от време на време да, но не винаги  Thinking.

Мисе ("Мисенце" или "Мишенце"?  Rolling Eyes), според мен няма нужда да пасираш, то си е брашно  Peace

# 253
  • София
Здравейте!
Ако някой е давал червено цвекло- искам да попитам с какви други зеленчуци го комбинирате в пюре?

И да споделя за рибата- дадох варено размразено замразено филе Хек. Ами нямаше никакъв вкус на риба- сякаш водата влезе в месцето и го обезвкуси.. Следващия път май ще го изпека...

# 254
oki4, цвеклото го давах с картоф и морков.
А относно рибата- хекът няма много-много вкус на риба.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт