Примерна схема за захранване 20

• 29 818
  • 745
  •   1
Отговори
# 60
  • Видин
http://www.bioslunceluna.com/shop/za-bebeto-i-mama/zelenchukovi- … o-sunval-bio.html
Това открих! Какво толкова съм гледала че чак и до такова заключение стигнах - не знам  ooooh!
А какво ще кажете за кашите на Сънвал?Доста по-евтини са от Милупа  newsm78

# 61
За кашите мога да ти кажа ако видя съдържанието Blush А това пюренце е хубаво, ама е за след 8-ми месец, може би заради спанака и доматите, а и пълнозърнестите неща.
Аз на Милупа кашите такаи не ги долюбих по съдържание, засега взимам на Лактана, но не съм давала, та кой знае как ще се приеме Crazy

П.П. Нямам скайп днес Embarassed

# 62
http://www.bioslunceluna.com/shop/za-bebeto-i-mama/zelenchukovi- … o-sunval-bio.html
Това открих! Какво толкова съм гледала че чак и до такова заключение стигнах - не знам  ooooh!
А какво ще кажете за кашите на Сънвал?Доста по-евтини са от Милупа  newsm78
това пюре не съм го пробвала, но повечето на сънвал които вземам са хубави-имат доста чисти пюрета, т.е. без подправки...а кашите са добри, но пък са по-малки, тия на милупа само са по 250 гр, за едно бебе 50 гр са доста каша...ползвала съм кашата от просо на Сънвал и беше супер

# 63
  • Видин
Всъщност като няма да се замества хранене по колко горе-долу каша се дава?Предполагам,че не е много...а и цената на кашите я бива.
Стеф,къде ти е скайпа ?
Име на продукта     Оризова каша Sunval - Био
Разфасовка    200г
Съдържание    оризово брашно*, витамин В1. Не съдържа глутен и мляко. Не съдържа: захар, консерванти и оцветители.

Мисля,че е добра....

# 64
За рибата - на Митко преди Никулден точно с това на Гербер го захраних, а на Никулден опита малко пастърва печена на фурна без подправки и с малко зехтин - нямахме проблем. След това и херинга на Ганчев (май, но не съм сигурна) яде с удоволствие

# 65
Зори - тази каша ще я пробвам и аз, мислех да пускам поръчка в биомагазина, та ще видя дали я има там. Скайпа ми е забил и трябва да го преинсталирам, обаче ме мързи Embarassed Иначе не знам какво количество се дава от кашата, нека другите кажат, аз още не съм стигнала до нея Crazy

Момичета, чета сега в мемоарите на Косе Босе - за броколи - препоръчват се след 8-ми месец, както и карфиола (защото са видове зеле) - аз мислех броколи да давам днес, взела съмпюре на Сепмер, чисто Rolling Eyes

# 66
Ей,Стеф много бързаш- то че не е нужно чак в 8 месец, но в 5????? newsm78 newsm78Направо си е кощунство-защо държиш толкова на току що захранено дете да му се дават толкова много храни- аз дълго време давах само 2-3 продукта, ще му развалиш стомаха, ако караш така екстремно, за къде си се разбързала, какво ще въвеждаш последните месеци, скара ли???.....освен това мемоари-звучи малко грубо Naughty
Каша се дава толкова колкото яде детето заедно с млечния прием, ако бебето яде по 150 мл, нагаждаш консистенцията,която му допада-70-80 в полза на кашата, или повече каша-ако е по-голямо и яде повече храна и по-гъста напр. Ако сега се почва с кашата, отначало пак по 2-3 лъжички че е малко тежичка, после малко повече и поне 5-6 дни само каша....

# 67
Гунди - какво се разпали??
Въвеждам постепенно без да бързам, не знам защо си мислиш, че не съм наясно какво правя Confused
Мемоари - казах го с най-добри чувства, не си разбрала правилно, не виждам нищо обидно в думата,напротив.
Както и да е, мерси за градивното ти мнение, беше особено полезно...

# 68
здравейте, вече два дена давах пюре от морков и се приема по - добре от картофа, не че го яде, но преглъща по мъничко, съдя по памперса после Simple Smile Да продължавам с моркова докато увелича количеството на няколко лъжички или да смеся с картофа, с който ни бяха първите опити?  Hug

# 69
след като си въвела картофа можеш да ги смесиш, всички въведени могат да се смесват...е не чак всички Wink

# 70
  • София
Бях обещала ако намеря препоръките на СЗО за храненето да ги пусна.
Намерих някои текстове, всичко е на английски обаче..
Не е точно препоръки в чист вид, и не е един документ, но понеже публикациите са необятни хич нямам време да систематизирам по-подробно Rolling Eyes

Изпращам ви каквото съм намерила, от там който знае английски ще може да се ориентира по-навътре в темите, а и може да си намерите допълнителна информация за желязо , витамини и т.н. - бонус Wink

http://www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf - глава 8 - Complementary feedeing
http://www.who.int/nutrition/publications/infantfeeding/en/ - Complementary feeding
http://www.euro.who.int/nutrition/Publications/InfantFeeding/IFTop
http://search.who.int/search?ie=utf8&site=default_collection … ch&sitesearch= - разни допълнителни неща

Дано на някой нещо е от полза.

А да попитам за рибата - не е ли странно първо сьомга да се въвежда? По моята логика би трябвало първо белите риби и нетлъстите и после червени и т.н.? Сьомгата хем е червена, хем не е от най-леките меса..

# 71
А да попитам за рибата - не е ли странно първо сьомга да се въвежда? По моята логика би трябвало първо белите риби и нетлъстите и после червени и т.н.? Сьомгата хем е червена, хем не е от най-леките меса..

Eй тоя въпрос и мен ме гложди... макар че четох, че сьомгата се води честа риба. newsm78

Много трудно ще намеря тове пюре на семпер с рибата....в 3 магазина около нас нямаха. Дайте идея от къде да го взема, моля.

# 72

РИБА

Възраст
- 8-10 м. е най-често срещаната препоръка
- след 1 год. при алергична обремененост или лична преценка
- няма основание за отлагане на рибата с цел предпазване от алергия (за разлика от други храни)

Захранване
- както всяка нова храна: в продължение на 3-5 дни (от 1-2 лъжички до пълната доза за възрастта)
- най-подходящи са 'белите' видове риба (хек, мерлуза, треска и пр.)
- алергична реакция може да се прояви както към рибата изобщо, така и към конкретния вид риба

Количество след захранване
- количеството на рибата е колкото на месото за възрастта
- след 1 год. рибата може да бъде малко повече от месото (напр. вместо 50 г месо може 60-70 г риба)

Колко често
- рибата е алтернатива на месото в детското меню (редува се с него)
- 1-2 път седмично до 1 год. (зависи от педиатричните школи и традициите)

За домашните пюрета – точно за рибата може би не е удачно за дете под 1 год., въпреки че съм привърженик изцяло на домашната храна. Освен ако има вариант да се купи био-риба.

Сьомгата е мазна риба, тежка е за нежното стомахче.
Съединителната тъкан и мазнините в белите видове риба са по-лесносмилаеми.

Живакът не е проблем при сьомгата.
Това се отнася за едрите хищни риби като акула, тон и подобни.

Не е проблем, че е купена от магазин - зависи дали е от свободен улов или изкуствено отгледана в рибарници.
От това зависи съдържанието на ценните Омега-3 ненаситени мастни киселини.

Риби преди 1 год.:
- хек
- треска
- мерлуза
- пангасиус
- пастърва
- калкан
- щука
- евентуално някои по-мазни риби (напр. шаран)

Риби след 1 год.:
- всички бели риби
- шаран
- сьомга
- скумрия
- херинга
- тон
- сом

Риби, които се избягват:
- акула
- риба меч
- консервирана скумрия
- консервирана риба тон

# 73
gundie, благодаря! Все пак е хубаво да се започне с пъстърва... като гледам поста ти. Rolling Eyes И е ясно, че сьомгата ще е след годинката.

# 74
  • София
Гунди, мен повече ме притесняват другите простотии, които ги има в купените сухари, вкл. и тези, които се водят детски  Whistling

Кашите на Сънвал са ОК според мен, но трудно се намират...

Общи условия

Активация на акаунт