Примерна схема за захранване 20

• 29 872
  • 745
  •   1
Отговори
# 105
Тони, аз варя отделно рибата и зеленчуците, ама не за друго, ами защото ги правя по различно време и замразявам. Веднъж седмично правя зеленчукови пюрета, а вчера купих риба и варих и разпределих по пликчета. После вадя и смесвам. Но честно казано не виждам причина да не може и заедно.
Тони , голям офф топик, но не мога да се въздържа, като гледам тениската на куклата на аватара ти: AC/DC идват в България на 14 май (ти вероятно знаеш, де)

# 106
Тони, аз варя отделно рибата и зеленчуците, ама не за друго, ами защото ги правя по различно време и замразявам. Веднъж седмично правя зеленчукови пюрета, а вчера купих риба и варих и разпределих по пликчета. После вадя и смесвам. Но честно казано не виждам причина да не може и заедно.
Тони , голям офф топик, но не мога да се въздържа, като гледам тениската на куклата на аватара ти: AC/DC идват в България на 14 май (ти вероятно знаеш, де)

Ми то и при мен така ще се получи, ще замразя рибата, а зеленчуци варя на 2 дни, или давам от готовите пюрета, ако зверчето иска на ръце и не мога да сложа да варя. Peace

Не само че знам за DC, ама и билети си купихме с мъж ми... Мани това, ами на 11 януари пътуваме за Белгия за 3 години. Както се сещаш ваксината на Рая остава за май месец, че да съчетаем с концерта - луда работа. Joy Ама така е - то на Рая първият и концерт беше на Снейк /в същия ден разбрахме, че ще я има/, та сме малко сбъркани на тази тема и ми е голяма слабост рока... Embarassed и аз оспамих здраво, ама... Blush

# 107

[/quote]

и ми е голяма слабост рока... Embarassed Blush
[/quote]
 Peace smile3501 newsm44
ама не съм фен на DC... spam2 spam2 ние за концерти викаме майка ми, която идва от северна Бг

# 108
  • София
момичета,

дойде време за ръж (след овеса), има ли някаква каша или пюре с ръж, че хич ме няма по домашното приготвяне???

# 109
чиста ръж на каша или пюре-няма, само ядки, но са най-гадните,най-твърди са от всичките видове

# 110
  • София
И ръжено брашно има - аз купих от Биомаг, но сигурно и по другите диетични магазини се продава - струва ми се по-лесно за добавяне към храната..

А можете ли да ми кажете за какви симптоми трябва да се следи при въвеждането на глутена, ако недай Боже нещо не е наред?
Аз от 3 дни давам овес (по 1, после 2, после 3 ч.л.) и вчера имаше едно по-кашесто ако (ще ме прощавате за тази информация) и днес 1/3 от едното ако пак беше по-кашесто... Принципно знам, че овеса разхлабва? Знам и, че един от симптомите на цьолиакията е диарията, ама при нас определено няма диария? Може и съвпадение да е някакво. Никакви други нередности не наблюдавам, всичко е нормално.
Дадох сега след обяд 1 малко пюре ябълка + банан + мъничко ориз = запичаща комбинация, пък да видим...

Последна редакция: нд, 20 дек 2009, 19:24 от Stelfy

# 111
missence,можеш да си купиш ръжени ядки и да ги свариш с овесените.В тази комбинация са много вкусни дори.Когато са само ръжени не се харесват и от моето момче.
А можеш и да ги пасираш когато са вече сварени и да прибавиш и плод или сирене.Може и към пюре да ги сложиш.

# 112
Момичета, да попитам и аз - люспата на граха защо се махаше? За да не се задави или дразни стомахчето повече?

Побут  Rolling Eyes

Стелфи, ето за цьолиакията малко:
"Цьолиакията  се изявява с три главни прояви: дълготрайно  диарично разстройство, издут голям корем, постепенно отслабване."
От тук - http://www.evropea.com/zyoliakiya.html
Има доста инфо в нета, като се поровичкаш, ще ти стане ясно това-онова Wink
А това, че са кашести - супер, хич не е диария! Не се шашкай. А и бях чела някъде, че симптомите се проявяват като се понатрупа малко повече глутенът в организма на бебето. Именно затова се препоръчва в началото приемът на глутен да е всеки ден. Имаше даже отделна тема за цьолиакията в подфорума за дечица с увреждания и хронични болести. Може и там да питаш ако толкова се притесняваш, но не мисля, че има нужда сега  Peace.

Ръж давам с ядки. Верно са гадни и твърди, но като си се сварят и пасират стават супер (е, детето трябва да подъвква малко де, ако хич не понася да дъвче идеята с брашното е по-добра)! Много са вкусни с киви и банан  Grinning  Wink

# 113
аз даже ги кисна по 10 часа-от вечерта, до 11 на др. ден когато ги давам но така давам всички ядки така или иначе

# 114
  • София
gundie, значи кисна, варя и пасирам Peace
Stelfy , а как го обработваш брашното, за да го прибавиш към друга каша или пюре??

# 115
  • София
Окич, и да я изпечеш едва ли ще е проблем
Мисе, не разбрах защо ти гръмнаха бурканите...аз правих тия дни огромно количество храна и бурканчетат ги заварих в тенджера и то доста време, дори тия дето не ги покри водата си пукаха после капачките им...а щом царевицата се пасира давай,аз нямам и не съм пробвала с нея Wink

какви бурканчета използва?? аз тези от пюрета на Сънвал, Нестле и т.н. Може би те не затварят добре   newsm78

bobito2
,

същият резултат  Embarassed

Цитат
Аз отстранявам люспата на граха през цедка. Слагам в цедката и с лъжица натискам -излиза само граха

супер идея, ще опитам и аз    Peace

Последна редакция: нд, 20 дек 2009, 21:10 от missence

# 116
missence аз не съм запозната с пюрените бурканчета, защото още не съм купувала. Чувала съм, че повечето пюрета са с нови еднократни капачки и бурканчета(ама как го обясних ooooh!). Дали проблема не е от там. Друго, което се сещам е да си купиш нови капачки, евентуално ако тези не стават.  Аз ползвам едни от пюрета Ам-ам от племенницата от преди 4 години. Даже са с оригиналните капачки, засега са 6+.
А за прецеждането през цедка и аз понякога така процедирам  Mr. Green

# 117
  • София
missence аз не съм запозната с пюрените бурканчета, защото още не съм купувала. Чувала съм, че повечето пюрета са с нови еднократни капачки и бурканчета(ама как го обясних ooooh!). Дали проблема не е от там. Друго, което се сещам е да си купиш нови капачки, евентуално ако тези не стават.  Аз ползвам едни от пюрета Ам-ам от племенницата от преди 4 години. Даже са с оригиналните капачки, засега са 6+.
А за прецеждането през цедка и аз понякога така процедирам  Mr. Green

ще пробвам с други капачки  newsm78

# 118
Усмихнатото, нямам идея защо се махат люспите на граха - и аз онзи ден се чудих дълбокомислено по същия въпрос, щото исках да дам грах, ама на края не дадох. По ми се вижда логично, че за да не дразни стомахчето, щото ако е заради задавяне като се пасира и нищо няма да се усеща newsm78

# 119
Дами, от кога се дават уогуртите с плодове? Препоръки за марка хубави уогурти?

за граха - варя го с ориз и Рая го яде не мачкан от няколко дни и проблеми за сега нямаме. Peace

Общи условия

Активация на акаунт