Примерна схема за захранване 20

• 29 797
  • 745
  •   1
Отговори
# 345
Стелфи - и при нас го има това понякога, не винаги след пюрето издържа по 3 часа или 4, друг път издържа...честно казано не намирам зависимост и карам според нуждите на малкия - ако е гладен го храня, без значение колко часа са минали, а той си хапва колкото има нужда - ако огладнее по-рано от 3 часа например, след пюрето, хапва само 100мл. АМ. Ако е издържал 4 часа, следващото хранене е голямо, с 250мл. мляко. Вие сте на кърма, още повече - не бива да те притеснява това Hug

Момичета, имам 2 въпроса:
1. не успях да намеря информация за тиквичката - как да приготвя, в смисъл, как се обработва самата тиквичка, кое се отстранява от нея преди да се свари?
2. Купих вече Лактана 2, за след 6-ти месец - гледам че на кутията пише: 2-3 хранения на ден, по 150мл./180мл./210мл. вода. Не разбирам - ние си се храним още по 5 пъти на ден, независимо от пюрето, на всяко хранене имаме мляко, не само 2-3 пъти... Rolling Eyes

# 346
Missence благодаря за отговора.Стаси е на 3месеца и 14 дни.Лекарката ми каза още от 2 месец да започна да му дава плодови каши Thinking На мен ми се стори доста странно и разбирасе не предприех тази стъпка.Нямаме някакви проблеми които да налагат спешно захранване.Стаси тежи 6.2 и се развива добре-не го кърмя.Давам АМCelia Develop1 и той много си я харесва.Сега сме малко хремави и с леко зачервено гърло но дано се оправим по-бързо Joy

# 347
Стаси, позволявам си да ти кажа, че е много ама много рано за захранване на детенцето ти,
а за твоята лекарка аз бих предложила  #2gunfire

# 348
Стаси, щом нямате основателни причини да почвате със захранването, по-добре изчакай. Гледай си признаците, които ти написах по-горе и си живей живота Wink. А това, че като са на АМ бебетата, трябвало да се захранват по-рано, също не е вярно. Световната Здравна Организация препоръчва захранването да почне на 6 навършени месеца, без значение дали е на кърма или АМ (това ти го пиша, понеже може би по-нататък педиатърката ти ще изтъкне този аргумент). Ако имаш възможност, смени педиатърката - такива препоръки за каши (даже не и сок, а каша!) на 2 месеца са просто....  Crazy. И още нещо - като са болни дечицата не е хубаво да се въвеждат нови храни, а камо ли да се почва захранване Wink. Да оздравява бързо малкият юнак!  Hug

# 349
gundie ,Espa мерси за схемите  bouquet!Все още не ми е останало време да ги разгледам,но и това ще стане ...и после ще пиша.
И аз да се включа за хляба.Напоследък много чета и мненията за маята са противоречиви,както и за кваса(уж по-добре с квас,ама пък може нещо да оплескаш в правенето...).Та да питам и вас,с мая ли правите винаги и каква суха или не ,има ли значение и разлика?
А какво ще кажете за хляб със сода/содена питка,дали е по-полезна?? newsm78

# 350
  • София
Стаси, препоръчвам ти да хвърлиш едно око на тези 2 линка:
http://xedra.wordpress.com/2009/07/25/food-intro/ - захранването - кога, как, с какво и колко
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=1844.0 - библиотеката на форума - захранване и хранене на бебето

Стеф, вярно че сме на кърма, но аз ще отбивам до годинката, така че ако сега му давам да цока като огладнее, то като заместя и второто кърмене не искам пак кърма да му предлагам - искам лактацията постепенно да си енволюира (колкото и да ми е тъжно).. И си мислех да предлагам вода, бисквитки, сухари, плодове колкото за да изтрае до следобедното хранене. Макар, че той може би си суче за кеф и/или по навик...
Просто се чудех другите хора как процедират Simple Smile

# 351
Мили мамчета благодаря за съветите ви Grinning Колко трябва да бъде дневната доза АМ за бебе на 3мес.Сега аз давам по 150гр.на 5 хранения.Правилно ли е?

# 352
Стаси, колкото иска да изпие, на кутията е ориентировъчно, някои деца пият повече, други по-малко.
Стеф, обелваш тиквичката, аз бих махнала и семките, не съм правила досега, сваряваш и пасираш. За млякото си мисля, че даже е по-добре, че имате повече лечни хранения, а не само 2-3 на ден. Моят план засега е преди годинката и аз да давам мяко на всяко хранене.

# 353
Стелфи - ами АМ да даваш освен, или не искаш...?
Mama Gali - благодаря ти Hug Вътреше ми се в главата, че се бели и изчиства от семките, дори и стъблото вътре, твърдата част имам предвид (че можело да има нитрати и те се концентрират точно там), но не бях сигурна и не помня откъде го знам ooooh!
Аз пробвах да я въведа с пюре на Семпер, но резултатът беше повърнато навсякъде още с първата лъжичка Sick Като го опитах и аз, ми идеше същото да направя...

# 354
  • София
А сиренето пробвай в различни комбинации-овесени ядки,попара,каша,зеленчуково пюре.
По-нататък може и да го хареса.А важно доколко е-ами ако си поема достатъчно мляко,мисля,че не е кой знае какъв проблем ако не иска сирене.

Пробвах, пробвах.... Сирене и жълтък не иска...
След много тормоз се оказа, че месо яде с плодове, каша с плодове, абе всичко (без сирене и жълтък) с плодове. И то "яде" е силно казано, примерно яде 1-2 дни и после отказва няколко дни до седмица и пак така....

За кашите, пиша си на кутията кога съм отворила и до кога да давам и след това не давам на детето, а я изяждам аз. Отварям само по един вид каша, Калин и без това не е от ящните. Щом е написано, има си причина.

# 355
Честита Нова година и от мен!!!
Четох ви редовно, но бях в Германия и нямаше как да пиша  Simple Smile Там студът беше истински и понастинахме, та със захранването сме до под кривата круша.
Е, пренебрегнах малко съветите да не се въвеждат нови храни, че те моите само на пуешко трябваше да го карат, а ни трябва желязо, но като цяло там се купуваше само едно пюре от нежни зилинчуци на Bebivita и го мешах с месото на Hipp, което си бях взела. Преди да се разболеят давах и едно пилешко пюре със зеленчуци за 8 месеца - с парченца.
И в тази връзка по повад дъвченето - в нашите усти един зъб няма, но Боби дъвче парченца от пюре или коричка хляб. Светльо пък може да отхапе всучко, но се опитва веднага да го гълта- не дъвче. За сметка на това той по-добре преглъща течностите, а Боби тях ми плюе  Thinking
Имам въпросче за водата - как я давате? Не кога и колко а КАК.
и за йогурта в пюретата - може ли вече
А за кашите се сетих - на нас не ни остават, но какво правите с АМ ако остане - аз давам само с твърдата храна за да не цедя, пък и за желязо, та като се налага сега да давам Малтофер ,то не успяваме да си изпием опаковката. Бях срещала преди много време някъде, че ставал кекс - някоя мама тук да сподели рецепта???  newsm78

Последна редакция: вт, 05 яну 2010, 17:10 от villyh

# 356
Хей Усмихнатите и по-специялно Калоян -ЧЕСТИТ ПОЖЕН ДЕН!! newsm67  party002 newsm59

# 357
  • София
Стаси ,

след като не се налага захранване- изчакай. Няма значение, че сте на АМ,детето до 5,5 м (поне) има нужда само от мляко (независимо АМ или кърма). После ще започнеш лека-полека.
Докторите ако питаш на 3м трябва сок да се пие ooooh! Не си мъчи детето излишно.
Мляко да пие колкото и когато иска. Ние отначало много наддавахме и докторката каза да го ограничавам, опитах 1 път и повече тц. Ще си мъча аз детето ooooh! Сега расте на височина и даже е слаб. Хич не го ограничавай детето.

# 358
  • София
Честит рожден ден на Калоян и от нас
 Gift
Много здраве и игри!!!

# 359
Охо...има и рожденик!!!
Много здраве и усмивки на Калоян! Laughing

Общи условия

Активация на акаунт