Примерна схема за захранване 20

• 29 772
  • 745
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Цитат
2. Купих вече Лактана 2, за след 6-ти месец - гледам че на кутията пише: 2-3 хранения на ден, по 150мл./180мл./210мл. вода. Не разбирам - ние си се храним още по 5 пъти на ден, независимо от пюрето, на всяко хранене имаме мляко, не само 2-3 пъти... 

да си пие колкото иска мляко, някои пият и през нощта даже Peace

# 361
А, много ясно, да няма да го държа гладен, малкия дзвер Crazy Просто се учудих че го пише това на кутията, сетих се, че може да е защото се предполага, че ако има 2 заместени хранения на детето, останалите са млечни и 2-3 на брой. Нямах време да седна да сравня кутиите на Лактана 1 и 2, не знам каква е разликата в състава, главно това е важно де..Надали, все пак, ако му давам от двойката по 5 пъти на ден, ще го отровя Mr. Green
Благодаря Hug

# 362
Гунди, Окич, Тони, много благодаря за честитките! Трогнахте ме!  Heart Eyes  Hug

# 363
Мили мамчета знам,че не е тук мястото но искам да ви попитам-как да меря температурата на малкия?

# 364
В дупето за 2-3 мин и вадиш 5 десети от показаната температура.Под мишничката-нищо не вадиш.

# 365
Момичета, имам нужда от съветите ви- на 7 навършени месеца, т.е. след около седмица и малко ще започна въвеждането на месото, като за начало пилешко. Въпросите ми са:

- Колко време след въвеждането на месото да въведа глутен?
- С какво да го въведа глутена? /мислех да е с овесена каша на ХИПП/
- Наистина ли е опасно късното въвеждане на глутена след 8-ми месец, както четох в писанията на Косе Босе?
- Кога да въведа жълтък?
- Мога ли да слагам обикновен бисерен ориз в домашното зеленчуково пюре?

Благодаря предварително за отговорите!

Усмихнато, честит рожден ден на патерица на детенцето ти! Да расте здраво, усмихнато и щастливо!

Честит имен ден на празнуващите днес!

Мили мамчета знам,че не е тук мястото но искам да ви попитам-как да меря температурата на малкия?

Аз меря под мишницата /ако става въпрос за живачен термометър/.

# 366
Здравейте! Чета ви отдавна, но не съм писала досега.
Днес въведох глутена с овесена каша. Сега, ако не ме лъже паметта, трябва да направя пауза от около 15 дена, преди да въведа следващата глутенова храна и през тях, а и след това да давам всеки ден глутен (поправете ме, ако греша). Въпросът ми е дали може през тези 15 дни да се въвеждат други храни - например сирене, масло... (тъй като мисля след глутена да въвеждам млечните).
И още нещо, как точно се въвеждат млечните? Редът ми е ясен. Става въпрос дали пак се прави такава дълга пауза между отделните видове.

# 367
Момичета, имам нужда от съветите ви- на 7 навършени месеца, т.е. след около седмица и малко ще започна въвеждането на месото, като за начало пилешко. Въпросите ми са:

- Колко време след въвеждането на месото да въведа глутен?
- С какво да го въведа глутена? /мислех да е с овесена каша на ХИПП/
- Наистина ли е опасно късното въвеждане на глутена след 8-ми месец, както четох в писанията на Косе Босе?
- Кога да въведа жълтък?
- Мога ли да слагам обикновен бисерен ориз в домашното зеленчуково пюре?

то май имаше пауза мевжду двата вида месо-да е двайсетина дена, ако няма после да даваш друго месо спази тая пауза и тогава вкарай глуте...дали е опасно не можем да ти кажем-поне аз-нали тук повечето от нас се позовават на Косето, така че знаем -поне аз- колкото теб...аз лично въведох глутена след 8 м и половина, а СЗА май чак в 9 м. не знам долколко е опасно, но не си закъсняла и имаш доста време
с кашата на Хип е ок, че ядките са малко твърди и не на всички деца им харесват
жълтък аз въведох средата на 7 м. но го спрях веднага след това и чак сега ще го почвам пак
ориз Peace аз така сгъстявах, но ако го пасираш сам да знаеш,че става лепкав и му е нужна водичка или по-меки зеленчуци при пасирането-като тиквичка, които разводняват

# 368
gundie, мерси, значи ще въвеждам глутен чак като стане на 8 м.
А жълтък  Rolling Eyes не се знае кога. И без това хич не ми се бърза с него.

# 369
gundie, мерси, значи ще въвеждам глутен чак като стане на 8 м.
А жълтък  Rolling Eyes не се знае кога. И без това хич не ми се бърза с него.
да, няма смисъл да бързаш, аз го въведох понеже лъжех педито,че съм го въвела по-рано и м,е беше страх да не получи някаква реакция към него, но сега най-нагло си го лъжа,че съм въвела нещо, ане съм Wink...но вече трябв ада го давам 

# 370
Момичета пишете нещо повече за глутена Thinking

# 371
  • София
Имам въпросче за водата - как я давате? Не кога и колко а КАК.

Мойто диваненце не ползва биберони и шишета, залъгалки и прочие. Магическа чаша позлва за чесалка. Та вода пие от чаша обикновена и от шише 0,5 л. пластмасово  Peace

Усмихнатото, честито на патеричка   bouquet

Франческа Салиери:
- С какво да го въведа глутена? /мислех да е с овесена каша на ХИПП/ --> аз съведох с пюре Сънвал ябълки и круши с овес
- Наистина ли е опасно късното въвеждане на глутена след 8-ми месец, както четох в писанията на Косе Босе? -->
не знам, но ето как беше при нас:
овес: 8 мес. 30 дни (ябълки и круши с овес Сънвал)
царевица: 9 мес. 2 дни (царевичен сухар)
ръж: 9 мес. 6 дни (ръжен сухар Клевър)
грах: 9 мес. 10 дни
почивка поради местене в Козлодуй
ечемик: 9 мес. 21 дни (ечемичени ядки)
пшеница: 9 мес. 26 дни (пшеничен сухар)

По другите въпроси ще замълча, че сме по-такъв случай  Embarassed

# 372
Честито на всички именици!И ЧРД на Калоянчо на патерици  и от нас.Живи,здрави,много щастливи,безброй усмивки и щастливи мигове!!!

Момичета нищо не казахте за хляба?

# 373
  • София
villyh, моето дете също отначало не знаеше какво да прави с магическата чашка, защото тя е с клапа, за да не се разлива и респективно не пуска течност ако не смукнеш целенасочено от чучура (което явно се оказа голям препъни-камък за Светлин) и аз почнах да му давам вода от обикновена чаша - справя се много добре. След това се светнах да махна клапата на чашката с накрайник и то като му капе по малко в устата течност разбра какво да прави Simple Smile Сега не е толкова "магическа" и по малко си тече като я обърне, но все пак не толкова, колкото ако разлее нормалната чаша Grinning

# 374
http://beberoni.blogspot.com/2009/05/blog-post_20.html
Стаси, ето ти накратко да прочетеш за глутена, потърси и в библиотеката, мисля че имаше статии и там  Peace

Общи условия

Активация на акаунт