Примерна схема за захранване 20

• 29 787
  • 745
  •   1
Отговори
# 405
И аз имам повече вяра на замразените, Лято, за бондюел и от този тип май става въпрос, аз и домашни имам замразени, но много малко и купувам. От пазара са ми силно съмнителни. Франческа, ние точно заради чуденката със сезонните зеленчуци си отядохме тиква  Grinning Трудно е да се измисли разнообразие посред зима. Стаси, и мен откога са ме погнали да искам позволение на педиатърката за кисело мляко.... но кърмата е много по-полезна и хранителна, не е нужно да се добавя друго мляко. Ако няма кърма - АМ, това е храната за бебетата, педиатърката каква причина ти каза за толкова ранно даване на друго мляко?
За нитратите да се включа с нещо допълнително - много хора познавам, които отглеждат домашни зеленчуци и много се увличат и с амониевата селитра и каквото там още има като изкуствени торове... Тъжно, но и това, че е домашно не е гаранция. Внимавайте, момичета, ако не сте сигурни в източника.

# 406
От няколко дни въвеждам мандаринка, а днес дадох и малко портокал. Но 2 пъти се случва акото да попива изцяло в памперса. Sad Другата храна е обичайната, това е единственото ново. Имате ли наблюдения тези цитруси да разхлабват?

# 407
на моята племенница лятото по същия начин и попиваше акото, а не е яла цитруси, но беше на годинка и сестра ми вече й даваше всичко да яде и тя хапваше с огромно желание  по много- но все пак може и те да са.

# 408
  • София
От няколко дни въвеждам мандаринка, а днес дадох и малко портокал. Но 2 пъти се случва акото да попива изцяло в памперса. Sad Другата храна е обичайната, това е единственото ново. Имате ли наблюдения тези цитруси да разхлабват?
Определено разхлабват! Peace

# 409
  • София
mama_gali, и мен това ме човърка - домашните зеленчуци доколко са чисти, от близки роднини взимаме  и знаят, че ползвам за бебо; но ако те самите не преценяват употребата на даден пестицид, да кажем, за вредна, и ми ги рекламират като чисти, най-добронамерено...?
И един кулинарно-селскостопански въпрос Simple Smile, ако на картофите са тръгнали да им поникват там разни израстъци (не знам как се казват  Embarassed, наченките на стъбълца са вероятно), мога ли да ги ползвам?

# 410
Лято,мисля че можеш.Знам,че се чистят тези израстъци на картофите,за да ги запазятвъзможно най-дълго.

# 411
Принципно се водят за "отровни", но според мен зависи дали са много или просто са тръгнали да покълват...освен това едни картофи позеленяват- те са според мен по-гадни, но всичко е малко прекалено

# 412
  • София
Принципно се водят за "отровни", но според мен зависи дали са много или просто са тръгнали да покълват...освен това едни картофи позеленяват- те са според мен по-гадни, но всичко е малко прекалено
Аз знам, че като над 1 см. израстъците са отровни Peace

# 413
  • София
записче, че да следя нещата...

# 414
  • София
А да кажете текстурата на храната, която давате доколко е груба? Искам да кажа колко едри са парченцата вътре ли, и аз не знам как да се изразя Confused И от кой месец започнахте по-малко гладки да давате пюретата?
Че аз не се виждам как след месец ще давам попара, която си е храна с доста едри парчоци все пак, а аз предлагам пюрета, които не са по-зърнести от грис да речем Confused Ама ако дам по-малко пасирана храна почва да и се мръщи и му предизвиква позиви за повръщане Thinking

# 415
Лято, няма проблем да ползваш картофи с кълнове (израстъците) - просто ги почистваш добре. Важно е да не са позеленели картофите.

# 416
Stelfy, голямата ми дъщеря до година и половина ядеше пасирано. Щом и предложех дори и малко по-грубо смляна храна правеше това  Sick Иначе ядеше краставица, ябълка, хляб, сухар....
А малката още от сега не яде финно смляно.

Момичета, благодаря ви за съветите. Днес отивам да купя замразени зеленчуци.

# 417
Здравейте!
И аз да се запиша с един въпрос. Simple Smile Ние сме само на кърма, но забелязвам, че се заглежда по храната ни, когато с татко му се храним, а и когато му давам лъжичка не я блъска с езиче, а направо си я захапва... Simple Smile
Та се чудя какво да правя? Според мен е още малък, щеше ми се да остане само на кърма поне до 4-5 месец. Обаче ние поначало сме по-едри - роди се 4050 гр., а на 2 месеца беше 7 кг.
Какво е вашето мнение?
И благодаря предварително! Simple Smile
На два месеца ли мислиш да захранваш?! Ако правилно съм схванала, по-добре недей, колкото и да не съм специалист!
Под замразени зеленчуци какво разбирате, тези, които се продават (да кажем Бондюел), или домашни от фризера?
Не ми се иска изобщо да го захранвам толкова рано. Simple Smile Благодаря за съвета!

# 418
Стаси, смени си педиатъра! Как може да препоръчва кисело мляко на 3-месечно дете?!?!??????  #Cussing out #Cussing out Имам едни думички за нея, ама ще ме баннат ако ги напиша  #2gunfire Кисело мляко да му даваш....  ooooh! И верно се регистрирай, явно искаш да си пишеш тук, което си е добре, но е по-лесно така за нас Simple Smile

Анелия, рано ви е. Хубаво е, че следиш за знаците за готовност, но е прекалено рано. Поне 4 месеца изчакай да навърши.  Peace Стомахчето има нужда от време, за да се подготви за твърдата храна, а 2 месеца е прекалено кратък срок  Peace

За зеленчуците - аз съм си накупила от био щанда на Хит, замразила съм ги и сега вадя и варя. Колко са био само те си знаят, ама нали уж голям магазин, повече контрол...  newsm78

# 419
На Еспа на детенцето със закъснение-честит рожден ден!! newsm59 newsm67 newsm38

Общи условия

Активация на акаунт