Примерна схема за захранване 20

• 29 904
  • 745
  •   1
Отговори
# 495
оризова каша -> елда -> просо -> царевица -> киноа, амарант

Просото не е съвсем леко за храносмилането, но се приема сравнително добре и има отлична хранителна ценност. Може да се включи през 7-8 м., евентуално малко преди това като съставка на каша или като заместител на ориза в зеленчуково пюре. Добре се съчетава със зеленчуци, особено такива с повече желязо, не само като самостоятелна каша.

ето това е от Косе Босе за просото Има много хубава каша на сънвал Био бамбини чисто просо-аз така го въведох

# 496
а шипката от КОсе Босе:
Шипки (пюре) – 6-7 м.

Шипките имат много витамин С, повече от всеки друг плод - обаче в сурово състояние. За чай първо се сушат, после се съхраняват, накрая се запарват - всеки от тези етапи снижава съдържанието на витамин С, въпреки благоприятната комбинация от други съставки. Една чаша шипков чай съдържа добро количество витамин С, но не чак толкова много – това количество равностойно може да се набави и от пресни плодове например. Същото се отнася и за пюрето от шипки.

/от предишна тема от архива/

Витамин С в чая от шипки
Големи загуби на витамин С има при процеса на сушене, обработка и съхранение на шипковите плодове.
При сушенето се разрушава половината или повече от него.
Чрез отварата се извлича около 40% от останалото количество.
Въпреки това в шипковия чай остава сравнително добро количество витамин С, но доста по-малко, отколкото се счита.
Реално трябва да се изпият поне 10-12 чаши чай, за да се набави прилично количество витамин С.

Технология за чай
Витамин С се унищожава бързо при разрязването на плодовете. Причината е ензим, който под въздействието на кислорода окислява и разрушава витамин С. За да се избегне този процес и да се блокира ензима, плодовете се режат или стриват и се слагат веднага в кипяща вода.
Ако плодовете се сложат във вода с температура около 40-50 градуса, се получава точно обратният процес: ензимите, които окисляват витамин С, се активизират.
От шипковите плодове се приготвя отвара (варене 10 мин.), а от шипковите люспи - запарка (заливане с гореща вода). И в двата случая – под капак, за да се ограничи достъпа на въздух.
Отварата се консумира веднага след приготвянето й. Според други източници шипковият чай престоява 5-10 часа, за да се извлече максимално витамин С.

# 497
За гриса, аз давам и царевичен с масло и сирене, става като качамак
Venera-81, не бих въвела повече от едно нещо в рамките на 3 дни, което детето не е яло. По принцип мазнините не се въвеждат отделно.

# 498
Еспа, да разбирам ли ,че пилето и растителна мога да го дам?  Rolling Eyes   (пюре Алете на нестле)

Ами тогава корен от целина от какво пюре, че не намирам (аз първо си мислех че са като подправка-тогава нали може 2 наведнъж, но явно корените се водят-зеленчук... За целина корен мога и домашен да намеря, но не знам как се приготвя, а и не ми се рискува (на Гербер-разл.зеленч.)

Пюрето банан на Хип тогава...   newsm78 никой ли не е давал

# 499
Venera-81 , ако пилето е единстевната нова храна в пюрето, т.е ако си въвела вече зеленчуците, да – можеш.
Целината не помня с какво я въведох, с някакво готово пюре е било със сигурност newsm78
Банан мисля, че въведох по-късно и май беше направо със суров плод до колкото помня Thinking

# 500
  • Варна
gundie, Espa, споменавате кашите на Сънвал - може ли инфо откъде ги купувате? Извинете, че повтарям въпроса  Embarassed

# 501
Бухтa,  Сънвал каша не съм давала, станало е объркване някакво. Но мисля че съм виждала в бейби мола. Просо дадох напарво на каша от сварени зърна, някъде в 11 месец.

# 502
Франческа писа за кашите на Сънвал, за таз ис просо. И аз искам да питам откъде ги купувате, около нас няма такава с просо, а в онлайн мазагините седи като изчерпана...

# 503
  • София
gundie, Espa, споменавате кашите на Сънвал - може ли инфо откъде ги купувате? Извинете, че повтарям въпроса  Embarassed

във Варна можеш да ги намериш на "ул. Роза" 27 в Цветния квартал с/у училището, за "Штъркел" не съм сигурна, но май бях мяркала и там  Peace

# 504
аз купих каша на Сънвал от магазин Вис виталис-от София, но и на др. място ги има....не се сещам обаче къде
Ей,Еспа аз толкова питах има ли друг грис преди да въведа пшеницата- какво пише на опаковката,че ми се иска да взема за разнообразие? Wink

# 505
gundie, ето това е

# 506
  • Варна
Мишенце, благодаря, ти и във варненската тема ми писа и изхвръкнах натам ,но нямат, спрели да зареждат, защото нямало търсене.  newsm78 Много ми е странно, защото съставът им май е хубав.

# 507
  • София
SZA, аз си взех от Baby Kid Shop каша на Био Бамбини.

# 508
  • София
Мишенце, благодаря, ти и във варненската тема ми писа и изхвръкнах натам ,но нямат, спрели да зареждат, защото нямало търсене.  newsm78 Много ми е странно, защото съставът им май е хубав.

хммм,

тогава "Штъркел" или има един "Бебо" в двора на Окръжна, мисля, че там бях виждала.

# 509
  • Видин
Бухта, сестра ми ми купи от София - кв. Иван Вазов - ако искаш ще се разровя за касовата бележка за името на магазина  Hug
Взе ми оризова безмлечна каша за 4.70  Mr. Green
Редактирам се :
Усмихнатото, честит рожден ден   bouquet
Искам да питам нещо - значи започва се с нещо на обяд, месец по-късно и след обяд, а закуската кога се въвежда? Колко време след започване на захранването  Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 11 яну 2010, 09:27 от amanita

Общи условия

Активация на акаунт