Примерна схема за захранване 20

• 29 921
  • 745
  •   1
Отговори
# 480
Ето какво намерих, Мишенце -

* Еднозърнестия лимец (Triticum monococcum L.) е най-древния вид от групата на покритите или несъщински пшеници. В тази група одомашнени са още двузърнестия лимец (Triticum dicoccum Schrank) и пшеницата спелта (Triticum spelta L.). При вършитба стъблото на тези пшеници се начупва, а зърното остава здраво обвито в няколко слоя плеви. За да бъде използвано за храна се налага допълнително олющване. На двата вида лимец българите казват още капладжа. В речниците и преводите от германските езици под общия знаменател на лимеца е подведена и пшеницата спелта. В други езици и при други народи, които също са използвали хилядолетия еднозърнестия лимец, той е бил отграничаван по-ясно. За гърците например е "tiphe", за турците "siyez", за израилтяните– „sifon”, за руснаците – оркиш или полуполба. Французите и италианците не са се напъвали толкова, че да уважат еднозърнестия лимец с отделно име, те просто го наричат малката спелта ("Le petit epautre" or " Farro piccolo")(1).

# 481
Свет, можеш да го даваш след като се събуди- нищо няма да му стане
Мисе, много е вкусно грис със сирене и масло, предполагам и с ядки ще е хубаво
Лимец е вид пшеница

# 482
  • София
благодаря ви   bouquet
gundie ,

какъв грис даваш??

# 483
ами пшеничен, аз друг не намерих

# 484
благодаря ви   bouquet

# 485
Искам да въведа просо с готова каша на ХИПП. На кутията пише от 4-ти месец, но в нета намирам противоречива информация.
Не мога и да си помогна с опит от предишното дете. Просото с него открих на 9 месеца. Та вие сте.... Laughing

# 486
Франческа -  Hug http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=246187
Това е цитат от една мама, загубих вече темата - "в ШВ. където живея просото се препоръчва след навършени 4 месеца. Основа е на много каши и пюрета след 4 месеца навършени. Препоръчва се като чревен регулатор, действа против запек."

Последна редакция: нд, 10 яну 2010, 18:40 от mama_gali

# 487

Мерси много за линка, видях го, но там става въпрос за домашно приготвена каша.
Аз питам за купените с просо. Разликата в препоръчваните месеци е много голяма- къде са 4 къде са 8. Rolling Eyes

# 488
Предполагам, че няма да имате проблем с детенце да дадеш преди 8 месец, не съдържа глутен, не съм го срещала някъде да е алерген, има държави, в които го препоръчват и за първа храна...

# 489
Предполагам, че няма да имате проблем с детенце да дадеш преди 8 месец, не съдържа глутен, не съм го срещала някъде да е алерген, има държави, в които го препоръчват и за първа храна...

Ето това исках да чуя/прочета!   bouquet

# 490
Накара ме да се замисля да го търся, дали го има на ядки, а кашата само просо ли е или има добавки ?

# 491
Чисто просо без добавки.
Състав: непресято баршно от просо, витамин В1.

# 492
Благодаря, ще потърся да я пробваме с бебко, като ни мине обрива от баницата  Joy

# 493
Може ли да се въведе наведнъж:

-пилешко с растителна мазнина
-корени от магданоз и целина плюс рапична мазнина
-пюре банан на Хип, което освен банан има и лимонов сок

Има ли каша, която е само от ечемик или само от ръж? В нашия малък град няма такива ядки, за които пишете и не само...за това правя таблица, с това което ще въведа и после списък на съответните пюрета и каши, но не съм виждала каши само от ръж или само от ечемик

Шипката мога ли да я въведа под формата на чай, а не като пюре или сок?

Цвеклото с кое пюре мога да въведа, понеже също не съм слещала?

# 494
  • София
gundie , и аз ще потърся  Peace

Франческа Салиери , аз съм давала каша от просо на Sunval на около 7,5м. Няма проблем. Просото не съдържа глутен, но е безвкусно, а смесено с друга каша, става на топчета, затова хапнахме една опаковка (бяха май по 100гр) и спряхме.

Цитат
Има ли каша, която е само от ечемик или само от ръж?

само от ръж и ечемик няма. Тези ядки са най-обикновени и ги има навсякъде. Потърси в обикновен хранителен магазин. Моя позната ги намери в много малък град  Peace

Цитат
Шипката мога ли да я въведа под формата на чай, а не като пюре или сок?

аз я въведох с пюре на Gerber  Peace За сок не ти препоръчвам. Аз още не съм давала сокове.

Цитат
Цвеклото с кое пюре мога да въведа, понеже също не съм слещала?

за съжаление няма такова (изчетох всички марки) има само едно на Ганчев (някакъв микс беше и съдържаше цвекло), но аз Ганчев не давам  Sad

Общи условия

Активация на акаунт