Бродирана красота - Гоблени 68

• 104 165
  • 694
  •   1
Отговори
# 405
Дай Боже всеки му такъв мил подарък Heart Eyes

# 406
Браво на това влюбено момче  smile3521

Ще се сцепя от кеф, ако някой мъж направи такова нещо за мен.

# 407

Много е Флюбен , браво!
Изумрудената тази на Тусет ли е . Ще потърся.

# 408
  • Атлантис, Галактика Пегас

Много е Флюбен , браво!
Изумрудената тази на Тусет ли е . Ще потърся.

тази по добра снимка не можах в момента да намеря. Мерси предварително, аз съм я шила преди време, запазила съм конците, обаче нямат номера, а приятелката се запали да я шие. Има схема от мен обаче иска ключа на ДМС за да го обърне в Ариадна,  ooooh! По финансови причини. Макар че не съм съгласна...  Crossing Arms

# 409
Браво на това влюбено момче  smile3521

Ще се сцепя от кеф, ако някой мъж направи такова нещо за мен.
Романтикааааааааа...  Mr. Green

# 410
лелеле такъв зет искам и аз  Simple Smile

# 411
Корделия, най-добре дай остатъците от твоите конци на приятелката ти да си купи по тях ариадна , да си сравни в магазина , според мен.
Отивам да храня децата и да побоцкам, днес само мен гледате тук. Blush

Последна редакция: вт, 05 яну 2010, 13:04 от ina.

# 412
Корделия, най-добре дай остатъците от твоите конци на приятелката ти да си купи по тях ариадна , да си сравни в магазина , според мен.
Отивам да храня децата и да побоцкам, днес само мен гледате тук. Blush
Дала съм ги. Обаче по няква нейна причина иска да види ключа...  Mr. Green Вече й предложих да си ги подбере в магазина. Хора различни нещо й влезнало в главата.  Mr. Green

# 413
Kordelia, благородно ти завиждам за подаръка. Толкова е мило...

# 414
Kordelia, благородно ти завиждам за подаръка. Толкова е мило...
Ама той не е мой подарък.  Embarassed подарък е на сина ми към негова приятелка.  Mr. Green Наистина е мил и романтичен, радвам се че в съвремени деца има тази жилка. Значи съм успяла малко романтизм да му го привия.  Rolling Eyes

# 415
  • UK/София

Kordelia , браво на сина ти HugЧудесен подарък!

Малко да "размия" темата и да ви попитам нещо Simple SmileКак реагираха познатите, близките и мъжете ви когато разбраха, че шиете гоблени?Много, много ще ми е интересно да прочета!

Аз шия от скоро, но на когото кажа на някой и изхлипва от учудване.Все едно трябва да се чувствам като затъпяла лелка, такова ли е разбирането на връстниците ни?

# 416
Откакто съм открила гобленарските форуми и съм се запознала с куп млади ( и не чак толкова млади) жени и малко мъже, които шият, хич не ми пука какво си мислят частта от познатите ми, които не шият.Отдавна спрях да обръщам внимание на изказвания от рода на "ти си луда" , "що си вадиш очите" ' "как ти се занимава"....Съобразявам се само и единствено със себе си и собственото си удоволствие  Mr. Green

# 417

Kordelia , браво на сина ти HugЧудесен подарък!

Малко да "размия" темата и да ви попитам нещо Simple SmileКак реагираха познатите, близките и мъжете ви когато разбраха, че шиете гоблени?Много, много ще ми е интересно да прочета!

Аз шия от скоро, но на когото кажа на някой и изхлипва от учудване.Все едно трябва да се чувствам като затъпяла лелка, такова ли е разбирането на връстниците ни?
На мен по скоро ми реагират че би ги изнервило, мен пък успокоява. В повечето пъти ми се учудват има и възхищение, има и неразбиране от време на време. А за мъжете имах познат който ми предложи да медитирам докато шия...  Mr. Green Моя мъж беше ушил един гоблен една роза на черен фон, трябва да я снимам, с останали конци от моята роза,тази роза бях я шила за подарък 1:4, той я направи 1:1. После се хвана да шие Ябълкова градина по време на наряди. Обаче го съкратиха от армията смени няколко други работи и каза че ще го довърши като се пенисонира. Сега няма време за това хоби.  Mr. Green

# 418
  • Стара Загора
Биляна, аз ще се включа по твоя въпрос, защото съм скоро запалила се по това изкуство (но държа да отбележа, че вече съм ушила шест гоблена и то не съвсем малки и съм на път да пресполовя седмия), т. е. въпросът ти е много актуален за мен. Самата аз не мога да повярвам, че шия и то с голям кеф. Ако някой преди време ми беше казал, щях да му се изсмея. Аз съм много припрян човек, с динамична професия, често съм прибързана и трудно се свъртам на едно място. Такава ме и познават хората. През април обаче дъщеря ми имаше да шие по трудово някаква бродерия. Помагайки й толкова се запалих, че отидох и си купих един гоблен на "Ланерте" - 4 сърца http://i067.radikal.ru/1001/c9/4a32057f59b6.jpg.
Започнах да шия и от яд, че обърках нещо, разшивайки строших иглата. Ама нали се бях изръсила 16 лв., си казах че ще го ушия и повече няма да пипна ръкоделие. Да, ама не. После харесах "Лунния ангел" и него уших http://s56.radikal.ru/i151/1001/5b/b079f7319bbf.jpg. После мъжкото и женското фламинго http://s05.radikal.ru/i178/1001/70/5cfe02fb6348.jpg и т.н.
Първоначално мъжът ми обикаляше около мен и се чудеше (не без ирония), че съм се заела с нещо нетипично за темперамента ми. Изобщо не вярваше, че ще завърша един, пък камо ли повече гоблени. Сега усещам респект - по-голям и по-голям след всеки ушит гоблен. Приятелите ми от друг град, в който живях дълги години, направо изпоприпадаха като им казах с какво се занимавам напоследък. Пратих им снимки на ушитото  и също смятам, че повярваха. Междувременно "запалих" леля ми, 12-годишната ми дъщеря, приятелка, която беше зарязала хобито си, чак и 6-годишният ми син започна да боцка зад игла на една панама. Иначе никой не смее да ми се присмива вече.
А на теб Биляна въобще да не ти пука от тъпите реакции на някои хора по отношение на хобито ти. Заявявай го с гордост, защото си е твое, доставя ти удоволствие и създаваш красота. Мисля, че бъзиците идват предимно от хора безделници, които смятам, че ти завиждат за това, което вършиш.  

# 419
  • София
Момичета, да ви се намира схема на тази прелест?

Общи условия

Активация на акаунт