Коледно-новогодишно-пролетна тема за ПОРОДЕНИ деца! *28*

• 30 045
  • 686
  •   1
Отговори
# 615
amanita, Данитка ... тези черни мисли си ги редувам с хубавите мисли по няколко пъти на ден  Mr. Green. Като се почне от   коликите и безсънните нощи, после забонинкненето болестите по две и по три или четири „когато цялото семейство се тръшне,тя: "мое е", "той пак ме ухапа"; той:  "ъъъъ" "ааааа", рев, бой... но стигнем до двойните усмивки, два чифта боси крачета тичат из къщи, две ръчички се държат, малкото се учи "на скорост" ат голямото на всичко и хубаво и лошо Mr. Green

Скоро ми попадна едно на пръв поглед "чик-лит" книжле: "Розова чанта за щастливи майки". http://www.helikon.bg/books/263/641384_rozova-chanta-za-shtastli … -drugi-tajni.html. Авторакат има дъщо две деца, не с толкова малка разлика като нашите, но с някои добри практико-иронични попадения. Чета си я като вземат за ме налягат "черните" мисли.

# 616
Egisihora smile3521 само резюмето ми подейства ободряващо  Mr. Green

# 617
  • Видин
Egisihora smile3521 само резюмето ми подейства ободряващо  Mr. Green
Да, и мен ме грабна. Ще си я купя! Сърдечно благодаря. Обичам чиклит  Mr. Green

# 618
Момичета, я се стегнете малко. Трябва да сте щастливи, че имате тези прекрасни деца и мъжете до вас, поемат едното дете.
Аз не съм добра за сравнение, но все пак. След раждането на малката бащата абдикира, да се занимае с едно от детето,цъ.  Той бил уморен, а аз с две деца седя в къщи и си клатя кракат. Както и да е, разведохме се и сега си отглеждам двете прекрасни слънчица с финансова помощ от него по 60 лв. за вясо дете, т.е. 120 за двете.
 Мисълта ми беше, радваите се на това което имате, на това , че бащите поемат своята отговорност и се грижат за децата и не си позволявайте да изпадате в такива дупки. Дръжте на семейството си, ще намирете време и за ласки и за всичко.

# 619
Данитка-и ние бяхме така в началото, всеки спеше с едно дете в една стая, докато влязат в ритъм.По принцип мъжа ми работи вечер у дома до към 12-01.00 през нощта, така че даже аз да се легна, той не, аз заспивам че съм гроги и т.н.
Постепенно нещата се подредиха, макар че и сега Борко идва при нас по някое време -отдавам го на периода на сукане и свикването със спане на спалнята, Ники почти не е спал при нас, кърмих го по-малко, и отделянето в другата стая беше много по-лесно.Радвам се че кърмих Борко повече и се надявам скоро да започне да си спи по цяла нощ в леглото.
Иначе и аз имам периоди в които си мечтая да имам повече свободно време за разни други дейности, но като цяло сега започнах да си мечтая за момента, когато ще можем да ги оставим и двамата при баба им и да забегнем нейде.Не ми се е случвало да излезем вечер от сума време, но и това ще стане.
На мен за сега само Ники ми помага в готвенето-омазване с брашно му е любимо, особено да си изтупа обрашнените ръце на пода.Слага спагетите в тенджерата, обикновено един по един, бърка разни неща, от скоро му е голям кеф да си прави "подскачана ивийка" -препечена филийка, която подскача от тостера, маже сам-колкото може и така.
На мен таткото ми помага много, когато е дума-нямам оплаквания.

# 620
и аз това щях да кажа - който изпадне в депресия, да надникне във форума за болни дечица или за самотни родители, и ако все още се чувства нещастен, тогава да замрънка с пълна душа. аз така се лекувам  Peace
у дома филков е пич и половина - единствено не е раждал и кърмил, и то по обективни причини. залтен ми е той. ама и аз съм платинена  Joy

аз имам проблеми разни, но са работни и неопреодолими. след голямо тръшкане у дома, стигнах до идеята, че трябва да се скатая в ъгъла и да изчакам периода да мине, защото така или иначе друг ход нямам - нито ще си сменя работата, нито мога да променя нещо. значи остава ми да чакам. и като стигнах до тая идея, и зех, че се успокоих  bowuu

данитка - как мина онзи ден? дано си по-свежа днес  Hug

сега отивам да правя медени тиквички поне 40 броя. това за хелоуинския рожден ден на петранчето. и торта-тиква иска детето. и това ще й напарвя катод ойде времето. само здраве да има и всичко ще се нареди по един или друг начин  Peace

# 621
Благодаря на всички за подкрепата  Hug
Наистина имах нужда от няколко думички,но не просто от някой си,а от някой минал по този път,защото си е друго.Много мразя израза "Знам какво ти е" ама всъщност никой нищо не знае  Naughty

Маик,ами как мина почти,както обикновено,бонус пица за вкъщи си поръчахме  Tired Мислех си порядъчно да го задоволя  Mr. Green ,но той така и не си направи труда дори да покаже,че му се ще... Crossing Arms ooooh!

# 622
Да ви кажа честно повече ви чета отколкото да пиша, особено когато си имам проблеми. А и вече ние си имаме и други проблеми, баткото като е в предучилищна и вечер пишем когато е имал затруднение. Например сега са на числото 3 , с 2 нямаше проблем, но тази 3-ка , много трудна. Така я завърта и я пише като М. ама ще се научи. Догодина и с малката ще е така, баткото пък повече ще има за учене. Но ще се справим, тримата сами. Безценна е подкрепата която имате от бащата и не се налага винаги да сте сами във всичко. Особено като бяхме при него ми беше ад. Двамта болни с повръщане и разтроиство, той нямал планове да ги води на лекар и има много важни ангажименти( да играе на игри) и не ги заведе, а аз с 2 малки болни деца, малката тогава беше в количка, а баткото и той малък на ръце. Хич не е лесно, а като има с кой да споделиш всичко това е друго. А и много по-страшно ми беше тази промяна изведнъш с раждането на второто, от човек който се грижи за семейството си, изведнъш се превърна в егоист и се отръпна. Това предателство ми дойде в повече и не можех да го приема и простя, а тези неща пък доведоха и до други после.  Второто майчинство ми беше най- трудната част от живота ми.

# 623
  • София
blagovesta, като те чета хич не ти е било леко. Rolling Eyes Дано сега си намерила упора и начин да се справяш сама. Hug

На мен ми е много плашещо това у-ще. Емко е 1ва год. предучилищна, в градината, обаче колкото повече наближава у-щето по-тревожно ми е. Не ми вдъхва доверие ни система, ни обстановка, а за частно образование не мога да мисля. Ще ми се поне да съм си в къщи и следобедите да са с мен, а не на занималня, но пък тогава за какво се пъча да уча второ висше  Whistling, а и не можем да си го позволим да не работя (поне на този етап). Има 2 год. до тогава, дано не е толкова страшно и трудно, колкото ми изглежда. Rolling Eyes

# 624
истината е, че има хора които са много зле и наистина има за какво да се оплакват, обаче това оплакване на българина му е някак насадено-ако кажеш, че всичко ти е наред и нямаш проблеми-хората те гледат като извънземно.Оплакването ни е ежедневие, а и ти олеква, като чуеш че и на другите не им е чак толкова добре.Коооооооооолко тъпо, но...
все пак-друго си е да има с кого да си поделиш нерадостите, самотните родители действат за двама и заслужават уважение и възхищение.
Покрай всичкото оплакване, независимо за какво, важното е децата да са добре, да са здрави и щастливи.
Днес у дома пак сме в ремонт, заради тъпата ми комшийка отгоре, която ми стъжнява живота.Освен това сме на 2 бебешки рождени дена, но единия ще мине без Борко, че той и без това спи сега.Майсторите естествено се мотат яко, довечера ще се приберем от празника и у дома ще е кочина-ужас просто.Утре деня ми ще мине в чистене и подреждане на шкафове, което се каня да направя от сума време, а Борко ще е при баба си.
Хубав ден на всички.

# 625
Ехо, привет!
amanita, и аз докато бях бременна, изпадах в някакви моментни състояния, обливаха ме студени вълни, за секунди като че ли мозъкът ми излизаше от главата и ми казваше че тотално греша с това второ бебе. И то по време, когато "големият" спи спокойно и нямам никакви грижи. Вероятно е от хормоните Simple Smile Откакто си имам Крум, изобщо не съм се сещала за такива неща Simple Smile Много съм си доволна!

Ние започнахме 4-седмичен самостоятелен период (без тати), и както очаквах - веднага се организирах и нещата вървят. Митко си преминава подобаващо през т.нар. бебешки пубертет, все намира за какво да се сърди, тръшка, пищи... но вече по-лесно се овладява, явно видя, че майка му е по-голям инат от него  Mr. Green Сега обаче отново преживява заминаването на баща си, нощем се буди с писъци тати-тати, и когато го взема да спи при мен, гледа празната половина на леглото и повтаря "тати въЙни си" (в смисъл "ще се върне");
Само дано да удържим фронта откъм болести, с другото ще се справим екстра!
Не ми се иска бебето да расте бързо, дори честно казано ми харесва като бебенце, и ми се иска да си седи все такъв пухкав малък и беззъбо ухилен до уши Simple Smile

Ето едно малко видео от вечерния "тоалет" на момчетата, от преди месец цък (ако съм го пускала вече, моля да ме извините, ама забравям)

Хайде поздрави от нас Simple Smile

# 626
offioly много са ти сладки,ама много внимателен баткото  Grinning
Моите като се къпят настава война във банята,то не е шляпане,заливане,играчки и стоят минимум по час  Crazy Ама пък много се забавляват и хубаво се измарят и после рано заспиват  Laughing
blagovesta ти си невероятна  Hug Не мога дори да си представя с какво си се сблъсквала и продължаваш да се бориш и сега и въпреки всичко не си спомням да си написала и един пост в който да се опитаваш да будиш съжаление   bouquet
Ха сега нещо от мен за развеселяване с пожелания за приятна вечер

# 627
Не искам да будя съжаление. аз се справям и то чудесно. 
От днес на моето синче му се клати зъбче. Много е щастлив.

# 628
blagovesta Hug
Момичета страхотно разбирателство има тук, незнам така ми олеква, като в клуба на анонимните алкохолици сме Mr. GreenТова си говорехме с мъж ми, след поредната криза с децата/всмисъл вечната делба на нещото им/, че и на когото и да споделя и на майка с дете/деца с по-голяма разлика никой не не може да ми влезе в положението "ами трудно си е да, с две поредни, да наистина не ти е лесно" и после почват с тяхните проблеми. Някак си съм станала такъв слушател и позитивен съветник на всички, не ги занимавам със себе си, всимисъл супер рядко, само ако ми е изписано на физиономията и не говоря Close Напоследък много ме зареждат сайтовете като: http://www.pozitivnoto.info/ и http://elan.truden.com/home/home.htm
И рисуването/оо любимо мое позабравено/ е това е откакто и малката тръгна на ясла, но утре се си двечките вкъщи заради сополите, кашлицата... Сега при нас се обърнаха нещата-баткото от вечния песимист и господин "Не" се превърна във весело и жизнеразостно дете, рисуващо, искащо да ходи на танци, футбол, грижовно-сутрин носи дъвки да черпи госпожите! А пък сестра му точно обратното от веселото и усмихнато дете се превърна във абсолютната хленчалка, но това от яслата. Ох, милата иска да ходи в групата на бати "пли големите" както казва Laughing

# 629
много са готинииииии, и малчо как гледа батееееее, спомням си обожанието в очите на Борко като беше по-малък и като видеше Ники.Сега вече някак го приема за даденост.Май вече преминаха в периода на дразненето-всеки иска да държи точно играчката, която другия е взел.И на мен идеята за беззъбо бебе ми допада, но за съжаление, или по-точно за радост, или и за двете-беззъбото бебе става един малък зъбат бандитко.При нас малкия е доста по-голям разбойник от батко си.
а за истериите и бебешкия пуберитет-казват че преминавал.Ники го държи откакто е на 2, с променлив интензитет, различни поводи за тръшкане, различни истерии, но все още ги има.

Общи условия

Активация на акаунт