Коледно-новогодишно-пролетна тема за ПОРОДЕНИ деца! *28*

• 30 054
  • 686
  •   1
Отговори
# 90
Добро утро Simple Smile
Ама никаккви ви няма,изобщо не пишете.
В момента ми се въртят ужасно много въпроси в момента,та ще взема да ви попитам  Rolling Eyes
Миналата бременност не ми даваха да нося тежко,то нали не е хубаво,ама сега как да стане,като трябва да нося дребната и да вдигам все за нещо.Не е ли опасно?Относно ревността и аз се тревожа,по-добре ли е децата да спят в отделни стаи?

# 91
  • София
Миналата бременност не ми даваха да нося тежко,то нали не е хубаво,ама сега как да стане,като трябва да нося дребната и да вдигам все за нещо.Не е ли опасно?Относно ревността и аз се тревожа,по-добре ли е децата да спят в отделни стаи?
Аз като забременях с малкия също имах болки и се пазех, но баткото беше на градина, аз на работа, т.е. не се налагаше да го обслужвам през деня, вечер таткото го поемаше - за миене и т.н. Тук момичетата са коментирали, че тялото ти е свикнало вече с тежестта на по-голямото дете, т.к. не за пръв път ще я вдигаш и носиш и не би било проблем. Но все пак, ако има кой да те отменя за по-трудоемките дейности ще е най-добре. Hug
За стаите - според мен до към 2-3 год. възраст си е най-добре всички заедно. При нас нямаше и избор, доскоро живеехме в 2 стаи, но е удобно и за малките и за родителите. Сега като ги отделихме виждам, че дори още не са съвсем готови и още свикват. Но пак си зависи и от семейството, децата... моите имат супер дълбок сън и се е случвало Дани пищи и реве от колики примерно, Емко спи, а всичко става на няма и метър от главата му. Laughing И обратното - Дани на 2 седмици спи, а Емко с 40 градуса темп., лампата свети, проветряваме, даваме лекарство... малкото нищо не усети. Simple Smile

trollipen, за ревността не мога да помогна. Rolling Eyes при нас се появи мноооого леко Дани като стана на 2г. и започна да играе наравно с брат си, да купуваме наравно и имаше период Емко се страхуваше да не би примерно да дам кремче на Дани, пък на него да пропусна. Joy Но забелязвам, че отшумява, за което и малчото много помогна - в момента, в който му дадем дъвка примерно и следващият му въпрос беше - "а за Еко?". Laughing Heart Eyes

момичета, вие си питайте, пък ние коя когато може ще се включва. Wink

или децата ни порастнаха и нямаме никакви грижи и питанки  Mr. Green или сме твърде заети, за да отделяме време на форума. Laughing май по-скоро второто. Tired Whistling

# 92
  • София
ау, какъв ферман съм изписала. Crazy Laughing

# 93
Хахаха чудесен е фермана  Hug
Ами какво да ти кажа,няма кой да ме отменя за съжаление,нашите работят...на свеки....неможже да се разчита и съм си сама.Притеснявам се,защото имам болки от сега,миналия път почнах да пия магнерот от 4м. та до края,заради контракции.Надявам се този път да не е така.За ясла...нямаме шанс в момента,местата както вссички знаем в София са силно ограничени,пък и да можех да я пусна не ми се щеше,защото няма как да се върна на работа(малко е сложно).Ще се оправим някак си.То и ние в момента сме в 2 стаи и реално аз нямам къде да сложа малката да спи сама,но все се надявам нещата скоро да се променят.

# 94
  • София
за ясла на тази възраст - по-добре не. аз още съжалявам, че се наложи да го пратим големия на 1г5м и хем е супер градината и пак мноооого боледуваше. така, че за това не се кахъри. Wink при теб си е най-добре детето.

маик беше писала преди (дано и тя се включи), че когато е била бременна с малкия е 'пренесла' цялото им ежедневие на пода - килим за игра, преобуване, хранене и т.н., което е също идея. моите са с малко по-голяма разлика и за разходки вече не ползвахме количка, но като ми наедря тумбака я взимах, за да си бутам покупките и багажа. Simple Smile

# 95
Данитка, аз като забременях с малкия, каката нямаше годинка. Сама си я гледах, само тати помагаше по към края на бременността да я мие (ние сме с вана и колкото и да е, трябва да я дигна, сваля, навеждане, не е удобно). Иначе съм я носела и до магазина, не съм имала проблеми. По-късно просто започна да ми тежи повече, но не съм имала проблеми с контракции или някакви болежки. Е, то вярно, че и каката ни е от слаботелесните - беше и все още е 10кг (даже ги нямаше тогава). За миенето на ръцете я качвах на стол, дори сама се качваше по-късно. В началото излизахме без количка, но започна да иска да я нося, та излизахме с количка, хем и да напазарувам можех Simple Smile Не знам твоята девойка дали ходи, заиграва ли се сама, моето момиче си ходеше спокойно, играеше си самичка, и все беше около мен. Абе почти не съм имала проблеми, дори и по корема не ми се е хвърляла.
Сега тя е 2-ра седмица на ясла. Още реве сутрин като я оставя баща й. Днес за първи път я оставяме да спи там, чакам ги да се приберет с баща ми, да видя как е минало. Иначе поне става сутрин (макар, много да й се спи, щото е свикнала да спи до 10, и да ляга в 24-1ч) и тръгва, но там като спрат с колата и почва да мрънка. Но да видим, дано скоро свикне, че нещо май почва да се разсополивя, пък остане ли 1-2 седмици в къщи и после ще сме на изходна позиция май, дано й се размине (то аз съм сополива и гърло ме наболява).

# 96
Ха, сега мярнах горис, вече е мама на 3 породени дечица! Heart Eyes

горис, честита трета рожба!Да сте здрави цялото голямо семейство!  bouquet

Не чакахте ли момченце?

# 97
Лелеей, браво на нея! Честито и от мен.
Сега като усетим, че ни е трудно ще се сещаме за нея, то сигурно с 2 ще й е песен спрямо 3.

# 98
ГЕРОИНЯ ГОРИС!!!! С мъж ми това коментирахме, че ако пръкнем трето може и да ни е по-лесно , може би в началото е зор, но после има шанс две от тях, които са с по-малката разлика да се заиграват и така оставаш с едно, на което можеш да отделиш внимание Whistling
А за носенето и аз така се бях наплашила, щото с първото ми ставаше твърд корема от 5ия месец и трябваше да се пазя, с второто си движех повече и от движението бях по-смела като че ли, но малкия не го вдигах много, ходехме за ръчичка навън, на къси разстояния, вкъщи го карах да се качва примерно на спалнята, за да го преобуя, карах го да се качва сам и на стола за хранене и така отсамо себе си изграждаш някакъв такт, така че да сведеш вдигането до минимум, а и така го учиш на самостоятелност същевременно!  bouquet
А за ревновстта ми Марти пак пощурява, като го взема от градина и се почва да се дразни на Яна за всяко нещо, по-това познавам че още ревнува и не я понася, но пък като го видя как я храни или заделя бонбони и за нея ми става толкова леко на душата, а най-сладкото е когато се заиграят на моменти, така че ревност има, да не те притеснява това, даже обратното е по-притеснително, нека си я има, въпроса е ние да я обуздаваме донякъде и да няма удряници/при нас има и това ме влудява, но гледам да запазя самообладание/, обясненията на баткото, че и той е бил малък, неразбиращ, че е бил доскоро бебе, помагат донякъде да му стане ясно. ooooh! Grinning

# 99
Благодаря на всички за отговорите  Hug
Мойто неможе да се качва никъде само все още незнае как се качва на спалня и т.н.Кофтито е,че сме на 2 ет. и мъкна нагоре-надолу количката на задни гуми.Акоо сме пеш няма как да не я гушна,за да я сваля до долу.Абе ще се справим.Само дето малката изпитва някакъв ужас от снега явно и в това,че е нестабилна и без количка сме заникъде.Не иска да мръдне,тръшка се,реве  ooooh! Разбрах това онзи ден при злощастния си опит за разходка до кухнята пеш,но днес е малко по-добре положението.Ще я извеждам по често на снега.

# 100
Данитка, не видях лентичката Embarassed, вие наистина сте малки за ходене пеш на дълги разстояния, хм...защо не пробваш с каиши за прохождане, така ще можеш да я контролираш горе долу, а относно снега-съседското дете беше по същия начин, видеше ли сняг се мяташе на врата на майката, докато един ден тя му изнесе лопатките за пясък, детето се престраши слезе от нея и започна да рови с лопатките снега и голям кеф Laughing Ако пък е толкова зле положението дори и извеждане на терасата върши работа вместо разходка newsm78

# 101
Хей сега ми хрумна,, ами със шейна, няма ли да ти е по-леко, от тези пластмасовите примерно, те са леки за пренос, пък и на детеце може да му хареса Heart Eyes

# 102
Имаме шейна,харесва и ама иска да скача в движение от нея  Shocked Mr. Green
Голяма е маймуна е тя.Днес като каза лопатки...днес и взех играчки лопатка,кофичка,кубчета,правихме формички от сняг и положението беше значително по добре не е плакала

Последна редакция: чт, 04 фев 2010, 09:47 от Данитка

# 103
аз през цялата си бременност съм носила баткото, че той много мързелив и не иска да ходи.В един момент като ми наедря тумбака-върнахме пак количката, че то не се издържаше-той тежичък, а и все пак.Обаче азн съм имала проблеми.Казват, че организма свиква да носи тежестта, но все пак е добре са пазиш повече Данитка, особено първите месеци и след като си имала проблем през първата бременност.
Ники не ревнува явно-даже се грижи за малкия-като плаче тича пръв при него, дава му играчки, бибата, говори му, кара му се като си лапа пръста.Обаче вътрешно си я има и се проявява като кърмя и не му обърна внимание веднага-щото до сега не е било така, и нощем-сънят му стана по-неспокоен и иска да спя при него.
Ники е в отделна стая, ние го отделихме на 6-7 месеца някъде.Сега ще я ремонтираме-по-точно мебели за двама трябва да вкараме, но ще изчакам Боко да спре да се будим нощем за хранене и тогава ще ги събера.Ники спи на моменти доста леко, дълбокия му сън е веднага след заспиване и към 5-6 сутринта.
Горис-честито и браво.Аз на трето ще се навия  най-рано като баткото стане 1-ви клас-иначе ще подивея просто.Не съм родена само за майка и ми идва в повече вече,имам нужда да побачкам малко.

# 104
  • София
Сега като си спомня какво правех, докато бях бременна с второто, направо ме хваща страх! Не зная с какъв акъл съм мъкнала пеша четири етажа бебе, количка, покупки, че и вършех цялата домакинска работа! Ама, аз съм си за бой, де! Ако сега трябваше да съм бременна, щях да прекарвам повече време да си съзерцавам корема и да искам помощ, отколкото да се доказвам колко съм яка.

Общи условия

Активация на акаунт