Отговори
# 150
Момичета, я да взема да ви хвана за ушите и да извлека малко полезна информация от вас. Grinning
Два въпроса:
1. Нормално ли е според вас в ЖК да не бъде направен нито един гинекологичен преглед, намазка или каквото се сетите, за целия период на консултация? newsm78
Миналият път ме преглеждаха съвсем редовно и пускаха изследвания за какво ли не. Сега - нищо. Докторката ли я мързи или понеже ѝ казвам, че нямам оплаквания, не вижда смисъл...?
и
2. Някой да има проблем с кървящи венци?
По принцип зъбите ми са много здрави и нямам ни един кариес, но от известно време при миене на зъби виждам кръв по четката - не боли, но не е нормално.
Подобни проблеми? Съвети?
Мерси. Hug

# 151
Xcat, мислех че това е само при нас в дълбокия прованс, до сега на ЖК само са ми мерили кръвното и са ме теглили на кантара, а да и ми мери с  шивашки метър колко ми е пораснала матката. Не ме е преглеждал, не ме е гледал на УЗ. Вече се примирих и ходя да си искам талони за изследвания поне. Пълна безотговорност, дори кръвна група не ми е пускал(добре че съм кръводарител) и си я знам

# 152
Не знам, mii.
Почти всеки път ме гледа на ехограф, миналият път слуша тоновете на бебо и ми премери шкембето, събира инфо за килограми и пита дали имам оплаквания, но ни глас, ни стон за някакъв гинекологичен преглед.
Не, че съм се залетяла, но не е ли задължително...? newsm78

# 153
  • offshore & overseas
...иначе за тоновете и мен още не са ме слушали,малко се разочаровах че дадох 320 лева за ЖК в Шейново,оказало се че и за това е имало  начин да не се плаща,имам право само на 3 ултреазвука като едното е ФМ и се плаща отделно,а сега от 36та седмица смятам че всяка седмица ще съм на тонове...
Аз не разбрах какво точно имаш предвид с това, че е "имало начин да не се плаща" (ЖК в Шейново ли?), но ще те коригирам мъничко: според шейновския пакет имаш право на 3 безплатни ехографии, ако искаш и ФМ, но в Шейново правят само втората, така че вече е късно, нея си я заплащаш допълнително (60 лв. май беше).

Но какво са в крайна сметка дори три УЗИ-та, пак не ти покриват преглед всеки месец. Естествено, ако искаш, плащаш си по 30 лв., след като ти свършат безплатните, и никой няма да ти откаже прегледа (аз така ще правя next time, защото моите се изчерпаха вече). Но ако всичко е наред, не виждам за какво ти е.

От друга страна, как ще знаем дали всичко е наред, ако не ни прегледат... Освен да се доверим на интуиция и да вярваме, особено тези от нас, които нямат финансовата възможност, защото, въпреки високомерните и префърцунени твърдения, че за бебето пари ще се намерят, аз съм сигурна, че има хора, които не могат да смогнат, дори за смешните 30 лв. ежемесечно. Както и да е...

Здравейте мамчета Simple Smile в голяма чуденка съм да си купим ли от тия вибриращи и кратещи се шезлонги newsm78, дали биха успяли да "укротят" едно ревящо бебе...някой ако има опит да сподели Hug
Пильо е права, че бебетата се успокояват най-добре в прегръдките на майките си (бебетата имат вопиюща нужда да чуват сърцата ни, за жалост не всяка майка е с такава нагласа). В шезлонг съм слагала Калината само за "краткия" пред/след и прочие обеден сън, та хем да ми е пред очите, хем да си поспива на удобно. За "вибратори" и прочие атрибути не съм си и помисляла, макар че са ми интересни, но на мен -- не и на бебето. hahaha

Аз също съм на мнение, че на мъжете им е по-лесно, а са и по-големи лигльовции кекльовци Sick. Моят продължава да се държи безобразно и наистина не знам какво наказание/назидание да му измисля, та да се 'земе у рЪце. Не съм съгласна с онези ССФ-та, които все ще изникнат отнякъде да ни коригират, че не мъжете са виновни, а ние, че не ги будим всяка сутрин със закусчица в леглото (по възможност палачинки с шоколадец) и не им спрятаме секс изненадки рано сутрин в топлята постеля или пък на нестандартни места из къщи... Ай сиктир, кой е жената вкъщи, м?! Аз очаквам пък малко от малко един достоен лъв да поеме инициативата, да прояви агресия и мерак за живот, а то само скимти и ближе рани #Puppy dog...

Ще извадя най-сетне тупалката, но имам едни подозрения, че няма да помогне... много... newsm29

Последна редакция: чт, 17 дек 2009, 10:17 от Мяуче

# 154
  • offshore & overseas
Момичета, я да взема да ви хвана за ушите и да извлека малко полезна информация от вас...
1. Стига, бе, гинекологичен преглед (!!!), те дори са опасни на тоя етап и определено НЕ се правят преди постъпване за раждане, освен ако нямаш проблеми с маточната шийка (и пак трябва да се пипа внимателно). Ти пък защо си търсиш белята, котенце?

2. За венците, напротив, нормално е, след бременността ще отшуми. Можеш да се жабуриш със Сандрин и да се миеш са Лакалут или Пародонтакс. И само едното от двете е достатъчно за облекчаване на положението. А можеш и нищо спИциално да не правиш, защото не си застрашена от кръвозагуба, а и казваш, че не те боли, зъби не се клатят...

С други думи, не бих се тревожила излишно на твое място. Grinning

П.П. Ники, ще ми пуснеш ли едно ЛС към темата за II градска, та да не тормозим момичетата. Аз си падам по криминалета и със сигурност няма да се повлияя.

П.П.2 Ехееее, имаме си анкетка вечеее!! Хей ура-ура, гласувах, че се колебая му секцио с избор и без избор на екип в държавна болница (реших да сериознича). Болницата почти съм я решила коя ще е, но това предполагам е в следващата анкета.

Последна редакция: чт, 17 дек 2009, 10:10 от Мяуче

# 155
Ти пък защо си търсиш белята, котенце?
Мяучо, това ми е специалитет - патентован, при това. Grinning
Както писах по-горе, не изгарям от желание за подобни манипулации, ама една цитонамазка не са направили, ей така, да се уверят, че няма гъби и подобни екстри, които биха могли да навредят на бебо при излизане.
Все ми се струва, че е редно.
Колкото до зъбите, мерси за инфото. В момента използвам Sensodyne, но никакъв ефект.
Не боли наистина, ама аз да си питам. Grinning

Хе-хе, за момента "Държавна болница, нормално, без избор на екип" преобладава в анкетата. Simple Smile

# 156
Xcat,в Шейново правят два такива-намазки след 16та седмица и ако всичко е ок накрая на бременността,а иначе нямам идея защо е така при теб.чесно,тия болници една с друга не си приличат,май всеки си прави както си му е кеф,на мен на първата намазка пропуснаха да ми кажат резултата,разбрах два месеца по-късно,абе мани,българска му работа!и във почти всяка болница си има някакъв мътен случай на лекарска небрежност...не знам,ако можех да си раждам вкъщи щеше да ми е най-лесно Laughingв гардероба както беше предложено в анкетата.

# 157
Хубавици - имаме си анкета!

Попълвай, Народе! Joy Joy Joy

# 158
за венците ви препоръчвам Paradontax,и аз ползвах Сонсодин,но като се замисля май и двете не вършат работа. Laughing

# 159
  • offshore & overseas
mama_widow, за резултата, ако те интересува, ти трябва да се обадиш (аз така направих, това им е практика, водя си второ ЖК при тях и вече съм си научила урока Laughing). Те те търсят, само ако има проблем.

За гъби не се прави цитонамазка, а се взима влагалищен секрет, "микробиология" го водят. Това не е опасно изследване, но цитонамазката определно е (имайте го предвид) и не се прави просто ей така. Naughty

Най-добра работа вършат изплакванията на устата със Сандрин, смрадлика или лайка (самият Сандрин съдържа смрадлика), но те са трудоемки и мен лично ме мързи. След бременността всичко ще отмине, надавям се без поражения. Кървенето е с хормонален произход.

Последна редакция: чт, 17 дек 2009, 10:31 от Мяуче

# 160
Xcat,в Шейново правят два такива-намазки след 16та седмица и ако всичко е ок накрая на бременността,а иначе нямам идея защо е така при теб.чесно,тия болници една с друга не си приличат,май всеки си прави както си му е кеф
Преди време четох, че по принцип задължително се правят И такива изследвания. Wink
Имаше един файл със задължителните изследвания при бременност - не знам да са ми правили и половината, но може да не съм разбрала. Joy

за венците ви препоръчвам Paradontax,и аз ползвах Сонсодин,но като се замисля май и двете не вършат работа. Laughing
hahaha

# 161
За гъби не се прави цитонамазка, а се взима влагалищен секрет, "микробиология" го водят. Това не е опасно изследване, но цитонамазката определно е (имайте го предвид) и не се прави просто ей така. Naughty
Вярно, че така се казваше - забравила съм. Wink
Ще взема да питам лекарката януари да видим какво ще каже, че миналия път забравих.

# 162
Аз също съм на мнение, че на мъжете им е по-лесно, а са и по-големи лигльовции кекльовци Sick. Моят продължава да се държи безобразно и наистина не знам какво наказание/назидание да му измисля, та да се 'земе у рЪце. ... Ай сиктир, кой е жената вкъщи, м?! Аз очаквам пък малко от малко един достоен лъв да поеме инициативата, да прояви агресия и мерак за живот, а то само скимти и ближе рани #Puppy dog...

Не е смешно, но се усмихнах на твоя пост. Такъв е живота, повечето мъже са големи лигльовци. Аз знам, че съм силна, но няма нужда да го доказвам всеки ден, вече съм решила да бъда ЖЕНА  Mr. Green т.е. да ме глези и носи на ръце (само да не ме изпусне че съм 100 кг Mr. Green )

За венците не е нищо страшно, а нормално да кървят по време на бременност. Аз жабуркам със Сандрин и с вода от смрадлика.

Не държа да ми правят гинекологичен преглед, но скоро ще трябва пак да ми взимат влагалищен секрет, последния път вдигнах кръвно от това упражнение  Rolling Eyes

# 163
Добро утро момичета!

На мен влагалищен секрет ви взеха само веднъж в началото на бременността. След това доктора ме преглеждаше на око: така каквото успее да извади му прави МАРКОскопско изследване (както го нарече моята нова доки) демек на око  и два пъти ми предписва по една свещичка. Е резултат: вчера новата доки ми даде излседването от Шейново и ми каза,че не ме е доизлекувал и сега пак лекарства. Така че аз съм на мнение,че трябва да се правят излседвания ЗАДЪЛЖИТЕЛНО когато има и най-малкото съмнение.

А не сте ли забелязали как мъжете само да кихнат и веднага лягат и почват да охчат,че са болни и трябва да им прави мчайчета и супичики и т.н. #2gunfire Айде гледайте си работата....Ако можеха и те за малко да са бременни в 8-9 месец друго щеше да е...

Приятен ден!!! Hug

# 164
  • offshore & overseas
Ще взема да питам лекарката януари да видим какво ще каже, че миналия път забравих.
Питай, това ти се полага, а е и редно да се направи поне два пъти за срока на бременността. Иначе цитото е за човешки папилома вирус и се прави, само ако има някаква опасност от развитието на подобно страдание.

Не е смешно, но се усмихнах на твоя пост. Такъв е живота, повечето мъже са големи лигльовци. Аз знам, че съм силна, но няма нужда да го доказвам всеки ден, вече съм решила да бъда ЖЕНА  Mr. Green т.е. да ме глези и носи на ръце (само да не ме изпусне че съм 100 кг Mr. Green )
Всъщност, смешно е, поне целях да е такова. Иначе на мен самата не ми е Wink И аз така реших, ама се налага да се жертвам заради детето, сега вече ще е и за двете. Като не иска да ме носи на ръце, няма пък сама да му се слагам... Моят Лъвю е един, да го ожали човек... Ще го стЕгам просто и това е fight (емотикон в стил Ника с дистанционно).

Ако можеха и те за малко да са бременни в 8-9 месец друго щеше да е...
Е тогава вече не ми се мисли как щеше да ни се разкаже играта, нямаше да се разминем само с едното неразбиране и апатия...
...МАРКОскопско изследване (както го нарече моята нова доки) демек на око...
Обаче не чие да е око, а окото на д-р Марков сигурно. hahaha

Общи условия

Активация на акаунт