АПРИЛчетата са послушни и добри и Дядо Коледа със дар ще ги дари!

• 26 986
  • 737
  •   1
Отговори
# 60
  • Някъде там...
Чоки, благодарности за темичката с коледно настроение!
Мара Каси, аз моята замразена кърма я изхвърлих. Минаха 6 месеца и замина в канала. Така и не ми потрябва, а с такъв ентусиазъм отделях всяка излишна капка. Все не вярвах, че ще ми стига кърмата и за двете...
По въпроса с бънджито - слагам ги така че да стъпват на пръсти. Йоана дивее здраво вътре, Яна само виси.
Миме, аз я правя с водичка - кипната и поохладена. Понякога слагам настъргана ябълка или банан вътре. Яна я харесва тази каша, по цели 20 грама изяжда, а веднъж и 40.  Mr. Green  Целувки за кокона Диди! Сладурана голяма!
Мамасита, и ние сме в отбора с нестандартните играчки. Опаковки от влажни кърпички, пластмасови бутилки, като особено много се тачат големите такива. Найлонови торбички и шумкащи пликове, шивашки метър, кремче за дупе, за тяло, дистанционно, тиксо, телефон мобилен, хартия всякаква за ядене... Окоподът много ми хареса и на мен.  Laughing
Аничка, да й изям трапчинките на щерка ти! Heart Eyes
Наде, плодово пюре давам следобед, то нали е десертче по-скоро. Отскоро взех да го редувам с кисел, суров плод, каша с плод. Само се намирам на работа обаче, никой не яде... Жирафчето го имаме от същата игра на Памперс, още не го ползват по предназначение, но кубчетата са им интересни. А Йоана се бори с жирафа.
Рони, много е сладка коледната красавица. Хубави зъбки си имате.
Мара подробната, киселът е като кремче плодово - варен плод/плодово пюре с натурално нишесте, аз използвам царевично.
Инак добре дошла в отбора на неядящите. Все още ми отказват категорично. Само хвърлям храна.

Уфф взеха да гърмят с бомбички вече и постоянно будят децата.  Confused

Последна редакция: сб, 19 дек 2009, 10:18 от Жабче

# 61
Добро утро
Уфа и аз да сколасам навреме да си пийна кафето.
Днес сме ранобудници събудихме се в 8ч. и сега е повторно засънил  Laughing
Жабче, защо не пробваш да им направиш нещо от сорта на супичка със зеленчуците които си въвела  newsm78,може пък да им се услади  Thinking.
Тамир яде вече обща кухня и няма спирка  #Crazy.Особено е очарован да е с нас на масата и да яде като голям  Laughing
Миме, Дидито е голяма красота да я нацункаш много- пък по- хубаво кажи на татито да си стяга пушката не да мисли дали ще е инженерка   Joy
Хубав ден на всички мами и бебоци   bouquet

# 62
Здравейте мами!

Да ви питам вие ползвате ли все още овлажнител в стаята на детето?В началото, когато Алексия се роди го ползвахме постоянно, лятото спряхме, а сега сякаш не усещам въздуха в стаята и да е сух.Ползваме конвекторна печка там и сега е денонощно включена.А вие?
Иначе ние растем и от почти месец е на детска кухня, която много харесва.

# 63
Ето историята за октопода: той е от Лас Вегас, от аквариума на Мандалей Бей. Октоподите са ми слабост (и като биологичен вид, и на скара и със зехтин отгоре), та затова една приятелка ми го донесе.

Аз на нея пък подарих октопод от аквариума в Берлин. Явно само на такива места се намират играчки-октоподи (важно е да са с 8 пипала, а не с 6, които по-лесно се шият).

Днес заминаваме за Благоевград и ще прекараме 10-ина дни в култовия квартал Грамада- дано поне в тихата и свята нощ няма много бомбички, но иначе са бабаити. И в Пловдив по празниците кварталът ни заприличва на Бейрут.

Хубавото е, че май в къщата ще има безжичен интернет, та може да се включвам със светли пожелания, че Коледа ми се пада и имен ден.

# 64
Инак добре дошла в отбора на неядящите. Все още ми отказват категорично. Само хвърлям храна.

Жабче, не я ли дояждаш ти храната? Де, да знам, аз съм научена, че е грях да се хвърля храна и я дояждам\или по-скоро изяждам\.
А по повод неяденето-вчера стигнахме до един генерален извод  Rolling Eyes Понеже вчера бях на банкет, децата бяха при татито само, бебешорката си е яла всичко, каквото й е предложил-първо местно пюре, после каша с плод. Предната вечер бях с каката в другата стая доста време и пак беше яла от баща си. Та, извода ми е, че като не ме вижда, си яде детето. Просто като й давам аз, знае, че като не го яде, ще има цоци и се дърпа-чака си цоците  Mr. Green

Rastina , овлажнител никога не съм ползвала-проветрявам често.

Миме, и аз кашата я правя с охладена, предварително кипната, вода. Малката е много сладка. А на последните 2 снимки, все ти ли си? Все едно са различни жени  newsm78

И ние ползваме всякакви подръчни материали за играчки. Списък нямам, защото той включва почти всичко наоколо  Laughing

С тези бомбички и аз съм се замислила как ще я караме тази нова година, но се успокоявам, че е само една нощ и дори да я събудят, все някак ще се оправим  Confused

# 65
  • Някъде там...
Слънчо, дояждам (изяждам), но не всичко. Така наречените от Мамасита бебевкусни храни не ми се услаждат особено.  Mr. Green
Днес им готвих картофи, праз, зелена чушка, магданоз и няколко капки зехтин. Равносметката - Йоана 2 лъжици с рев, Яна 12 лъжици по свое желание. После рев за цица и съответно нацокване до козирката.

По повод присъствието на мама - според мъжа ми Йоана била пристрастена към мен. Напоследък все трябва да съм наоколо, иначе следва рев. Особено вечер. Може да не й се спи още на госпойцата, но задължително трябва да лежа до нея докато се куми ще спи ли или не. И все се оглежда къде съм, ако изляза от стаята следва рев. Яна и тя реве като изляза от стаята, но само ако няма никой друг при нея.

Последна редакция: сб, 19 дек 2009, 14:28 от Жабче

# 66
това във Варна ли? Нали е след 10 мес. кухнята?

# 67
Аи ето сега и аз да се разпиша с нещо. И ние сме в групата на бебетата с нестандартни играчки . Например дистационно на телевизор- какъв е този интерес към него незнам?, торбички да шумят в ръцете му. Сега последно си пада по кабели, ходи с проходилката право при тях  и ги гледа. Веднъж успя да измъкне кабела на ДВДто. Покривката на масата се дърпа задължително. Добре че елхата ни е на високо, че си похапна веднъж и една герлянда.Играем си и с бебешки играчки - гумени. Също много обича да гледа подскачаща топка.
 А какви са тези иглачки октоподи, не се сещам? newsm78
За храненето започнах да му правя кремчета с нишисте и грис с мляко. Нишистето е царевично. И за по вкусничко слагам настъргана ябълка или банан. И много бързо му минава желанието да стои на стола си за хранене.
Недоядените пюрета ги изяжда кака му.
Тука за сега няма бомбички и по - добре, защото миналата година си спомням като бях бременна по това време ми хвърлиха бомбичка в краката.  #Cussing out
Това е за сега от нас. Лек ден на всички
 А и утре да внимавате кой ще е първия гостенин у дома ви. И не се дава нищо, само се взема  Wink

# 68
Приятно грамадене, Мамасита. Ако ви дотрябват хубави торти там, имам агент.  Wink Иначе и свободно гледани кокошки съм виждала по тези земи. Ачо може да намаже някое прясно яйчице.
На Марчето приятно миткосване из рОдината.
Слънчо, аз съм пробвала някой друг ентусиаст да храни Мария. Баба й ми се канеше как при нея щяла да яде. Щяла, но друг път.  Tired
Имам една теория, че на мамите на злоядите дечица им личи. Това шашкънче е решило да ме направи закръглена явно.  Simple Smile
Откакто се оплаках, че заради почти заместеното вече обедно ядене е намаляла доста кърмата ми и вече нито пюретата яде като хората (5-6 лъжички някак, а до около 70 грама с клоуни, БейбиТВ, плюене, блъскане, оливане ...), нито цока като хората денем. За компенсация по цяла нощ е решила да се разплаква за незнайно какво.  ooooh!

# 69
това във Варна ли? Нали е след 10 мес. кухнята?

Veri nice, така е, кухнятавъв ВАрна е от девет навършени месеца.На мен една мама с по голямо дете ми взима купони с нейната карта.Бях захранила Лекси с всичко и за това реших да пробвам.Оказа се, че много харесва, толкова много, че събота и неделя не иска пюрета и уикенда и готвя.Това е Hug
А защо никой не ми отговаря за овлажнителя Sad?
Извинявам се, има един отговор Simple Smile

# 70
  Айде и от мен здравейте  Hug
 Да се наоплаквам  Sad
 Днес трябваше да сляза до града....с хиляда зора изкачих отвратителното заледено баирче, което е единствения път към цивилизацията....под хиляда имам в предвид качвам се до средата и колата се занася странично и назад....долу лееекинко се завърта и гасне за разкош  Mr. Green  Такааа...изкачих се....пътищата станаха ...о, чудо- асфалтови, почти стигнах до МОЛ-а и колата започна да се държи странно...изведнъж взе яяякооо да пуши от предния капак, гледам стрелкичката на температурата устремено започна да се покачва докато не опря най- горе.... Влизам в подземния паркинг ... в димна завеса....Хората се обръщат и гледат с физиономии, казващи- Ский ко стаа, лелееее....тая кола сякаш ще избухне!  Crazy  Спирам. Излизам. Пушииилкааааа. А от колата се чува сссшсшсшсшссссшжшсшсхррррссссшшшшш  ooooh!   Некви излезнаха от някакъв склад долу и се наредих  ши каиш гола ще се събличам  #2gunfire.... Звъня на половинката- отговора е- върви си свърши работата, тя ще изстине и ще налееш антифриз и се прибирай. Стана ми леко  Crazy  Свърших си работата, накатерих колата и беж до бензиностанция да наливам антифриз.... Ядец. На сто метра...на светофар...трета кола за ляв завой ... баба ти хонда задушена от пушилка каза ЦЪ. Седя си и си пуша...седя си и пуша втора цигара...бибиткат...заобикалят...направих възхитително задръстване  Mr. Green. След 30 минутни опити превозното средство благоволи да запали.  Отивам на бензиностанция, наливам антифриз и ... пак не ще да тръгне. Явно и акумулатора свърши щот дори спра и да върти. След 30 минутно шушомигане се намериха двама герои да ми дадат ток....запалих и тръгнах....и така до следващият светофар  Crazy... Там 30 мин....малко по надуло още 30 мин....починах от студ  #Cussing out. Зарязах колата нсред нищото и мама ме прибра...в къщи  Mr. Green Баирчето го слизах пеша...къде на крака, къде по дупе...ей, много неприятен баир...Сега половинката отиде да си бори с милата ми стара колица  Heart Eyes Дано я оправи, щото тууук с бебе без кола не си е работа. Много съм тъжна.
 Но....от вчера се топлим на дръвца и няяяма такава жега  Mr. Green
 Но...от  снощи Сами си е завъдил сопол и милото цяяла нощ не е мигнало....само плачка...дори не успя да папа...Дано бързичко му мине и да не е ещо сериозно. Надявам се да е от зъбките, защото последните два дена имаше сииилно слюноотделяне- все нещо му капе от устичката  Crazy
 Отивам да си го гушкам, че днес вместо 1 час да ме няма ме нямаше 6  #Cussing out...като се върнах беше в паяка и само докато ме видя пристигна с дива гайда  Crazy

# 71
Момичета здравейте и от нас.
Толкоз го хвалих аз туй мойто бебе, пък то взе че спря да яде.Сега само като види лъжичката и почва да реве и да се дърпа.Единствения начин да хапне нещичко е да давам към пюретата кисело мляко.Лъжеме се някак си една лъжичка пюре една млекце.В началото хапваше с такъв ентусиазъм кашичките и плодовите ,а сега и на тях се мръщи.Иначе на мама млякото никога не го отказва.Тати го изгонихме в хола и ние се ширим на кревата двете.Цока по цяла нощ и само да ме изпусне от уста почва едно мрънкане.
Подаръци тази година дребното намаза най-много.Количка за бутане,пумпал с кубчета,едни гумени играчки за баня и гризкане.Да живее Джъмбото-царството на евтините играчки.Преди няколко дни и ние получихме нашето жирафче от Памперс,та и него го наредихме под елхата.Кака си е поръчала телефон с камера,а това е малък проблем.Лошото е че само апарат са много скъпички,а договор няма как да сключим.Преди няколко месеца си преподписахме нашите и сега трябва да чакаме чак догодина.А като знам как не си ги пазят много-много хич не ми се дават сума ти пари за телефон.
За елдата говорехте.Няколко пъти съм си взимала,сладка ми е много гадна,но на супа борш е супер.На дребното не смея да и взема каша с елда,че и нея трябва да хвърлям после.
Искам да благодаря на Рони за подаръка,адашката ти много се зарадва.Още повече,че на бебешкия празник тя получи 2 подаръка ,а Ади само един.Също така и на Брилянтин за прекрасната рокличка.Много е кукленска,всички вкъщи много я харесаха.След няколко дни ще я снимам и ще ви я покажа.
Много се радвам,че и Аничка се завърна сред нас.Недей да изчезваш така задълго.Малката Андреа е голяма сладуранка както и всички други бебенца.
Целувки и прегръдки на всички.

# 72
  • София
Благодаря за новата тема на неуморната Чоки  Hug  Hug  Hug !

Варненски мами ,страхотни сте  Hug ! Обаче като не сте надписали снимките ,три дни ви  разконспирирам по бебетата докато разбера кой ,кой е  Laughing !

Аз не съм особено редовна .Имах грижи тези дни  Tired . Дано вече всичко се оправи...

Страхотни снимки сте показали ,наистина няма такива красоти  Crazy  Heart Eyes  Crazy !

# 73
Здравейте и от нас! Hug

При нас нищо ново, току що извадихме поредното гълъбче, паднало в щранга за водата. Cry Колко ли време е стояло на тръбите в тъмното... newsm78Падат през някаква дупка от покрива на блока, хващат се за някоя тръба в щранга и ако ги чуе някой да ги извади са късметлии. Понякога от много пърхане с крилца, падат надолу и умират. Все напомням на мъжо да се измисли някаква решетка за тази дупка, той казва, че такива дупки има на всеки вход.

Ние този месец сме все болни, първо Кико изкара розеола, после децата се разхремавиха, сега и ние. Калин извади още два зъба и 5-и е на път, точи лиги и е много крив.
Вечер заспива и след 5 мин. вижда, че не съм до него и надава страшен вик. В момента, в който легна до него, сгушва се и отнася плувката и така до след малко...не мога нищо да свърша, нито внимание на баткото да обърна.

Рони, как е Мимето с пъпчиците, минават ли?
Жабче, твоите жабета са се пристрастили към млекцето и няма мърдане. Малее, не ти е лесно. Hug
Мамасита, Калин е със същите предпочитания към тези предмети. Да добавя и едно до скоро красиво дръвче-бенджамин, което вече е проскубано. А покрай елхата го разнасям на метър разстояние, че иначе рискувам да ни се стовари на главите.
Ето го и него: http://jkukov.snimka.bg/holidays/2-ri-rojden-den-na-dani.267152.16456618
Последни мерки и теглилки: 7,350кг, 68,5см и много рев от педи. Пюрета яде, но само да намери в тях нещо не добре смляно, връща ресто. Повръща и от безглутеновите бисквитки, които се разтварят по принцип много бързо в устата, от малко намачкано парченце банан... Whistling за настъргана ябълка не мога и да си помисля да му дам.
Онзи ден глупавата му майка го изтърва от спалнята, та що рев изревах после. Само като си припомня картинката и ми призлява, добре, че се размина само с цицина, която на следващия ден не личеше. Направо малкия дявол е бил, как не си размаза носа, незнам.

Я, да ги видя тези убави варненки.... Simple Smile

# 74
  • Лудогорието
Привет и от нас с вече осем месечния Иван!!!

Ние сме добре, на консултация сме в сряда и ще се отчетем колко сме пораснали. Вероятно преди нова година ще му сложат втория пентаксим. Зъби още няма, но и за сега не го мъчат(пу-пу).
Дистанционното и кабелите отдавна са любими играчки, кълбото от плетката на баба му също буди интерес. Хранили са го доста хора, със или без мое присъствие-спокоен е. Кърмата ми вече е на привършване и включих вечер за заспиване домашно квасено кисело мляко с малко плодово пюре за сладост. Така поне не се буди след 3 часа за цокане. Кърмя го само сутрин рано към 5-6 часа и се започва попара или каша, детска кухня и пак отначало. Станал е фурия с проходилката, опитва се да избяга от мен, наужким, съпроводено с много писъци и смях. На жирафа от Памперс му разказва играта-то не е пускане на земята, ритане, дърпане и т.н. Почти не плаче като изляза от стаята, стига да има някой с него. Понякога плаче от баща си  Shocked , а като го взема му се закача. Каквото каже малкото шефче!!!

Общи условия

Активация на акаунт