баница със сирене

  • 10 858
  • 37
  •   1
Отговори
# 15
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
има едни кори на които пише,че са домашно точени,но никога не съм ги ползвала.Продават ги сгънати в прозрачен пакет-единия вид и другия леко препечени,сухи и кръгли в кутия отгоре с найлон....Ако сте ги ползвали,доволни ли сте...
Вече купувам само от тях - повече ни харесват.
Баница правя така - плънка:2 яйца,1 кофичка кисело мляко+1ч.л. сода,200-250гр. натрошено сирене,олио - всичко се смесва без олиото.
Корите ги слагам леко намачкани - ред кора,ред плънка + олио,ред кора,ред плънка + олио и т.н. ,като си оставям малко от плънката за отгоре,намазвам я хубаво.Нарязвам си предварително парчетата.
Пека я на 180-200 градуса.Става много мекичка Crazy  
От както открих тази рецепта,само нея правя Heart Eyes
Ще правя баница днес май Laughing


Щастлива^мама,корите за които говори Доли мисля че са на фамилия.
Поне аз такива купувам.

Ако реша да правя баница днес ще снимам. Mr. Green

Последна редакция: пт, 18 дек 2009, 14:04 от •◊ Ясмина ◊•

# 16
  • Мнения: 6 510
Аз съм много доволна от марката и не намирам разлика освен в грамажа."Фамилия"са 500гр.и за баница ми се струват доста(трябва си по-вече плънка ,по-голяма тава...и по-вече хора да я хапнат)но за тиквеник и баклава е идеална.Моите мерки за този грамаж са:500гр.листи-5 яица-450сода и по-вече сирене.Разделям листите на две и накъсвам на ленти.В намаслена тава слагам лентите от едната половина и ръся обилно със сирене,покривам с др.половина ленти.Поръсвам с олио и изсипвам разбитите яйца със сода.Пека в предварително загрята ф-на на 220гр.около 45мин.За "Белла"намалявам содата -350мл.и 4 яйца.

# 17
  • Пловдив
  • Мнения: 157
Ползвам Одрински кори, които са леко препечени и по-плътни от другите;доволна съм!

# 18
  • Мнения: 59
Вече купувам само от тях - повече ни харесват.
Баница правя така - плънка:2 яйца,1 кофичка кисело мляко+1ч.л. сода,200-250гр. натрошено сирене,олио - всичко се смесва без олиото.
Корите ги слагам леко намачкани - ред кора,ред плънка + олио,ред кора,ред плънка + олио и т.н. ,като си оставям малко от плънката за отгоре,намазвам я хубаво.
Пека я на 180-200 градуса.Става много мекичка Crazy  
От както открих тази рецепта,само нея правя Heart Eyes
Ще правя баница днес май Laughing[/b][/i]

Щастлива^мама,корите за които говори Доли мисля че са на фамилия.
Поне аз такива купувам.

Ако реша да правя баница днес ще снимам. Mr. Green

И аз я правя точно така! Само, че вместо олио слагам маргарин или краве масло.Става още по-хубава. Grinning

# 19
  • Мнения: 57
и аз ползвам тези на фамилия или бела...
моита рецепта е 5 яйца ,1 оп.кори ,1 ч.чаша хладка вода,сирене,5 с.л.олио
тавата се напръсква с вода и олио след това се редат кора и настъргано сирене,кора ,настъргано сирене и т.н,след като се наредят всичките кори баницата се нарязва на пърчета, в отделен съд се разбиват яйцата и се добавя чаша вода и 5 лъжици олио,сместа се излива върху корите оставясе около 10 мин да поеме и се пече в предварително загрята фурна на 200 с,печесе около 20-25 мин.
приятен апетит Grinning

# 20
  • Мнения: 878
И аз съм за Фамилия!  Peace

# 21
  • Стара Загора
  • Мнения: 5 754
Още един глас за Фамилия. А и грамажа им е по голям.

# 22
  • Мнения: 1 786
Фамилия! Peace

# 23
  • Мнения: 5 001
И аз съм с Фамилия


п.п. Ей сЯ шЪ видите виЙ...Като прочетат тука,колко народ харесва Фамилията и ще дигнат цените веднагически  Mr. Green Joy Mr. Green Joy Mr. Green

# 24
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 143
без претенции съм.  Flutter
И Белла и Фамилия съм ползвала. За мен, най-важното е, корите да са пресни и да не се чупят.

И аз я правя така:
Баница правя така - плънка:2 яйца,1 кофичка кисело мляко+1ч.л. сода,200-250гр. натрошено сирене,олио - всичко се смесва без олиото.

но слагам 3-4 яйца и не цяла, а 2/3 кофичка кис. мляко и внимание... 1 - 2 с.л. брашно.

# 25
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Да попитам има едни кори дърпани на сач, какво представляват и дали са подходящи за бюрек, харесала съм си рецептата на Берина от турската кухня за бюрек, ползват се кръгли точени кори, доколкото разбрах дебели, къде мога да ги намеря?

# 26
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 143
Да попитам има едни кори дърпани на сач,

аз претърпях пълен провал с тях и мисля никога да не ги купувам вече...
Подобни са на другите кори, но по-плътни (или по-дебели) са някак. Не ми харесаха хич.  Crossing Arms

# 27
  • Мнения: 42
Добре де,защо в плънката за баница се слага и брашно? С каква цел е това и по какво се различава от тази без брашно?  newsm78

# 28
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Да попитам има едни кори дърпани на сач,

аз претърпях пълен провал с тях и мисля никога да не ги купувам вече...
Подобни са на другите кори, но по-плътни (или по-дебели) са някак. Не ми харесаха хич.  Crossing Arms

Плашиш ме.За утре съм се приготвила да правя баница с дърпаните на сач кори.С ръчно точените се провалих тотално,два пъти правих,е,отиде в кофата,не можах да я докарам.

# 29
  • Мнения: 42
И аз правих 2 пъти солена баница с дърпаните кори на сач. Харесаха ми,но нещо не мога да улуча количеството мазнина и бяха доста мазнички. Обаче тиквеника с тези кори много ми хареса-стана като домашен.Е,външен вид наистина нямаше защото спадна,малко след като го извадих от фурната,но на гости няма да го показвам  Grinning.

Общи условия

Активация на акаунт