Колко езика знаете?

• 15 619
  • 200
  •   1
Отговори
# 90
Много се радвам, когато видя, че някой има желание да учи френски.
Прекарах 9 години в изучаването му и никак не съжалявам (освен по време на сесия, тогава много съжалявах, че съм филология Joy).
Много е красив, много мелодичен.
Да ви завиди човек, че тепърва ще го откривате в цялата му сладост и трудност  Grinning

# 91

И аз! Даже си намерих къде да го уча, по препоръка от една приятелка Wink Но времето ще покаже...

И аз съм си набелязала място къде да се запиша - във Френския културен институт:), но все отлагам Sad. И май ще пропусна и следващата сесия, както вървят нещата и ще оставя за лятото, но то е така с моята неорганизираност Laughing

# 92
Мда, slantchitse, станахме две Wink Чух много добри отзиви за Френския културен институт, а и цените им са достъпни, само се чудя как ще се справя с времето...Но при добро желание, време се намира.

Ео, и аз си завиждам Heart Eyes

# 93
Четири, два от които мъртви. Laughing

# 94
Два ,майчиния  си  и   немски ,но  българския  си  диалект(ако  се  брои) ми  е  най - поддържан  Laughing

# 95
Който има проблеми с домашните по френски-да сФФирка.
Тъкмо ще имам повод да си поприпомня граматики, че вече го говоря по дефолт, откакто от 7 години не преподавам повече.

# 96
  • София
Аз пък хич не съм доволна от Френския център. Единственият му плюс е, че е в центъра и цените са прилични. Crossing Arms

# 97
Ако владеене на език е това:
http://vbox7.com/play:ab1cc8a8
 то аз говоря френски, английски, гръцки, руски,македонски( колкото и да казват нЕкои, че нЕма такъв Язик)-  доста сносно,
 и хинди, суахили, санскрит и иврит  "горе-долу"... Joy

# 98
  • Italia
Ако владеене на език е това:
http://vbox7.com/play:ab1cc8a8
 то аз говоря френски, английски, гръцки, руски,македонски( колкото и да казват нЕкои, че нЕма такъв Язик)-  доста сносно,
 и хинди, суахили, санскрит и иврит  "горе-долу"... Joy
Познах те, ти си тази
http://www.youtube.com/watch?v=XtWJOyaAg9E

За отчета:
Български, английски, италиански, немски, сръбски, руски и няколко псувни на испански  Laughing

# 99
# 100
Сръбски Руски Испански Английски  - на ниво майчин
Френски Немски Турски   - над средното ниво

Последна редакция: сб, 26 дек 2009, 01:52 от Silvia_

# 101
Български - майчин.
Английски - средна работа. Мога да говоря и пиша, но има какво още да уча. Понякога не разбирам всичко, което ми казват.

# 102
Като чета по колко езици знаете се чудя много неща:
1. Явно във форумско всеки знае по поне 2 езика
2. Защо има теми каква е минималната работна заплата, като с тези езици среднофорумския човек взема по поне 5 хиляди
3. Като честа доста от постовете тук  на български език съм искрено притеснена какво значи - като майчин  Joy

За протокола:
английски слабо...  Оправям се добре с кореспонденция, разбирам почти всичко, но трудно се отпускам да говоря.

Мани, мани, аз направо се комплексирах, като започнах да чета темата  ooooh!
Знам български- писмено и говоримо, но не отлично, макар че съм магистър-филолог. Някой беше споменал старогръцки и старобългарски  Laughing Как сте на ниво лексика??? Щото аз в университета само граматика съм учила, разговорно не ги владея  Laughing
Та така. Никакъв друг не знам. Мога да се разбера с руснаци и англоговорящи, но за никой език, освен за майчиния си, не мога да кажа, че го знам.

# 103
  • до една звездичка
Много е важно, конкретно за темата, а и по принцип, да има някакъв стандарт за това, какво значи да "знаеш" чужд език.

За едни, да знаеш, означава например да поназнайваш някой и друг лаф, чут от песен, за други е да го владееш отлично като лексика, граматика и правопис.

И още един куп схващания по въпроса има вероятно. Ако не си уеднаквим критериите само си говорим нахалост. Wink Няма лошо, де. Laughing

# 104
но за никой език, освен за майчиния си, не мога да кажа, че го знам.

Аз и за майчиния си не мога да кажа, че го владея перфектно.  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт