Колко езика знаете?

• 15 625
  • 200
  •   1
Отговори
# 45
Английски и испански - перфектно
Италиански - средно ниво
Руски и немски - справям се

# 46
  • на плажа
До момента 4 Simple Smile
Английски,Руски,Сръбски-Словенски и Немски.
Ще ми е интересно да ми кажеш за този нов славянски език? Последно кой от двата владееш - сръбски или словенски?
 И за да не спамя - полски ( почти отлично), руски и френски слабо, турски съм учила, ама освен любезно да поздравя май друго не мога  Embarassed, английски ( плажен), чета с разбиране повечето славянски езици от западната група.
  Живяла съм в Словения и установих,че сръбския и словенския са сходни,само произношението им е различно Wink
Малко ОФФ, но може и да се приеме, че е по темата.
  Ами така е,но не съвсем. Единият език отразява доста по-старо състояние от другия ( говоря за граматика) и си е съвсем отделен език. Славянските езици са български, македонски  Mr. Green, сърбохърватски, полски, чешки, словенски, словашки, горнолужишки, долнолужишки, руски, украински, белоруски(ако съм пропуснала някой се срамувам предварително  Embarassed).

# 47
Като чета по колко езици знаете се чудя много неща:
1. Явно във форумско всеки знае по поне 2 езика
2. Защо има теми каква е минималната работна заплата, като с тези езици среднофорумския човек взема по поне 5 хиляди
3. Като честа доста от постовете тук  на български език съм искрено притеснена какво значи - като майчин  Joy

За протокола:
английски слабо...  Оправям се добре с кореспонденция, разбирам почти всичко, но трудно се отпускам да говоря.

# 48
  • UK
Като чета по колко езици знаете се чудя много неща:

3. Като честа доста от постовете тук  на български език съм искрено притеснена какво значи - като майчин  Joy

Joy Взе ми думите от устата.

Не искам да излезе, че поставям под съмнение знанието на даден език на никой от участниците в темата, но винаги съм се чудела с каква увереност много хора заявяват, че знаят даден език (и то на много високо ниво) при положение, че едвам връзват две-три приказки.

# 49
Е, то не всеки път знаенето на много езици гарантира добри доходи.
Например, в моята фирма всеки знае английски - това е задължително условие, понеже работим много с чужбина. Румънският е почти задължителен, но там сме склонни на компромиси.
В днешно време почти навсякъде искат английски език, повечето ако не са го учили, ходят на курсове и мислят, че го говорят...
Иначе и на мен ми е странно като прочета как някой знае не знам си колко езика, а  на български пише с грешки.

# 50
Аз пък искам да добавя и почти всички славянски езици  Laughing. Почти всичко разбирам, а което не разбирам мога да се досетя  Mr. Green

# 51

Живяла съм в Словения и установих,че сръбския и словенския са сходни,само произношението им е различно Wink
Малко ОФФ, но може и да се приеме, че е по темата.
  Ами така е,но не съвсем. Единият език отразява доста по-старо състояние от другия ( говоря за граматика) и си е съвсем отделен език. Славянските езици са български, македонски  Mr. Green, сърбохърватски, полски, чешки, словенски, словашки, горнолужишки, долнолужишки, руски, украински, белоруски(ако съм пропуснала някой се срамувам предварително  Embarassed).
Аз пък установих,че словенския е по-близък до българския,отколкото до српския.Слагам и босанския диалект там ,защото е много омешен със словенския.
Не само произношението,но и значението на доста думи са различни.
А самият словенски,колко диалекта има,и как не се разбират тия от морето с тия от австрийската граница,прсто не е истина.
Как се смях първият път като попаднах там и видях на един бус да пише хитра поща Crazy
Абе изобщо в бишата Титова земя,положението с езиците е  голям купон,защото там се меси и един доста интересен език-албанския.
По темата-3 езика говоримо и един писмено и говоримо,на добро ниво.

# 52
Два знам Simple Smile И се опитвам да науча още два  bowuu

# 53
Само един - езика на любовта.  Blush

Последна редакция: нд, 20 дек 2009, 20:14 от ester

# 54
  • София
Нито един. Но се справям с четенето.

# 55
При някои,които твърдят ,че знаят толкова много езици,съм забелязвала фрапиращи правописни грешки на български.Ех,това самочувствие.............Ама щом има тема да се похвалим какви сме полиглоти ,що пък не. Wink

# 56
При някои,които твърдят ,че знаят толкова много езици,съм забелязвала фрапиращи правописни грешки на български.Ех,това самочувствие.............Ама щом има тема да се похвалим какви сме полиглоти ,що пък не. Wink
Както пише Димов в "Осъдени души" за един от йезуитите - "говореше **** език толкова лошо, колкото човек, който говори още 21 други езика" ( цитирам по памет)  Wink

# 57
Tя тая тема замязала на рибарско надхвалване...

# 58
  • София
Френския го знам само устно, но не и говоримо.  Grinning Blush

# 59
Tя тая тема замязала на рибарско надхвалване...

Нещо лошо ли има в това? Wink Като знаем, що пък да не се похвалим? Crazy

Общи условия

Активация на акаунт