Колко езика знаете?

• 15 615
  • 200
  •   1
Отговори
# 105
"Владея" и "знам" са чак плашещи думи, употребени в този контекст. За "владея перфектно" пък да не говорим Laughing "Ползвам" за мен е най-удачно. Езикът трябва да се  поддържа, развива, опреснява, обогатява, винаги има пропуски, новости, промени. Едно от най-големите богатства и предимства.
Ползвам испански, английски, италиански, в този ред. Учила съм руски и латински - оправям се. Учила съм и немски - не се оправям Laughing Определено не е моят език. Имам мераци за френски Flutter

# 106
И аз като  felicidad17 смятам, че "владея перфектно" е направо нереално да се каже. Аз ползвам английски, финландски и руски ежедневно, учила съм френски и немски, но не говоря.
Езиците се изменят и осъвършенстват постоянно, измислят се нови думи и изрази, и затова ми се струва,че е невъзможно човек да говори добре езика ако не живее в съответната страна. Нивото "разбират ме" не е добро ниво на владеене, според мен.

# 107
Умея да пелтеча на майчин(български) Laughing;английски-разговорен перфектно,на писменния ми бяга това онова;немски-супер начално ниво  Peace

# 108
Уча полски някой друг, говори ли полски?

# 109
Уча полски някой друг, говори ли полски?

За малко да го проговоря - цяло лято се разправях с полячета  Mr. Green Поне почнах да разбирам числата  Crazy И след като щях да убия едно, защото ме нарече "курва", то развбрах, че на полски това е нещо като "по дяволите" хахахах

# 110
  • при Arctic Monkeys
български знам. мислех си, че знам нещо от английкия и като отидох в Англия, разбрах, че въсщност хабер си нямам.  Rolling Eyes

# 111
Ползвам полски, английски, италиански, разбирам руски, словашки и малко немски, но, както споделих и в една друга тема, мнооооого ми е труден тоя немски!

ПП: Valia001, успех с полския   bouquet

# 112
  • Italia
Ползвам полски, английски, италиански, разбирам руски, словашки и малко немски, но, както споделих и в една друга тема, мнооооого ми е труден тоя немски!

ПП: Valia001, успех с полския   bouquet

Ами труден - айн цу цвайн цу драйн цу дрън  Laughing

# 113
Полиглот е тоз Стоичков! Жалко, че не чете форума.

# 114
  • Луната ни пази
Преподавам английски, изпитан е в англоговоряща среда Simple Smile Ползвам руски (също изпитан в рускоговоряща среда). Справям се с румънски (наполовина татков език ми е) и с гръцки (учих го в Гърция)!

# 115
Английски - на ниво майчин
Китайски - отличен допреди 3 години, има нужда от леко опресняване, но си го позлвам свободно
Италиански - на средно ниво, но заминавам за Италия февруари за около 6 месеца, така че скоро ще е доста по-добре
Руски и Испански - мога да чета и да разбирам, но не мога да ги говоря.

# 116
Е, какво значи - "на ниво майчин"? Майчиния език е един (може и два), другите които сме учили не са майчини и няма как никога да ни бъдат на това ниво.

# 117
Разбира се, че другите езици никога няма да бъдат майчини... Но аз английски ползвам свободно от над 15 години и не малко години съм живяла в страни, в които се говори главно английски. В този ред на мисли, смятам, че се изразявам на английски точно толкова свободно колкото и на български.
Да, случва се да имам непознати думи, но аз и на български постоянно научавам някакви думи, така че за мен това е почти едно и също ниво на владеене

# 118
  • София
Руски разбираемо.
Френски и Английски поносимо.

# 119
  • София
Разбира се, че другите езици никога няма да бъдат майчини... Но аз английски ползвам свободно от над 15 години и не малко години съм живяла в страни, в които се говори главно английски. В този ред на мисли, смятам, че се изразявам на английски точно толкова свободно колкото и на български.

независимо от това, когато се посочва степен на владеене на езици, само един е прието да се отбелязва като "майчин" - този, който наистина е такъв. описаният от теб случай най-много да попадне в графата "fluent".

колкото и добре да владееш един чужд език, онези, на които този език им е майчин, винаги ще познаят, че на теб не ти е майчин.

Общи условия

Активация на акаунт