Идеи за Бизнес-5

• 82 846
  • 764
  •   1
Отговори
# 210
  • На дивана, под юргана
Ами колко ми излезе... излиза ми 10 лв/месец повече към базовия хостинг, който плащах за сайта си така или иначе. Нямах някакви специални претенции, особено за "уникален" дизайн и използвах базовата инсталация на osCommerce, която провайдера ми предлага. Доколкото имам необходимите познания и умения, не ми се наложи да плащам на някой за да ми напълни базата с данни за стоките с картинки и текстове. Ако използваш друга платформа, а не osCommerce, може да трябва да плащаш и за това.

Регистрация не е нужна. Електронния магазин не е някаква специална дейност - просто още един начин за реализация на стоки, които така или иначе продавам. Касови бележки си пускам за всяка продажба и ги изпращам заедно с поръчката. Данъчните няма какво по-специално да следят. Тях не ги интересува всеки отделен канал за достигане до клиентите, тях ги интересува да има издадени документи за продажбите и да си плащаш данъците.

Доколкото не продаваш стоки с някакъв по-специален режим, не подлежиш на каквато и да е регистрация.

# 211
  • la Città Eterna
pitan4ica, надявам се да си освободиш кутията или да ми кажеш как да те открия.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=23317.0

Последна редакция: чт, 14 яну 2010, 16:10 от x-x-x

# 212
tigar-migar , а твоят онлайн бизнес какъв е, какво продаваш? Мерси Simple Smile

# 213
Бих искала да ви следя, със съпруга ми имаме идея за един информационен сайт, но сме още съвсем началото и темата ще ми бъде много полезна.   bouquet

# 214
Престрашавам се и пиша - моята идея е също като на Алексче, т.е. информационен сайт, свързан с техника, "вързан" към електронен магазин. Или по-точно обратното. Идеята е отлежала, тоест обмилям я и работя по нея от около 3-4 месеца, нещата са почти изгладени.
Функциите на портала са изяснени, административната част също. Предстои ми най-трудната част, съдаването на база данни от  характеристиките на продуктите, които са стотици, а и постоянно се появяват нови. А аз имам амбицията да създам наистина информационен портал - когато даден потребител търси нещо да не се налага да ходи по други сайтове и да рови. Кризата в бранша, малко ме разколебава, но това ми е легнало на сърце и това ще е.
Съпругът ми ме подкрепя и това е добре, защото ще имаме погдлед от различни ъгли в бранша - аз откъм търговската и маркетинговата част, той откъм сервизната.

# 215
КрисАн, а как точно ще печелиш от такъв сайт? Чрез продажбите в магазина (той ваш ли ще е?) или чрез влизанията за информация на сайта? Или пък по друг начин?

# 216
От продажбите в магазина, да. От влизанията за информация също. И най-вече от реклама.

# 217
pitan4ica, надявам се да си освободиш кутията или да ми кажеш как да те открия.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=23317.0
х-х-х, изпратих ти имайла си на лични. Да не би нещо да са блокирани личните, а аз да не разбирам.... newsm78

# 218
Привет на всички пишещи и мислещи по темата! Следя я от доста време и искам да ви поздравя, момичета, за хъса, който имате! Времената са трудни за всички, но не трябва да се предаваме. Информацията, която обменяте, съветите и мненията ви са ми много полезни, но най-високо ценя енергията, с която ме зарежда позитивизма на болшинството от вас. За което от сърце ви благодаря!

# 219
От продажбите в магазина, да. От влизанията за информация също. И най-вече от реклама.

От реклама, ама докато стане това има много, много работа...
Общо взето стартирането на интернет бизнес е по-трудоемко за мен от стартирането на обикновен магазин примерно.
И това е един от бизнесите, които са най-вървежни последните години, с тенденция да стават все по-печеливши(за съжаление в България интернет пазаруването не е толкова популярно, колкото в чужбина).
Успех на всички, решили да се занимават с онлайн бизнес  Praynig

# 220
Понеже засегнахте темата за сайтове и реклама, някой правил ли си е SEO  на сайта? За оптимизация идва реч - коя фирма ползвахте , доволни ли сте, свършиха ли си работата, колко ви излезе?
А дали пък няма да разбъркат сайта и да се оплескат съвсем нещата - предполагам, че някой некомпетентен е в състояние да навреди отколкото да помогне...

# 221
  • Пловдив
Здравейте,
бих искала да питам, дали някой от вас има информация как се усвояват пари от Еврофондовете? Ще ви бъда много благодарна ако успея да намеря ориентир от къде да започна. Имам една идейка, но за реализирането й ми трябва "малко" финансова помощ....

# 222
Здравейте,
бих искала да питам, дали някой от вас има информация как се усвояват пари от Еврофондовете? Ще ви бъда много благодарна ако успея да намеря ориентир от къде да започна. Имам една идейка, но за реализирането й ми трябва "малко" финансова помощ....

По-добре се откажи. Процедурата е дълга и сложна, ако не си навлязла поне малко, по-добре търси друго финансиране за начало. Иначе почни да четеш, за да знаеш за вбъдеще. Можеш да започнеш оттук: http://www.evrofinansirane.eu/

# 223
Имате ли наблюдения, как върви търговията с детски играчки?

Вълничке, успя да ме изненадаш!

Маргало, и аз да се включа, макар и със закъснение - и аз не бих си оставила бизнеса в чужди ръце, особено в началото. То е като да родиш и да тръгнеш веднага на работа - и най-добрата бавачка не може да замени майката. Иначе мога да кажа, че човекът, който сме наели при нас, надмина очакванията ми и мога да й се доверя почти напълно. Но и аз участвам активно винаги, когато имам възможност (аз самата имам друга работа, но съм с гъвкаво работно време). И да се похваля, след като преживяхме един много тежък декември, нещата изведнъж потръгнаха от началото на януари и идват повече деца, отколкото можем да поемем. Каспър, въпрос към теб: какво правиш в такива случаи? Връщаш ли клиенти? Защото в бизнеса със занимания с деца е важно и да има достатъчно пространство/внимание за всяко дете, а помещението ни си има капацитет. Дай съвет, моля.

# 224

Вълничке, успя да ме изненадаш!

Само идеи са засега:)

и аз не бих си оставила бизнеса в чужди ръце, особено в началото. То е като да родиш и да тръгнеш веднага на работа - и най-добрата бавачка не може да замени майката.

Много ми хареса сравнението.  Детето трябва да се научи най-малкото да ходи и да говори, за да може да го гледа друг;)

Общи условия

Активация на акаунт