Идеи за Бизнес-5

• 82 873
  • 764
  •   1
Отговори
# 225
януари и идват повече деца, отколкото можем да поемем.

Само това да се чува!

Каспър, въпрос към теб: какво правиш в такива случаи? Връщаш ли клиенти? Защото в бизнеса със занимания с деца е важно и да има достатъчно пространство/внимание за всяко дете, а помещението ни си има капацитет. Дай съвет, моля.

Въпреки, че въпросът не е към мен, ще си позволя да отговоря.

Кое е по-жважно.. децата които са дошли, да получат най-доброто или сме склонни на компромиси?
Приемането на повече деца, за децата ли ще е или за повече приходи?
Според мен искаш не искаш ... връщаш... записвания..
но това не значи да оставиш така нещата... нека това те води за разширяване на...

# 226
Емем, да, връщам. Всяко място си има капацитет и като няма, няма. Обикновено след 15 мин се освобождава някъде, така че, драми няма.
Но това с връщането е спомен от близкото минало... Joy

# 227
  • На дивана, под юргана
И аз мисля, че е по-добре след като се запълни капацитета, да не се пускат нови деца, докато не си тръгне някое. Все пак за мен като родител е важно децата да могат да се занимават и играят качествено. Ако вътре настава някаква лудница ще отидем в този клуб само веднъж - няма да повторим със сигурност.
Според мен детските клубове освен място за игра и забавление са и място за създаване и възпитаване и на социални навици и умения.

# 228
Със сигурност въпроса ми не е за тук, но ще рискувам...
По повод последните екстри- детски клуб /по мое- наше време нямаше този лукс- ползвахме бабите/, ако някое от децата меко казано
не е "виждало родителски  контрол"  fight       как се оправяте/с него или пък с другите?
И до колко са "правата" ви в това отношение, ако изобщо има такива?
Или принципа е на маршрутките-  да се съберат повече па каквото стане?

# 229
Емем, мноооого се радвам за вас!!!
Декември си е месец на празниците, на никой не му се занимава с нови неща, но виж Януари - нова година - ново начало.
Следя ви и ако мога ще се включа, сега пък при нас нещата не са добре....

# 230
Понеже засегнахте темата за сайтове и реклама, някой правил ли си е SEO  на сайта? За оптимизация идва реч - коя фирма ползвахте , доволни ли сте, свършиха ли си работата, колко ви излезе?
А дали пък няма да разбъркат сайта и да се оплескат съвсем нещата - предполагам, че някой некомпетентен е в състояние да навреди отколкото да помогне...
Аз сама си правя СЕО, но то е защото съм завършила информатика и си имам идея горе-долу какво трябва да се направи. Не е само оптимизацията, добре е сайта да присъства в повече каталози, за да може по-лесно да го намират.

# 231
януари и идват повече деца, отколкото можем да поемем.

Само това да се чува!

Каспър, въпрос към теб: какво правиш в такива случаи? Връщаш ли клиенти? Защото в бизнеса със занимания с деца е важно и да има достатъчно пространство/внимание за всяко дете, а помещението ни си има капацитет. Дай съвет, моля.

Въпреки, че въпросът не е към мен, ще си позволя да отговоря.

Кое е по-жважно.. децата които са дошли, да получат най-доброто или сме склонни на компромиси?
Приемането на повече деца, за децата ли ще е или за повече приходи?
Според мен искаш не искаш ... връщаш... записвания..
но това не значи да оставиш така нещата... нека това те води за разширяване на...

Благодаря на всички за отговорите. Категорично по-важно е качественото преживяване за децата... още повече че при нас не е бизнес като бизнес; не гоним печалба, а финансова устойчивост и нашите деца са основните ползватели на центъра, така че имаме допълнителен мотив да държим на качеството. Делим си разходите (аз самата също си плащам за децата); но разчитаме и на външни деца, за да запълним капацитета на мястото. През декември нещата бяха отчайващи - слава Богу, устискахме, само защото много вярваме в идеята... Но сега, като сме почнали да  приемаме определени хора, ми се струва малко кофти да ги връщаме... а и ми е много ново това състояние на преливащи групи и затова се чудя как да процедирам, за да не ги отблъсна напълно...

# 232

Благодаря на всички за отговорите. Категорично по-важно е качественото преживяване за децата... още повече че при нас не е бизнес като бизнес; не гоним печалба, а финансова устойчивост и нашите деца са основните ползватели на центъра, така че имаме допълнителен мотив да държим на качеството. Делим си разходите (аз самата също си плащам за децата); но разчитаме и на външни деца, за да запълним капацитета на мястото. През декември нещата бяха отчайващи - слава Богу, устискахме, само защото много вярваме в идеята... Но сега, като сме почнали да  приемаме определени хора, ми се струва малко кофти да ги връщаме... а и ми е много ново това състояние на преливащи групи и затова се чудя как да процедирам, за да не ги отблъсна напълно...

Категорично по-важно е качественото преживяване за децата...
Категорично ще се появяват все повече деца...  Wink

не е бизнес като бизнес; не гоним печалба, а финансова устойчивост
никой бизнес няма печалба.. ако накрая на годината има печалба... сменяй счетоводителя
има дивиденти... за един са финасии за друг са усмивки... важното е бизнеса да си върви без да се нуждае от допълнително финансиране.. да си се издържа сам.

финансовата устойчивост ще я имате с качественото преживяване за децата... особено щом това ви идва от вътре... просто няма начин да не е така.

Наистина е кофти да връщате хора... но както каза Каспър, като няма, няма.

А как ще ги връщате или как ще ги пренасочвате към ваши колеги, как ще мислите разширяване...така че всички да са доволни ... това вече е във ръцете на вашия професионализъм. Ще си позволя да наблюдавам как се развивате Simple Smile

пожелавам ви успех!

# 233
И на мен ми е интересно как компенсирате клиенти ,които се налага да връщате?

# 234
никой бизнес няма печалба.. ако накрая на годината има печалба... сменяй счетоводителя
има дивиденти... за един са финасии за друг са усмивки... важното е бизнеса да си върви без да се нуждае от допълнително финансиране.. да си се издържа сам.

Ами при нас особеното е, че не сме ЕООД, а НПО, сдружение на родители и наистина не си поставяме за цел финансови печалби... не е въпрос само на creative accounting. Но да видим - ще ми е любопитно, ако се генерира повече от необходимото, за да оцелеем... на първо време поне ще покриваме загубите от началото...

Kremena, не си представям да върнем майка с малко дете от вратата... но имаме теми за записване за всяко занимание и ще бъдем по-стриктни в изискването да идват с предварително записване , както и да не превишават опредлената бройка записали се деца.
Колкото до разширяването - моята идея е не да работя все повече (както казах, имам си друга работа, която харесвам), а да намерим механизъм, в който да си гледаме децата заедно и да ни излиза на приемливи цени. Така че предвиждам в скоро време семинари за други родители, които искат да ползват опита ни и да направят свои групи за игра - нещо, което развивам с други майки вече трета година и мисля, че е време да се разшири мрежата от подобни занимания в София. Апропо, ако сте гледали новините по ТВ Европа днес следобед и вечерта, имаше кратък репортаж за нас.  Embarassed

# 235
  • най-шареното място
Понеже засегнахте темата за сайтове и реклама, някой правил ли си е SEO  на сайта? За оптимизация идва реч - коя фирма ползвахте , доволни ли сте, свършиха ли си работата, колко ви излезе?
А дали пък няма да разбъркат сайта и да се оплескат съвсем нещата - предполагам, че някой некомпетентен е в състояние да навреди отколкото да помогне...
Много внимателно избирай фирма. Обикновено са ловци на духове. Преди време имаше атаки от реклами. Обаждат се и предлагат някакви бройки посещения да постигнат - много смешни наистина. Аз не съм завършила информатика. Но се занимавам със SEO от известно време и като се наслушах на глупости си мисля, че мнооого внимателно трябва да се подбира.

# 236
Със сигурност въпроса ми не е за тук, но ще рискувам...
По повод последните екстри- детски клуб /по мое- наше време нямаше този лукс- ползвахме бабите/, ако някое от децата меко казано
не е "виждало родителски  контрол"  fight       как се оправяте/с него или пък с другите?
И до колко са "правата" ви в това отношение, ако изобщо има такива?
Или принципа е на маршрутките-  да се съберат повече па каквото стане?

Ти имаш клуб и се чудиш какво да правиш с такова дете? - Ако е така, това е все едно сладкар да пита как да си разбие сметаната
Клиент си и си била свидетел да такова несправяне? - смени клуба
Твоето дете е такова и сте били остранени от някое място и се чудиш имат ли право? - Зависи от отношенията ви и как сте ги регламентирали.

Аз съм имала и имам всеки ден абсурдни ситуации, така че доколкото мога си оправям предварително нещата.
Последно преди малко ми звъни една госпожа и ме пита защо след като води две деца братовчеди не може да ползва отстъпката за братя и сестри? Какво да й отговоря? Странно й се струвало, че не може да ползва отстъпката....
После си мислих, да, клиентът е винаги прав, обаче ние никога в тази държава не можем да се научим, че правилата са правила и затова трябва да се спазват. Живяла съм в Америка и ако там на таблото пише отстъпка за братя и сестри еди колко си, на никой няма да му хрумне да разпитва и чак да се обади на управителя и да пита, а защо няма за братовчеди, при положение, че ги води един човек?
Това е все едно да видиш един крем в магазина намален на 20% и да питаш ей този другия е като него, не мога ли и за него да взема 20%... Сигурно и такива случаи има.

# 237

Kremena, не си представям да върнем майка с малко дете от вратата... но имаме теми за записване за всяко занимание и ще бъдем по-стриктни в изискването да идват с предварително записване , както и да не превишават опредлената бройка записали се деца.
:

Благодаря,питането ми е не е конкретно само за детските клубове, а по принцип за клиентите.
Иначе на мен до сега не ми се е случвало да ми го вьрнат от някъде,то и ние ходим само в един детски център и много рядко ,ако ни поканят другаде. И моето дете хич не е от послушните и лесните,палав е ,но не съм имала проблеми с каките ,винаги всичко е било изрядно.. за това си ходим и там.

# 238

Много внимателно избирай фирма. Обикновено са ловци на духове. Преди време имаше атаки от реклами. Обаждат се и предлагат някакви бройки посещения да постигнат - много смешни наистина. Аз не съм завършила информатика. Но се занимавам със SEO от известно време и като се наслушах на глупости си мисля, че мнооого внимателно трябва да се подбира.
Арт мама, дай насоки, как да ги намеря свестните? Какво имаш в предвид, че се занимаваш? Някой друг ли ти прави или ти се занимаваш?
Пуснах молба за оферта за 3 фирми, единия ми писа съвсем чистосърдечно, че ми трява човек с добър английски, Дгугите ми обявяват цена от 25о на месец с предплащане за 4 месеца.  Crazy
А най-много ме е страх от некомпетентно бърникане. ooooh!

# 239
  • най-шареното място
Naneto, честит празник!!!

Да, аз си правя SEO-то.
Почнах да експериментирам и уча и се оказа, че мога да постигна първа позиция в гугъл. После дойде апетита.

Нямам конкретни наблюдения за фирми. просто тези, които са ми предлагали не са предлагали нищо достатъчно добро. Или наистина малко посещения или почти никакви ангажименти. В един момент ми писна и директно започнах да казвам, че не ме интересува. Преди само се въмущавах как техните собствени сайтове не са оптимизирани прилично.

Подкрепям, че ако сайта има англо част или изцяло е англоезичен, ти трябва добър английски. И това е добре да осигури собственика или поддръжката на сайта.

Общи условия

Активация на акаунт