Идеи за Бизнес-5

• 81 678
  • 764
  •   1
Отговори
# 705
  • най-шареното място
Drug Store ли имаш предвид?
Магазин на DM има във Варна, но не мисля, че има билки. Той си е дрогерия в западния смисъл /включва препарати за пране и почистване, козметика и тоал. принадлежности/

Titina, дано бързо забравиш тези проблеми!

ПС И хостинга може да е некоректен като всичко останало. Затова е важно решенията за това има или няма проблем с очакван трафик да го правиш ти, а не те. При правене на сайт се отчита хостинга, но също така и сайта, защото той е по-важен обикновено.

Последна редакция: вт, 16 фев 2010, 11:27 от арт мама

# 706
А, разбирам, ДМ е някаква верига магазини с определена насоченост, нещо като Практикер, но не за строителни материали, а дрогерия.

# 707
Арт мама, може ли малко разяснения за хостинга. Предстои ми ангажиране на такъв за голям сайт, тоест със хиляди снимки, голямо количество информация и много функции. Какво точно означава това: "Затова е важно решенията за това има или няма проблем с очакван трафик да го правиш ти, а не те. При правене на сайт се отчита хостинга, но също така и сайта, защото той е по-важен обикновено."

# 708
  • На дивана, под юргана
Възможно е ако много хора потърсят сайта ви едновременно, това да блокира сървъра на който се хоства сайта или магазина ви. Хостинг-доставчикът ви трябва да е наясно за евентуалния трафик, който сайта ви генерира и съответно да ви предложи варианти за това. Ако не може да се справи - търсите следващ доставчик, който да може да поеме натоварването. В крайна сметка всеки се развива и може да тръгне от нищо, да се разрастне много. Ако обвържеш бизнеса си с интернет, то само за ден да те няма и вече загубите са на лице...

# 709
  • най-шареното място
КрисАн, като всяко нещо, и сайта си има някакви параметри. Има по-тежки и по тромави, искащи повече ресурс - ти виждам имаш нужда от много място за картинки примерно.

Който прави сайта може да ти предложи различни решения как това да не ти вреди. По същия начин е напълно възможно да ти каже доста точно при дадения сайт къде приблизително ти е границата на сигурността за сегашния или избрания хостинг. Ако чакаш това да реши хостинг компанията има опастност да /и най-вероятно ще / ги претупа и да си патиш. А ако вземеш "един сайт" и го сложиш на "едно място" може да изгърмиш много бързо.

Успех!

# 710
Били, аз преди да си отворя аптека, съм мислила за дрогерия.Хубаво е да си имаш помещение, да ти отпадне наема - основно перо в минусите ако нямаш такова.Такса за разкриване - 1000 лв.
Печалба залагаш около 20% при лекарства без рецепта ,които имаш право да продаваш и около 25% козметика - масова и медицинска от по скъпата.Дрогерията може да е лицензирана на човек с диплома за мед- образование - акушер, мед.сестра.Подробности за всички видове документи на страницата на МЗ .Един минус също, че не можеш да изпълниш цяла рецепта ако има предписани лекарства с и без рецепта.Хората влизат, бързат и искат да е изпълнено всичко на едно място - да не обикалят.Плюс - ако имаш добър консултант за козметика ще привлечеш клиенти за нея, ще им даваш тестери да пробват, разни промоции по празници и т.н.
От толкова години работи по аптеки ми е направило впечетление, че жени които купуват скъпа козметика ходят по едни и същи места стига да са доволни разбирасе, искат да бъдат консултирани с човек който е наясно какво продава.Един вид ставаш личен консултант относно козметиката, която ползва.Запознаваш с нови продукти , предлагаш да опитат нов продукт и така.
В една от аптеките,които съм работила преди бяхме 2 гишета - лекарства и козметика.
В повечето случаи на края на смяната, оборота от гише козметика е бил много повече от този с лекарства.

# 711
  здравейте   Hug                                                                                                                                                           за първи път пиша във форума .Преди година започнах  да се занимавам с изработването но детски и бебешки пижами .Трудно е с намирането на пазар,защото китайското излиза по евтино и много хора предпочитат него.Но повече усилия и надежда се справям.Късмет пожелавам на всички които са реши ли да рискуват в някое начинание.

# 712
  • най-шареното място
Таncho, много хубав бизнес!
Моите наблюдения са, че като открият български производител хората си купуват все от него. За пижами аз винаги купувам от един например и повечето ми познати също.

# 713
tanchoo,от кой град си?Може на ЛС да пратиш адреса на някой от твоя град /ако някой го иска/. Wink Stuck Out Tongue

# 714
Здравейте.  Hug  Имам едно въпросче. С една приятелка си говорихме за надомните работи и как ни съмняват обявите, които се пускат насам и натам. Rolling Eyes Но бях попаднала на сайта "домошар.нет" (пиша го така, за да не го приемат като реклама или нещо подобно), та ми стана любопитно, купува ли някой от там и изобщо има ли шанс да си докараш дори и минимален страничен доход? И изобщо има ли вариант с ръчно изработени неща, сам да си създадеш нещо като надомна работа? Един вид, хобито ти да се превърне в средство за доходи?

# 715
  • ВАРНА
На мен ми попадна това.дано да е полезно за хората с електронен бизнес.
http://mip-club.us1.list-manage.com/subscribe?u=469246ea7a22d2c5 … amp;id=e1cabfef1c
http://networkedblogs.com/p26059958

# 716
  • най-шареното място
Sober_Di, в момента портала е малко в пролетен унес.
Това зависи и от портала и от потребителите.
За да продаваш е нужно да правиш добри неща и да бъдеш активен. Технологичните и други технически промени се правят непрекъснато. Продажби има, но бихме искали да са повече. Потребителите растат, започна първия проект за учене - плетене, използвани доста средства за лесно популяризиране. Предстоят и нови неща.

Има няколко теми за ръчно изработените неща тук и там са писала - ако се занимаваш, правиш добри неща и активно ги популяризираш -  успяваш. Нужно е да си вярваш и да действаш. Много хора са го направили, защо да не го направиш и ти? Желая ти успех!

Специално на портала най-доброто развитие ще е отваряне към света, но продуктите още са малко. Много дами във бг-мамма продават успешно онлайн в чужбина чрез различни сайтове /аз имам лични наблюдения само за etsy/. Там местата са разработени, но продавачите са страшно много и е трудно да те забележат. В сайта, за който питаш е наопаки - мястото не е толкова известно, но е лесно да си забеляван.

Последна редакция: ср, 17 фев 2010, 11:50 от арт мама

# 717
Благодаря за бързия отговор.   bouquet Много е приятно, когато хобито ти мове да донесе и средства. Наистина човек трябва да е по-позитивн и да опитва. Peace

# 718
Въпрос към тези, чийто бизнес е електронен. Как популяризирате сайта/портала си. Оптимизацията - ясно. Други начини ползвате ли. Рекламни банери някъде, партньорски сайтове, правили ли сте медия планиране - ако да, къде, кой, какво що. Всичко ще ми / ни е от полза. Как клиентът достига до сайта ви - чакаме сам да го намери или "помагаме" някак.  Представете си, че вашите клиенти са фирми, които искат да достигнат до крайният потребител чрез вашия сайт. Как ще действате? Какво ще направите първо?
Това са въпросите, които днес ме занимават.

# 719
  • На дивана, под юргана
арт мама, пълна ти е кутията.

Общи условия

Активация на акаунт