Идеи за Бизнес-5

• 82 846
  • 764
  •   1
Отговори
# 720
Въпрос към тези, чийто бизнес е електронен. Как популяризирате сайта/портала си. Оптимизацията - ясно. Други начини ползвате ли. Рекламни банери някъде, партньорски сайтове, правили ли сте медия планиране - ако да, къде, кой, какво що. Всичко ще ми / ни е от полза. Как клиентът достига до сайта ви - чакаме сам да го намери или "помагаме" някак.  Представете си, че вашите клиенти са фирми, които искат да достигнат до крайният потребител чрез вашия сайт. Как ще действате? Какво ще направите първо?
Това са въпросите, които днес ме занимават.

Ами ако тези въпроси те занимават, не е зле да прочетеш нещичко за е-маркетинга  Laughing. Хубаво е някой наготово да ти поднесе информация за която си е платил или е работил доста време докато получи някакви резултати, но няма да е зле и ти самата да положиш усилия  Peace Иначе идеята ти е хубава

# 721
Въпрос към тези, чийто бизнес е електронен. Как популяризирате сайта/портала си. Оптимизацията - ясно. Други начини ползвате ли. Рекламни банери някъде, партньорски сайтове, правили ли сте медия планиране - ако да, къде, кой, какво що. Всичко ще ми / ни е от полза. Как клиентът достига до сайта ви - чакаме сам да го намери или "помагаме" някак.  Представете си, че вашите клиенти са фирми, които искат да достигнат до крайният потребител чрез вашия сайт. Как ще действате? Какво ще направите първо?
Това са въпросите, които днес ме занимават.

КрисАн, както съм писала преди в темата, аз професионално се занимавам с това. Мога много да пиша в темата по тези въпроси, но не знам дали на всички ще им е интересно...Замислям се дали не е добре да отворим отделна тема за е-маркетинга...

# 722
Били, аз преди да си отворя аптека, съм мислила за дрогерия.Хубаво е да си имаш помещение, да ти отпадне наема - основно перо в минусите ако нямаш такова.Такса за разкриване - 1000 лв.
Печалба залагаш около 20% при лекарства без рецепта ,които имаш право да продаваш и около 25% козметика - масова и медицинска от по скъпата.

Благодаря ти за отговора Simple Smile За съжаление помещение нямам, а тук наемите са нещо несъразмерно големи за града, покупателната способност на хората, криза при наемодателите няма Mr. Green Това ми е и притеснението-дали ще си струва ThinkingНаясно съм, че голяма печалба няма да има, идеята е много близък човек да си докара прилична заплата. Сподели моля те, как стои въпроса със зареждането- моя приятелка фармацевт се принуди да "даде" аптеката си на голяма верига заради невъзможността да поддържа конкурентни цени- според нея веригите зареждат в огромни количества на сериозна отстъпка и това води до фалит на останалите.

# 723
Кафе с канела, знам че се занимаваш професионално с това. И знам, че ако решиш да пуснеш такава тема ще е много, много интересно. По-скоро мен ме интересуваше нещо като: имам е-магазин. Вносител съм на авточасти /примерно/. Търся си фирми дистрибутори. Какво правя?  Такова нещо. Ето, например, пуканка има складове за дрехи втора употреба. продава на едро. Прави ли нещо, за да знаят търговците на дребно, че я има.

И да, уважема силвенцето, смляната информация е чудесно нещо. Само дето няма да работи при всички по едни и същи начин. Различни бизнеси, различни начини за популяризирането му, различни таргети. Разлики много.

А е-маркетинга е почти като счетовоството - ако ти прочетеш закона за счетоводство, кодекса на труда, ЗДДС, правилника към него,  кодекса за социално осигуряване и закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2010 г, кодекса за здравно осигуряване, закон за данъците върху доходите на физическите лица, закон за корпоративното подоходно облагане,  данъчно осигурителния процесуален кодекс и прочие, можеш ли да си водиш счетоводството на фирмата без да си счетоводител?

# 724
Да и в Русе се случва почти същото вече с няколко аптеки.Принудени са да се продадат на вериги.Най често Марешки.За съжаление никой не е способен да поддържа неговите цени,които са почти складови.Със складовете зависи от оборота ти към тях, за по добри цени.Логично, че Марешки пазарува да речем за 50 аптеки на едни цени, а тези с по 1 аптека пазаруват на съвсем други.Съответно аптеките му са пълни с народ, без да ги интересува ,че не са обслужвани в повечето случаи от фармацевти.Хубаво е да работиш с един и същ склад за да ползваш по добри отстъпки.На отложено плащане почти никой не дава, а не ти и трябва - така се затъва по лесно после при плащанията.Ако Марешки ти е в близост се откажи по добре или търси помещение далеч от него.Ще ти се извършват проверки от РИОКОЗ, от РЦЗИ  и от ИАЛ София.Последните са най страшни Rolling Eyes и с най големи глоби.Нахлуват в обекта все едно търсят опасен престъпник, ошашкват те и търсят за какво да те глобят.Последната ни проверка от тях - ритаха по шкафовете с крака вместо да се наведат и да затворят с ръка.
Ако разполагаш с добър консултант и търговец за скъпата козметика можеш да опиташ.

# 725
Кафе с канела, знам че се занимаваш професионално с това. И знам, че ако решиш да пуснеш такава тема ще е много, много интересно. По-скоро мен ме интересуваше нещо като: имам е-магазин. Вносител съм на авточасти /примерно/. Търся си фирми дистрибутори. Какво правя?  Такова нещо. Ето, например, пуканка има складове за дрехи втора употреба. продава на едро. Прави ли нещо, за да знаят търговците на дребно, че я има.

Хъм, хвърли ме в тъча с въпроса за дистрибуторите. Аз си мислех, че продаваш на дребно и питаш как да достигнеш до крайните потребители, т.е. примерно аз ако искам да си поръчам авточасти като краен клиент, да го направя от твоя он-лайн магазин. Не знам как стоят бизнес отношенията с дистрибуторите, но ако ми разясниш малко по-подробно същността им (може и на ЛС) ще помисля по въпроса.

За отделната тема ще се допитам до модераторите. Ако се съгласят, на този етап не мога да преценя дали ще имам времевия ресурс да я поддържам сама, но виждам, че има доста форумки, които са навътре в нещата и вярвам, че и те ще се включват с полезна информация.  Hug

# 726
КрисАн, ако съм те разбрала правилно, ти си вносител, дистрибутор и търговец на дребно. Точно на този принцип работят К и К електроникс. Те внасят бяла и черна техника, мобилни телефони и пр. От тях пазаруват много търговци на дребно, включително и доста електронни магазини. А самите те продават на дребно чрез своята мрежа от магазини Техномаркет. Предполагам, че твоята идея е подобна, като изключим това, че вместо реален магазин, ти ще продаваш посредством своя електронен. Те отделят много пари за реклама, като използват всякакви комуникационни канали. За да те научат като име, ти също трябва да рекламираш например в специализирани печатни и онлайн издания. Сещам се обаче, че имах един познат, който преди време беше дистрибутор на масла за автомобили. Той работеше във фирма вносител и работата му беше да търси крайни клиенти, които в неговия случай бяха бензиностанции, магазини за авточасти, автомивки и навсякъде където можеше да се предложи такава стока. Работеше на процент, но след време започна да си докарва  доста добри доходи. Може би при теб този вариант също би бил удачен, тъй като авточастите са си специфичен продукт. И ако си наемеш на първо време няколко човека, може би по-бързо ще си изградиш клиентска мрежа. Разбира се без да се изключва и онлайн рекламата на фирмата и магазина ти. Има доста специализирани портали, така че имаш варианти.  Не съм специалист, но се надявам да съм ти била полезна  Peace

# 727
  • Варна
КрисиАн, аз в бизнеса с дрехите съм още нова и стъпвам леко , малко по малко, но пък от доста години съм в бизнеса с хранителните добавки и билките. Направила съм договори с Либра, Стинг, Софарма и още няколко по-дребни дистрибутори. Те са дистрибутори на всичките ни продукти. Не съм им се натискала обаче, защото ако го правя ще искат да взимат на отложено плащане. Направих следното, пусках реклами навсякъде, интернет, телевизии и прочее. Хората тръгнаха да търсят продуктите ни в аптеките, а аптеките да търсят продуктите ни при големите разпространители. И тогава Либра, Софарма и другите ни намериха сами и почнаха да купуват от нас. А те са достатъчно големи фирми за да залеят всички аптеки в страната с продуктите ни. Просто ние сами отсяхме на кои разпространители да даваме и да не си играем с дребните фирмички.

# 728
поздрави за темата ,макар ,че късно се включвам съм изчела всичко.
pukanka -заинтригува ме последното ,което си написала,маже ли малко инфо за вашите продукти.предварително благодаря.

# 729
И понеже бяхме/сме на вълна маркетинг, популяризиране и реклама, много ми хареса това: Един човек решил да започне собствен бизнес. Теглил кредит и отворил малко кокетно магазинче за мебели. Работел усилено и скоро започнал да има добри и лоялни клиенти. След време голяма компания купила земята от лявата страна на магазинчето и построили голям магазин за мебели с шоурум. Човекът започнал да работи още по-услиено, за да издържи на конкуренцията. След още малко време от дясно отворили още един голям магазин за мебели. И поставили голям билборд – „Заповядайте при нас – Промоция! Големи намаления!”. От ляво отговорили с мегаборд – „Космически намаления! Заповядайте при нас! Купете едно – получавате две“ и т.н. Човекът с малкото магазинче сериозно се притеснил. Казал си: „Време е и аз да направя нещо. Трябва да сложа табела!”. На другата сутрин наистина сложил табела. На нея пишело: „Вход“.

# 730
КрисАн историята наистина е хубава, но едва ли е истина ( за съжаление).

А за да се използва подхода споменат от *Pukanka* с масираната реклама, трябват наистина доста парични средства. Всички знаем, че рекламата не е евтино начинание, а при един току що прохождаш бизнес паричния ресурс ( освен ако нчма други източници) е силно ограничен.

# 731
Историята вероятно не е истинска, но пък е добър пример как човек трбва да е в час. А за паричните средства си права, за такова нещо се изисква огромен ресурс, който аз нямам. И за да не ме обвинявате в празнословие да кажа: на първо време ще купя пакет база данни от Дакси на фирмите в бранша. С имена на фирми, управители, адреси прочие. После ще им пратя по едно писъмце любовно - поименно. Трудоемка работа е, но пък съм го правила и преди. От там насетне май ще остане само он-лайн реклама. Това засега от мен.

# 732
Историята вероятно не е истинска, но пък е добър пример как човек трбва да е в час. А за паричните средства си права, за такова нещо се изисква огромен ресурс, който аз нямам. И за да не ме обвинявате в празнословие да кажа: на първо време ще купя пакет база данни от Дакси на фирмите в бранша. С имена на фирми, управители, адреси прочие. После ще им пратя по едно писъмце любовно - поименно. Трудоемка работа е, но пък съм го правила и преди. От там насетне май ще остане само он-лайн реклама. Това засега от мен.
Идеята е добра. Не съм специалист в тази област, но мисля, че личното отношение е много важно! Simple Smile

# 733
Личното отношение е важно но не във всички случаи.
когато става въпрос за търговия е важна най-вече ПЕЧАЛБАТА която ще получат от теб. Особено пък в бранша за който говорите. Има големи вносители на авточасти, които дават огромни отстъпки и с които търговците работят от години. Ако с едно писъмце успее човек да ги убеди да взимат от теб а не от тях...... Laughing

# 734
  • На дивана, под юргана
Silvenceto, позволи ми да не се съглася с теб. Печалбата, наистина е важна, но не е всичко в бизнеса! Категорично!
Казвал съм го и по-рано - никой не може да те накара да правиш бизнес с някого, когото не харесваш, не одобряваш методите или политиката му. Лично аз, за себе си съм го решил отдавна - не правя бизнес на всяка цена. Правя бизнес, имам печалба и гледам разбира се да я увеличавам, но предпочитам бизнеса ми да ми носи и положителен заряд.
Това не означава, че човек може да работи на загуба - всяко нещо си има граници. Но ако за някого нещо е загуба, то за друг е инвестиция, която утре може да му се върни стократно. Нищо не е черно/бяло.

Общи условия

Активация на акаунт