Раждане вкъщи 6

• 44 245
  • 732
  •   1
Отговори
# 225
Да е жива и здрава девойката! Чудесно начало на годината.

# 226
Не знам дали сте попадали на това
http://www.moetodete.bg/forum/viewtopic.php?t=3463
Разказ за случайно домашно раждане:) Направи ми впечатление положителното настроение и нагласа на майката, за разлика от шокирания екип, който пристига със закъснение у тях:)

# 227
  • у дома
Разкошна новина! Поздравления за майката!   bouquet А на бебчето - Добре дошло тук при нас мъниче!  Hug  newsm51

# 228
Разказ за случайно домашно раждане:) Направи ми впечатление положителното настроение и нагласа на майката, за разлика от шокирания екип, който пристига със закъснение у тях:)

мисля, че действията на лекарите са били по-опасни от ......
но, ако се беше случило нещо... майката щеше си го отнесе... ако се вярва на разказа де
да са живи и здрави!

# 229
  • София
Peace Peace Като чета такива разкази се питам дали наистина някои деца не си  избират не просто времето, ами и мястото на раждане (без да ги е грижа какво мисли майка им   Mr. Green  или какво е обществено прието). Laughing Laughing
(притеснително е, че оказващите "бърза помощ" се шашкат от едно нормално, видимо безпроблемно раждане...какво ли правят при по-сериозни случаи newsm78 )

# 230
Меги, все такива новини да носиш цялата година.
Всичко най-хубаво на семейството.

Азалея, мерси за линкът към това раждане. Радвам се че жената е могла да се наслади на едно съвсем нормално раждане, без да се чувства ограбена защото не е стигнала до болницата.

# 231
Представям си физиономиите на лекарите от Бърза помощ и няма как да не започна да се смея сама:) Но е доста безумно това, което са я накарали да направи, да хподи до болницата с висяща от нея пъпна връв, за да родяла плацентата при тях...

# 232
Представям си физиономиите на лекарите от Бърза помощ и няма как да не започна да се смея сама:) Но е доста безумно това, което са я накарали да направи, да хподи до болницата с висяща от нея пъпна връв, за да родяла плацентата при тях...

По нашите закони, мястото на раждане се определя именно от това къде е паднала плацентата! Няма да се очудя ако болницата си е прибрала и парите по клинична пътека "Нормално раждане"....

# 233

По нашите закони, мястото на раждане се определя именно от това къде е паднала плацентата! Няма да се очудя ако болницата си е прибрала и парите по клинична пътека "Нормално раждане"....
със сигурност! но да са живи и здрави... има хора които се нуждаят и от тях

но нека отбележим положителното:

наистина някои деца не си  избират не просто времето, ами и мястото на раждане
да ги поздравим още веднъж Simple Smile   bouquet

# 234
Ех наистина страхотни новини,да им е живо и здраво бебето Grinning

# 235
Да е жива и здрава малката принцеса!

С нетърпение чакам разказ Praynig

# 236
  • Пловдив
Момичета, поздравявам ви за смелостта   bouquet! Благодарение на вас осъзнах, че раждането ми преди почти 6 г. е било доста далеч от естествено. До преди месец си въобразявах, че е било нормално. Оказва се, че е "нормално" единствено за БГ болнично раждане, за съжаление...
В последните 1-2 г. се бях отказала категорично от второ дете, четейки за отношението на лекари и екипи, както и за усложненията при почти всяко раждане.  Сега вече съм убедена, че ще имам дете (когато то и аз решим да се появи) и че ще го родя точно по начина, който искам.
Всъщност и дъщеря ми родих както исках, само дето тогава не знаех, че има и друг начин! Сега като се замисля, повторих точно раждането, което майка ми е имала с мен - прекрасна бременност, начало на раждане с изтичане на "тапата" + контракции, болница, окситоцин... Само дето избраният от мен лекар явно доста е бързал за някъде, защото не изчака никак плацентата да излезе сама, а ме упоиха и... по-нататък за всички е ясно.
Както и да е, мисълта ми е, че тази информация би трябвало да е достъпна до всички жени, решили да имат деца, оттам нататък всеки сам решава какъв избор да вземе  Peace.

# 237
  • София
моля за извинение, но знам, че поне половината от вас се интересуват живо от проблема

Заповядайте на гражданска демонстрация под надслов:

"ЗА ЧИСТА ХРАНА, ЗА ЗДРАВА ЗЕМЯ ! БЪЛГАРИЯ - СВОБОДНА ОТ ГМО!"

На  31 януари 2010 г., в неделя, 12.00 – 14.00 ч. .

Събиране на участниците между 12.00 и 12.30 ч. в градинката пред Народната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий”, демонстрация-шествие между 12.30 и 13.10 ч. по описания маршрут и митинг на крайната точка, градинката до Народното събрание, между 13.10 и 14.00 ч.
[/b]

Организатори: Коалиция „За Да Остане Природа в България” (www.forthenature.org) и Инициативен комитет на родители от форум „BG-MAMMA”

Маршрут:  Начална точка на шествието: градинката пред Народната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий”. Оттам шествието тръгва наляво по ул. „Шипка” и се придвижва направо до края на Докторската градина, където завива надясно по ул. „Сан Стефано”. Шествието продължава надолу по ул. „Сан Стефано” до сградата на Българската национална телевизия, където ще има кратък престой. След това шествието продължава до края на ул. „Сан Стефано” и оттам надясно по локалното платно на бул. „Цар Освободител”. Придвижва се по тротоара покрай сградата на Софийския университет до пешеходната пътека на кръстовището на бул. „Васил Левски” и ул. „Шипка”. Оттам шествието пресича пешеходната пътека и завършва в градинката между Ректората на СУ „Св. Климент Охридски”, Националната художествена академия и Народното събрание. На крайната точка ще се състои кратък митинг и информационна среща за генно-модифицираните организми.

Материали: плакати, свирки, тъпани, мегафони, артистично облекло

# 238
исках да изчета цялата тема преди да пиша, но прочетох достатъчно и пак се разплаках.
толкова много съжалявам, че бях открила само една много малка част от всичко, за което се говори тук преди да родя. яд ме е на самата мен, че бавно осъзнах за какво става въпрос и позволих да родя бебето си в болница. позволих да ми "откраднат" това толкова чакано събитие. и както олга (в "репортажът", с която ходихме заедно на йога за бременни при роси), вече 2 години след раждането си изпитвам гняв. безсилен гняв, че позволих да се отнесат с мен и бебето ми по този бездушен, отвратителен начин. и то при положение, че си платих нарочно, за да стане всичко, както искам, че бях говорила с докторката, която не ми беше и съвсем непозната. мисля, че никога няма да преживея съвсем този момент. и си обещавам, че дай боже да имам второ дете, ще направя нещата по съвсем друг начин. слава богу, всичко с мен и детето ми е наред. и сега, поне с отглеждането му, вече знам какво и как и слушам много повече инстинкта си.
иска ми се все повече жени да си дадат сметка за реалното положение на нещата и да не позволяват да се отнасят с тях като с предмети в един от най-важните моменти от техния и живота на децата им.
имам едно питане към мег - в часът на мама (не помня новото име на предаването) в малкото, което ти позволиха да кажеш, сподели, че си родила безболезнено и че си се научила на това. как?

# 239
Фифорина, не съжалявай! Човек цял живот се учи, а ти вече знаеш как да направиш нещата да се случат следващият път! Всеки вижда и открива дадено нещо, когато е готов за него.  Hug
Относно безболезненото раждане - това е път, който за всеки е различно дълъг и каменист, и да опиша как съм го постигнала, едва ли ще е много от полза за някой друг, но горещо препоръчвам една книга, която смело мога да нарека "пътна карта на безболезненото раждане" -  http://www.bookdepository.co.uk/book/9781581826401/Painless-Childbirth (този сайт доставя безплатно и е английски, което значи и без мита и ДДС). В девет глави е описано точно на какво трябва да се обърне внимание. Рабтота е много повече емоционално-психическа отколкото физическа, но пък има и съвсем физически трикове.

Общи условия

Активация на акаунт