Раждане вкъщи 6

• 44 234
  • 732
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
Да са им живи и здрави! Можело значи и близнаци...  Grinning дори в нестерилната къща.

Забавно ми е колко много се тревожат всички за стерилността, не съзнават ли, че в болницата също не е стерилно? Нужда от стерилност има когато се шият или превързват открити рани, иначе защо?

# 181
всичко добре... но... бебетата са в интензивния сектор на неонатологичното отделение, вместо на гърдата на майката.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=340579
http://www.24chasa.bg/Images/Cache/Image_340581_5.jpg

ако може да се вярва на снимките ...

# 182
Пъпната връв може и се увива много добре при чести прегледи с видеозон, особено в последния месец.
би ли обяснила какво те навежда на тази мисъл..

Бебето се плаши и стресира заради прегледите.

Подробна информация търси в тази тема - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=391719.0

# 183
  • Варна
Бебе с тегло 1.7 кг и аз бих сложила в кувьоз. В България няма опит с гледане на недоносени деца или на деца с ниско тегло по кенгурския метод, така че нека направят най-доброто, с което са запознати, за бебетата, после ще са си при мама. Предполагам, че по-тежкото близначе ще бъде изписано доста бързо.

# 184
Какво е кенгурски метод?

# 185
  • Варна
Кенгурски метод се нарича носенето на недоносеното или новороденото дете голичко кожа до кожа до гърдите на майката, постоянно, под дрехите й. Това първо му помага да е затоплено до нормална телесна температура, второ, дишането му се синхронизира с нейното, а недоносените често имат дихателни проблеми и трето - там е манджата, топла и по всяко време.

[desi] беше писала за този начин на гледане на недоносени в ЮАР в маймунската тема.

# 186
  • ул. "Мечтание"
Паола на Поли така я гледаха в Германия след като се роди, ако не се лъжа. Peace

# 187
Долу-горе и аз така си представях нещата.

# 188

Да са им живи и здрави! Спомнете си как са раждали нашите баби , на полето. Нима е било стерилно? Ама сме живи и здрави... Laughing

# 189
Спомнете си как са раждали нашите баби , на полето. Нима е било стерилно? Ама сме живи и здрави... Laughing

Naughty А, не. Моите баби са раждали в болница.

# 190
Спомнете си как са раждали нашите баби , на полето. Нима е било стерилно? Ама сме живи и здрави... Laughing

А моята е родила майка ми на полето...преждевременно, както си  нижела тютюн.  Мисълта ми беше друга де...

# 191

Зависи кога.  Mr. Green Щото моята майка например си е раждана в къщи. Това след великата септемврийска революция става, когато в България вече е навлязъл челния съвестски опит.

# 192

Зависи кога.  Mr. Green Щото моята майка например си е раждана в къщи. Това след великата септемврийска революция става, когато в България вече е навлязъл челния съвестски опит.

Може би не знаете, но в България първите болници се създават много преди това - още около Освобождението. Всъщност в Шумен през 1837 г. е основана първата болница на територията на сегашната ни държава, което е и началото на болничното дело в България. Скоро след Освобождението се създават Александровска болница, болниците в Сливен, Разград, Добрич, Варна и т.н.

Стационарната акушеро-гинекологична помощ в България датира от 1893 г.,когато е разкрито първото акушеро-гинекологично отделение с 25 легла към Александровска болница, като скоро след това се открива гинекологичен сектор и във Варненската болница, скоро и в други градове. Така че е напълно възможно не само бабите, ами и пра(пра...)бабите ни да са раждали в болница...

Последна редакция: чт, 14 яну 2010, 02:59 от Persona

# 193
Темата ни е за раждане у дома, не за историята на стационарната АГ помощ по света и унас. Хайде, да не са разводняваме  Peace

# 194
  • София
Като говорим за бабите ни - от майката на баща ми знам, че когато той се е раждал дядо ми е викнал лекар удома, защото било първо, дълго чакано дете. Баба ми обаче така се притеснила от присъствието на непознатия лекар, че припаднала от силата на болките и не си спомня раждането на баща ми.
6 години по-късно леля ми също е родена вкъщи, но много по-лесно. Присъствали са само баба ми (не може без нея все пак), местната акушерка и свекърва й (която повече пречела, отколкото да помага)...

Общи условия

Активация на акаунт